Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 24 марта 2011, 12:15
4803
18

Руслан РОТАНЬ: «Для нас главное - взять третье место»

Полузащитник «Днепра» - о шансах своей команды в борьбе за бронзу чемпионата Украины

| Обновлено 24 марта 2011, 12:15
4803
18
Руслан РОТАНЬ: «Для нас главное - взять третье место»

Досвідчений півзахисник «Дніпра» Руслан Ротань прибув до розташування збірної після важливої перемоги свого клубу у матчі з «Динамо», одначе настрій футболісту зіпсувала давня травма, яку ніяк не вдається залікувати.

Стара болячка

«Запалення підколінного сухожилля було у мене ще до гри проти харківського «Металіста», - розповідає Руслан, - у тому матчі я поглибив ушкодження, довелося просити заміну. Цілий тиждень пішов на реабілітацію і, кажучи відверто, думав, що не зіграю з «Динамо», але велике число травмованих у команді змусило прискорити процес відновлення і вийти на гру «на уколі». Результат − позитивний, провів весь матч, слава Богу, що так все закінчилося. Але є й зворотній ефект: травма ще більше ускладнилася. Зараз необхідний час для того, щоби запалення спало: проходжу на базі курс фізіотерапії, щоби пришвидшити загоєння рани. Ногу зараз взагалі не можна навантажувати». Лікарі головної команди працюють над тим, аби у прямому сенсі поставити півзахисника на ноги, і сам Ротань горить бажанням зіграти проти збірної Італії: «Дуже сподіваюся, що буду у формі: не кожен день граєш проти збірної Італії. Але все залежить від того, як піде процес одужання. Хоч бажання швидше повернутися у гру теж багато важить».

Лідери збірної Італії

Одного разу Руслану Ротаню вже довелося зіграти проти збірної Італії − у товариському матчі перед чемпіонатом світу 2006 року (0:0). Про нинішній склад суперників півзахисник відгукується з повагою: «Це сильна команда у будь-якому поєднанні гравців: у них одна тактична схема з грамотно побудованою обороною «катеначчо», тому проти італійців завжди складно грати, але водночас цікаво». Із сучасної «Скуадри Адзурри» Руслан виділяє в першу чергу Антоніо ді Натале, котрий, на його думку, проводить прекрасний сезон у «Серії А»: «Цей гравець, а також де Россі − лідери збірної. Крім того, не забувайте про Аквілані, Монтоліво, Тьяго Мотту − там є достатньо хороших гравців, здатних потріпати нерви».

Ажіотаж як на Євро-2012

Зі згаданими гравцями Ротань може зіткнутися у центральній ланці ігрової схеми, відтак бажання випробувати себе і партнерів у протистоянні з кваліфікованими опонентами лише підстьобує півзахисника у процесі відновлення: «Цей матч для нас − як репетиція в умовах, максимально наближених до рівня ігор, що будуть на Євро-2012. Хочеться, щоби вболівальників був повний стадіон. Потрібен такий аншлаг і ажіотаж як під час офіційних зустрічей. Цим фани допоможуть нам більш якісно готуватися до майбутніх матчів на чемпіонаті Європи», - переконаний гравець збірної.

Перемога над «Динамо»

Весняні ігри чемпіонату України «Дніпро» розпочав з результативних, але нічийних матчів, однак в 20-му турі прийшов і результат, до того ж у протистоянні з принциповим конкурентом. «Вочевидь, прийшов той час, коли напрацювання, котрі ми відшліфовуємо на тренуваннях, нарешті запрацювали, - ділиться думками Ротань, - ми вийшли емоційно зарядженими на гру: нам конче потрібна була перемога і всі думали лише про неї. З іншого боку, динамівці після гри з «Манчестер Сіті» були психологічно й фізично вихолощені, і це зіграло нам на руку. Склалося таке враження, що кияни не стільки втомлені, як емоційно порожні, наче вичавлений лимон».

«Лігочемпіонівська» перспектива

Скорочення відставання від «Динамо» й «Металіста» збільшує шанси дніпропетровців не лише на бронзові нагороди, не так далеко вже й «срібна» сходинка. Однак Ротань вважає такі думки передчасними: «Про місце у Лізі чемпіонів, напевне, казати ще рано, треба дивитися а ближче: «Динамо» у відмінній формі і показує хорошу гру − це всі знають. Для нас завдання «номер один» - взяти у цьому сезоні третє місце. А вже тоді є сенс прораховувати перспективи щодо виходу на другу позицію. Але одразу дивитися на Лігу чемпіонів − передчасно й складно».

Фактор Хуанде Рамоса

Однак в тому, що підготовка, яку проводить іспанський фахівець Хуанде Рамос, дасть можливість «Дніпру» вже у найближчому майбутньому боротися за найвищі місця, Руслан Ротань не сумнівається: «З містером дуже цікаво працювати: він багато спілкується з гравцями, згуртовуючи командний дух. Під час зборів ми неодноразово усім колективом ходили до ресторану, виїжджали на барбекю, інколи разом із дружинами. Та головне, що тренувальний процес - дуже різноманітний. Щоразу виходячи на газон, не знаєш що на тебе очікує: дуже сильний ефект новизни. Тому й працюється з великим задоволенням». Однак окрім цікавинок, тренування Хуанде Рамоса характеризуються й насиченими фізичними вправами: «На перших зборах нам довелося працювати доволі важко: спочатку заняття були силовими − підйом штанги у тренажерному залі, а потім - набір різних «фартлеків» (перемінного бігу) на 9 км. Друге ж тренування − тактичне: маленькі квадрати, багато коротких передач з дефіцитом часу й простору. Все − дуже емоційно й цікаво. Самовіддача − просто шалена. Власне максимально викладатися на тренуванні − це вимога «номер один» від Хуанде Рамоса».

Чемпіонство у Кіпрі

Такої ж самовіддачі вимагає й наставник головної команди країни Юрій Калитвинцев. Під час зимового турніру на Кіпрі Руслан Ротань отримав достатньо ігрової практики, зігравши заключні 30 хвилин у першому матчі проти Румунії і повністю провівши фінальний матч проти Швеції. Дніпропетровець брав участь в обох серіях пенальті, при цьому обидва свої удари реалізував: «Пенальті − це, звісно, лотерея, але перемога від цього ще приємніша й цінніша. Я взагалі завжди дивлюся, як парирує удари голкіпер. Побачив, що швед до останнього стоїть на лінії і реагує по удару − вдарив на силу. А з румунами бив на техніку, у протилежний від руху воротаря бік». Титул переможців міжнародного турніру на Кіпрі заклав позитивний фундамент робочого року збірної України: «Приємно перемагати у кожному матчі, а перед Євро-2012 будь-який тріумф особливо цінний. Відтак прагнемо продовжити звитяжний заспів і 29 березня. Вірю, що здоров’я дозволить бути на матчі з Італією не лише стороннім спостерігачем, - резюмує Руслан Ротань.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Ломаченко уничтожил Камбососа и вернул себе чемпионский пояс
Бокс | 12 мая 2024, 08:37 2
ВИДЕО. Ломаченко уничтожил Камбососа и вернул себе чемпионский пояс

В австралийском Перте украинский боксер завоевал титул чемпиона мира IBF

Чемпионат мира по хоккею. Календарь и результаты матчей (обновляется)
Хоккей | 13 мая 2024, 08:00 1
Чемпионат мира по хоккею. Календарь и результаты матчей (обновляется)

Чемпионат мира в элитном дивизионе пройдет в Чехии

Комментарии 18
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
olgorl
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
conquistador
ясно...
sakalv
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
CubiQ
Это для топ-5. Остальные сосут...
conquistador
та ні, від "Тімошіари"
conquistador
та наче ж, УЄФА прийняло рішення, що володарі нац. кубків потрапляють в груповий раунд без відбору?
trancelife
Руслан РОТАНЬ: «Для нас главное - взять третье место»
----------------------------------------------------
и вылететь от Белинцоны
portobello2011
кубок позволяет пройти 1 уровень квалификации но не в группу
KORSARozgo
-помиляешся,не даст!;)
conquistador
Кубок України, якщо я не помиляюся, дасть змогу одразу потрапити в груповий етап Кубку Європи.
Хрюн Моржов
И болельщики, и руководство клуба, весь город так заждались успехов своих любимцев, что третье место Днепр брать просто ОБЯЗАН. И Кубок Украины тоже очень желателен.
Vall69
Результат - это конечно хшорошо, но самое главное в том, что в Днепра проглядывается не плохой рисунок игры. Команда заиграла быстрее чем осенью и при этом меньше брака в передачах. После зимнего перерыва это хороший показатель. Будем надеятся что рост команды не будет останавливаться. Удачи тебе Рамос, Удачи тебе ДНЕПР.
vangog3
Про третье место соглашусь,оно нам вполне по силам.
Хрюн Моржов
С Ротанем согласен. третье место в этом сезоне - главное для Днепра, при этом НАСТОЛЬКО ГЛАВНОЕ, что остальные задачи, даже такая как Кубок Украины - блекнут перед главной. Так же согласен, что второе место в этом сезоне уже не по зубам. Учитывая, что у Металлиста спад в игре, а также то, что нынешний Днепр как по составу, так и по качеству игры превосходит своего конкурента, главная задача будет выполнена. Нужно только не уверовать в это преждевременно.
conquistador
За Кубок України, не забувайте!
portobello2011
да побарабану если честно 2 3 или 5 е место. еврокубки всеравно у команды будут. главное наиграть нынешний состав.Судя по тому как днепр прибавляет с каждым матчам Рамос толклвый мужик. В данном случае бороться не самоцель. Главной целью днепра считаю наиграть то что есть сейчас и укрепиться летом ведь 28 лямов коломойского еще остались. сумма была озвучена---в пределах 50 млн. евро оприходовано 40% будем ждать звезд в днепре тогда берегитесь лидеры чукра)
energos
я почему то уверен даже в этом, то какую игру показывает сейчас МХ, то очень даже реально
Mikiller
Реально, повоюйте с Металлистом, а мы посмотрим.