Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
5449
3

Игорь КУЛЬЧИЦКИЙ: «Есть из кого выбрать»

Ветеран «Карпат» предлагает пригласить в «друзья Евро» Блохина, Рудакова, Решко и Трошкина

Игорь КУЛЬЧИЦКИЙ: «Есть из кого выбрать»
Игорь Кульчицкий
Увійшовши до символічної п'ятдесятки, ветеран львівського футболу склав компанію Сергієві Бубці, Валерію Борзову, Святославу Вакарчуку, Іванові Малковичу, братам Кличкам, Євгенії Гапчинській та іншим знаменитостям.
 
— Ігоре Євстахійовичу, звідки ви дізналися про те, що стали офіційним приятелем чемпіонату Європи?
— Цю новину мені сповістив гендиректор «Карпат», він поцікавився, чи згоден я на таке, бо це передбачає не лише велику відповідальність, а й клопоти. Я дав згоду. Тішуся, що нарешті можу принести багато користі українському футболу. Ще достеменно не знаю, які саме мої обов'язки, але маю підозру, що доведеться стати публічною особою. Не боюся цього — за освітою ж я журналіст!
 
— У списку «Друзів» ще чимало вакантних місць. Кого там, на ваш погляд, наразі бракує?
— Ну, якщо брати до уваги Київ, то насамперед варто долучити Блохіна, а ще Рудакова, Решка, Трошкіна. Із Донецька Грачова можна взяти, зі Львова — Рассихіна, Поточняка, Лихачова, Грещака і багатьох інших. Є з кого обирати. Це приємний клопіт.
 
— Чи правда, що ви не лише тренуєте карпатівську молодь, але й самі активно граєте у футбол?
— Мені вже 70 років, але граю у футбол упродовж цілого року. Двічі на тиждень, у понеділок і четвер, збираємося на штучному полі разом із ветеранами «Карпат» і проводимо напружені баталії. Нам байдуже, яка погода — сніг, дощ, мороз... Тримаю у колективі «залізну» дисципліну. До слова, граю майже так, як у молодості. Часто забиваю по три-чотири м'ячі за матч. Інколи відходжу в захист. Все ж таки гра на позиції форварда потребує постійного руху, а в мене поболює коліно.
 
— Хто не прогулює цих матчів і найчастіше складає вам компанію?
— Найбільш активними ентузіастами є брати Валенки. Степан Юрчишин приходить, якщо не має нагальних справ, а також гендиректор Ігор Дедишин. Навіть Олег Кононов донедавна любив пограти з нами м'яча. Але зараз тренера непокоїть біль у нозі. Ми вже зачекалися його.
 
— Чим ще займаєтесь, крім футболу?
— Я належу до тих карпатівців, які з клубом від першого дня його заснування. Позаяк чимало вболівальників молодшого покоління не знають, звідки взялися «Карпати», я вирішив написати про це книжку. Ставку роблю не на «сухі» факти, а на яскраві епізоди життя нашої команди. Планую розмістити в майбутній книзі близько 70 раритетних фотографій 60-х років минулого століття. Насправді ж у моєму домашньому архіві їх значно більше. Переконаний, такої колекції карпатських світлин ніхто не має.
 
Джерело: газета «Експрес», www.fckarpaty.lviv.ua
Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Шахтер и Динамо – в топ-10 мирового рейтинга по подписанию молодых игроков
Футбол | 28 марта 2024, 11:55 0
Шахтер и Динамо – в топ-10 мирового рейтинга по подписанию молодых игроков

Украинские гранды за последние годы омолодили состав

Мудрик рассказал, какую установку дал Ребров в перерыве матча с Исландией
Футбол | 27 марта 2024, 18:14 0
Мудрик рассказал, какую установку дал Ребров в перерыве матча с Исландией

Михаил также признался, что уже устал от камбэков и хочет выигрывать более уверенно

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
geco
ТОЛЬКО НЕ БЛОХИНА
LembergWestUkraine
У Львові вбито сина відомого футболіста "Карпат", який був конкурентом Олега Лужного по будівництві академії футболу
17 липня, близько 9.30 у Львові на вулиці Фредра у Львові відбулася вогнепальна перестрілка, під час якої було травмовано двох людей - Кульчицького та Федіва. Дорогою до лікарні Кульчицький - син відомого футболіста львівських "Карпат" Ігоря Кульчицького - помер. Федів перебуває у реанімаційному відділенні.
За інформацією джерел в правоохоронних органах, розглядається дві офіційні версії щодо вбивства Кульчицького та поранення Федіва, повідомляє www.zaxid.net. Перша - бандитські розбірки, друга - бізнесова діяльність (постраждалі були співвласниками Львівської інвестиційно-будівельної компанії).
Як стверджує джерело, загиблий Ігор Кульчицький - виходець із кримінальної групи Завінського ("Завіня"). У кримінальному світі відомий за "напрямками" - контрабанда, вимагання, шахрайство.
Ігор Кульчицький був співвласником "Львівської інвестиційно-будівельної компанії". Відомо, що Львівська інвестиційно-будівельна компанія претендувала на проект щодо реконструкції Дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву №4 у м. Львові. Єдиним конкурентом у цьому проекті ЛІБК був проект "Академії футболу Олега Лужного", який презентував сам футболіст і тренер ФК "Динамо" (Київ).
Нагадаємо, свій проект реконструкції СДЮШОР-4 раніше запропонував відомий футболіст, а нині тренер київського "Динамо" Олег Лужний.
-------------------------------
Синочок був рекетиром у покійного Завіні ! Погано виховав татко сина , що той не одній людині приніс горе !
shpachok54
Наша ЛЕГЕНДА! Був для команди справжнім КАПІТАНОМ. The BEST!