Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 17 марта 2011, 16:47
975
0

Сергій ПТАШНИК: «На невиграші я дивлюся з іншого боку»

Тренер бурштинського «Енергетика» розповів про зимову підготовку своєї команди

| Обновлено 17 марта 2011, 16:47
975
0
Сергій ПТАШНИК: «На невиграші я дивлюся з іншого боку»
Сергей Пташник

— Сергію Володимировичу, розкажіть про те, як загалом провели зимові збори?
—Загалом усе, що планувалося, ми виконали. Провели три навчально-тренувальні збори, зіграли велику кількість контрольних поєдинків. Виграли Кубок Підгір'я, не пропустивши впродовж його жодного м'яча, і це при тому, що хлопці грали під великим фізичним навантаженням.

—До речі, перемозі на Кубку Підгір'я передувала велика кількість матчів, у яких ваша команда не могла перемогти. Цей факт психологічно не тиснув на вас, на хлопців?

—Звичайно, ні! Я взагалі дивлюся на цей факт з іншого боку: так, ми не вигравали, але й не програвали. Більшість поєдинків ми закінчили внічию й дуже мало пропускали. Той же Кубок Підгір'я ми виграли, не пропустивши жодного м'яча. Хоча розумію, що там не було команд рівня першої ліги, та все ж приємно.

—А чи були, можливо, якісь фактори, що заважали працювати?

—Якщо в глобальному сенсі, то ні. Звісно, ми б не відмовилися попрацювати, особливо на останніх зборах, десь у теплих краях, аби на хороших полях відпрацювати взаємодію між гравцями, між ланками. Але — як уже є. Головне, що в клубі немає фінансових авралів. Так, у нас немає таких можливостей, як у команд із верхньої частини таблиці, але все, що президент нам обіцяє, те й виконує. Так значно легше працювати, коли є визначеність.

—Як спрацювали на трансферному ринку — в «плюс» чи в «мінус»?
— На перший погляд може здатися, що втрати в команди перевищують придбання, адже нас залишив наш найкращий бомбардир Олександр Семенюк, а поповнили переважно гравці, що виступали на першість області. Та якщо придивитися, то більшість із цих гравців мають досвід виступів у командах першої та другої ліг. Або, для прикладу, згадайте хоча б, який бій яремчанські «Карпати» дали луцькій «Волині» (лучани перемогли аматорський колектив — 5:4. — Прим. авт.). З цієї команди ми запросили трьох гравців, один із яких Андрій Олійник забив у тому напруженому матчі три м'ячі.
До того ж, на місце Семенюка у нас тепер є Дмитро Гордієнко, який повернувся після перебування в білоцерківському «Арсеналі». Тож з точки зору трансферів ми, щонайменше, не в «мінусі».

—Яке завдання на весняну частину змагань?
—Поки що будемо виходити з першопочаткового завдання — залишитися у першій лізі. А ось уже з наступного чемпіонату, якщо вдасться попрацювати не менш плідно і вберегтися від різних катаклізмів, у тому числі — фінансових, можна буде ставити завдання й серйозніші.

Олександр ОЗІРНИЙ, газета «Український футбол»

футбол
Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Фанат бросил Зинченко телефон, Александр ответил тем же
Футбол | 27 марта 2024, 14:39 7
ВИДЕО. Фанат бросил Зинченко телефон, Александр ответил тем же

Болельщики очень хотели получить общую фотографию с капитаном сборной Украины

Они! Это! Сделали!
Футбол | 27 марта 2024, 11:23 31
Они! Это! Сделали!

Валерий Василенко – о выходе сборной Украины на Евро-2024

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.