Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 марта 2011, 14:23
1617
0

Андрій ПОЛУНІН: «Є інформація для роздумів»

Директор «Нафтовик-Укрнафта» розповів про підготовку команди до весняної частини сезону

| Обновлено 15 марта 2011, 14:23
1617
0
Андрій ПОЛУНІН: «Є інформація для роздумів»
Нефтяник-Укрнефть - Крымтеплица

Футболісти команди «Нафтовик-Укрнафта» закінчили третій етап підготовки до нового сезону в Криму. Під час цього навчально-тренувального збору команда провела три спаринги. 4 березня суперником охтирської команди була «Кримтеплиця». Матч проходив у Симферополі на стадіоні «Фіолент». З рахунком 3:1 перемогли футболісти з Молодіжного. У нафтовиків на 51-й хвилині відзначився Олександр Саванчук. Кримтепличникам тільки наприкінці матчу вдалося «вирвати» перемогу. 6 березня в с. Верхня Кутузівка суперником охтирців був друголіговий «Бастіон». З рахунком 2:0 перемогу здобули нафтовики, в яких забитими м'ячами відзначилися Іка Мепорія та Костянтин Деревльов. Перед від'їздом з Криму 10 березня охтирські футболісти помірялися силами з білоруським клубом першої ліги «ДСК-Гомель». Матч проходив у с.Фрунзе на стадіоні «Колос». І знову — перемога з рахунком 2:0. М'ячі забили Іка Мепорія та Ігор Прокурор.

Про підсумки навчально-тренувальних зборів та планами на майбутнє ділиться директор ФК «Нафтовик-Укрнафта» Андрій Полунін, який 5 березня відсвяткував 40-річний ювілей.

—Андрію Вікторовичу, ви були разом з командою на всіх трьох навчально-тренувальних зборах у Криму. Як пройшли ці етапи підготовки команди до нового сезону?
—Вважаю, що всі три збори пройшли плідно, умови для праці були сприятливими. На першому зборі ми взяли участь у Кубку Кримтеплиці. Ми вдячні керівництву кримського клубу, яке надало нам для тренувань свою спортивну базу. У нашому розпорядженні були футбольні поля високої якості, штучне поле дуже хороше. Перед тренерами на цьому турнірі ставилося завдання переглянути новачків, які були запрошені до команди. Виграти цей турнір — таке завдання не ставилося. На підставі зіграних матчів у цьому турнірі ми визначилися з футболістами, які, на думку тренерів, допомогатимуть підсилити гру команди.

На наступних двох зборах, які проходили в Алушті на базі Олімпійського навчально-спортивного комплексу «Спартак», ми зі штучного поля перейшли на трав'яний газон. І в Новій Кутузівці, і на базі «Спартака» поля були зеленими. Там були нюанси за якістю газонів, та для нас головним було те, що працювали на земляних полях. Адже початок весняного етапу першості для нас буде складним і ми гратимемо на землі. На цих зборах награвали нові зв'язки між футболістами, адже до команди долучилося восьмеро нових гравців. Шість футболістів у нас орендовані — три з «Кривбасу», два з київського «Арсеналу» і один з «Дніпра». З Антоном Кравченком («Дніпро») ми уклали повноцінний контракт на півтора року, а з Денисом Маринчуком («Олександрія») — на рік. Вважаємо, що нові гравці мають підсилити гру команди — футболісти молоді, амбіційні, які наразі не можуть пробитися до основних складів своїх команд. Надаємо їм шанс, щоб вони допомогли нам, проявили себе і справді довели, що вміють добре грати. Якщо вони прогресуватимуть, ми будемо продовжувати з ними співпрацю.

Ми зіграли досить багато спарингів. У цих матчах були й позитивні, й негативні моменти. Ну що ж, тренерському штабу є інформація для роздумів про те, на що потрібно зробити наголос, де підсилити роботу. Останні дві зустрічі ми виграли, ось І0 березня перемогли білоруську команду першої ліги «ДСК-Гомель». У цьому матчі команда зіграла добре і залишила дуже хороше враження по тих моментах, які створила. Сподіватимемося, що цей настрій перенесемо і на першу гру чемпіонату в Чернівцях. Там буде дуже складно. Ми переглядали гру «Буковини» на зборах в Криму, їхня команда виглядає дуже пристойно.

Повторюю ще раз, що початок сезону у нас дуже непростий: їдемо в Чернівці, приймаємо лідера першої ліги «Олександрію», відтак прямуємо до Одеси, де «Чорноморець» отримав завдання з новим тренером вийти до вищої ліги, підсилюється, має дуже добру фінансову підтримку. Думаю, що ці три матчі нам покажуть, як ми витримаємо, як складемо цей екзамен. Сподіваюся, що все буде нормально.

— Хто з нових футболістів справив на вас найбільше враження?
— Добре показав себе на зборах нападник Сергій Мотуз. Футболіст досвідчений, пограв у вищому ешелоні і за «Дніпро», і за «Кривбас». Це — вихованець «Дніпра», але перші кроки в професіональному футболі робив у київському «Динамо». Тут не можна сказати, що ми комусь віддаємо перевагу. Якщо ми взяли цих футболістів, ми на них усіх покладаємо надію. А кожен особисто мусить довести свою професіональну придатність. Одна справа — навчально-тренувальні збори, контрольні ігри, інша — це чемпіонат. Тому маємо надію, що в усіх футболістах, яких взяли, ми не помилилися.

—Керівництво головного спонсора ВАТ «Укрнафта» ставить перед командою якісь завдання?
—Для нас головне завдання — виходити на кожен матч, вигравати і підніматися щаблями турнірної таблиці. За результатами осінньої частини першості і керівництво, і я особисто, вважаємо результат незадовільним. Для такої команди, як «Нафтовик-Укрнафта» з її охтирськими традиціями, 12 місце, це не наше місце. З керівництвом обговорювалося питання, що в кожному турі команді потрібно вигравати і підніматися вгору. Будемо нагорі турнірної таблиці — усі будуть тільки раді. Ну і, звичайно, у кожному матчі треба показувати красивий футбол, щоб ті уболівальники, які приходять на стадіон, отримували задоволення від гри своєї улюбленої команди. Ми хочемо зробити суміщення: і результат, і красивий футбол.

Валерій ЧЕРНЕЦЬ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.