Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 марта 2011, 13:38
7359
0

Час для декларацій і конкретних заходів

Днями відбулося засідання Центральної ради Професіональної футбольної ліги

| Обновлено 15 марта 2011, 13:38
7359
0
Час для декларацій і конкретних заходів

Замість «Олкому» — «Геліос»

У зв'язку з тим, що ФК «Олком» знявся зі змагань, місце його представництва у Центральній раді ПФЛ стало вакантним. Президент мелітопольського клубу Євген Куценко був виведений зі складу Центральної ради, натомість додаткове місце у законодавчому органі Професіональної футбольної ліги отримав харківський клуб «Геліос», а саме — його віце-президент Ігор Шам.

Є бажання змінити формат


Керівництво ФК «Гірник-Спорт» (Комсомольськ) внесло пропозицію щодо зміни формату змагань проведення чемпіонату України у першій та другій лігах. Було запропоновано об'єднати дві ліги в одну, розбити її на дві частини і таким чином проводити змагання в першій лізі. Ймовірно, що такий або ж подібний формат може реалізуватися, оскільки через нестабільне фінансове становище з чемпіонату України можуть знятися ще кілька клубів. Принаймні це зазначив президент ПФЛ Милетій Бальчос.

Також було озвучено ідею про те, щоб з першої ліги до другої вилітали дві останні команди, а третя команда знизу грала перехідний матч з переможцем матчу колективів, які у своїх групах посядуть другі місця. Усі ці варіанти формату змагань сезону 2011/12 буде вивчено детальніше пізніше.

Ціна медобстеження — життя

Зважаючи на трагічний випадок, який стався недавно під час товариського матчу «Єдність» (Плиски) — «Арсенал-2», коли на полі помер юний гравець, члени Центральної ради ПФЛ порушили питання про те, щоб клуби проводили обов'язкове медобстеження кожного свого гравця, навіть якщо він просто прибув на перегляд.

Усе для молоді, все для її блага

Підчас засідання було порушено питання про розвиток молодіжної програми у змаганнях серед клубів ПФЛ. Було висунуто ідею про те, що певна кількість юних футболістів обмеженого віку може укласти договір з клубом, який реєструється в ПФЛ чи прем'єр-лізі, але при цьому гравці не вводяться в статус професіоналів. Таким чином молодий гравець має право грати як за першу команду, так і за свою вікову групу аж до участі у юнацьких змаганнях. Також було висунуто пропозицію створити молодіжну першість серед юнаків до 18 років для команд першої ліги. У підсумку було вирішено, що розробкою молодіжної програми має зайнятися ФФУ

Як у першій лізі з'явиться «Жемчужина»?

Під час засідання було порушено питання про подальшу долю ФК «Фенікс-Іллічівець» (Калініно). Річ у тому, що фактично замість калінінської команди хоче продовжити грати у першій лізі ФК «Жемчужина-Ялта». Однак, для того, щоб команда почала відразу грати у першій лізі, вона повинна дограти до кінця змагань під прапорами «Фенікса». При цьому необхідно дотриматися процедури ліквідації калінінського клубу. Тоді буде дотримано спортивного принципу. Та, вочевидь, керівництво клубу й досі не збагнуло принципів процедури, оскільки й надалі продовжує подавати заявкові документи на ім'я «Жемчужина-Ялта». Якщо ж ялтинська команда і виступатиме у першій лізі у цьому сезоні, то лише під прапорами «Фенікса-Іллічівця».

Олексій КОМАРОВСЬКИЙ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.