Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 15 марта 2011, 13:32
6578
19

В’ячеслав ГРОЗНИЙ: «Динамо здатне виграти Лігу Європи»

Відомий тренер - про шанси наших гравців у протистоянні з третьою командою чемпіонату Англії

| Обновлено 15 марта 2011, 13:32
6578
19
В’ячеслав ГРОЗНИЙ: «Динамо здатне виграти Лігу Європи»
Вячеслав Грозный

У середу вранці делегація київського «Динамо» вирушає до Великобританії. А вже наступного дня столичні футболісти проведуть матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи проти клубу «Манчестер-ситі».

Саме цю команду ще донедавна вважали основним претендентом на перемогу в турнірі. Тепер «Динамо» опинилося за крок від чвертьфіналу, а «Манчестер-ситі» — за крок від вильоту.

— Яку перевагу над «Манчестер-ситі» має «Динамо» після перемоги з рахунком 2:0?
— Я вважаю, що «Динамо» на сто відсотків забезпечило собі вихід у чвертьфінал Ліги Європи. Чому? Бо кияни нині явно сильніші. «Манчестер-ситі» має дуже дорогих і добрих виконавців. Чому ж вони не зіграли в добротний футбол у Києві? Бо вони не хочуть грати за холодної погоди. Вони приїхали заробити преміальні!
Тевес і компанія дуже високої про себе думки. Навіщо їм повертатися до своїх воріт, якщо це може зробити хтось інший? Та гроші у футбол не грають. Це ще одне підтвердження.
Претензії є не лише до футболістів, але й до тренера. Немає поставленої командної гри! В Україні чомусь усі бояться гучних імен. Та хто такий Роберто Манчині? Наші тренери сильніші, але їм не дозволяють працювати в Європі. Англійці не грають у сучасний футбол, вони не встигають повертатися до власних воріт. «Динамо» переграє манчестерців ще й на виїзді. Жодної нічиєї не буде. З Великобританії кияни привезуть ще один виграш.

— Як киянам варто діяти в Манчестері: треба відійти назад і грати на контратаках чи все-таки знову наважитись на атакувальний футбол?
— Який сенс динамівцям відмовлятися від переможної тактики? Якщо йде гра, то не потрібно її штучно стримувати. Кияни знову включать жорсткий пресинг і знову переможуть. За тиждень неможливо змінити командну гру. Не варто дивуватися, що наш клуб сильніший за третю команду Англії. Чомусь усі вважають цю першість турніром футболістів-небожителів. Та ось «Арсенал» не зміг протидіяти «Барселоні», «Манчестер юнайтед» не дуже впевнено грав у груповому турнірі Ліги чемпіонів...

— Донедавна «Манчестер-ситі» називали головним претендентом на виграш Ліги Європи...
— Тепер я можу сміливо заявити: «Динамо» здатне виграти Лігу Європи. Є командна гра, є підбір виконавців, немає «піжонів», зібралися лише трудоголіки, які не цураються чорнової роботи. Такими хлопцями не може похвалитися жоден учасник 1/8 фіналу. Хіба що «Спартак». Але цій команді не до снаги виграти Лігу Європи. Як на мене, головним конкурентом киян у боротьбі за чемпіонство буде «Порту». Так, він програв перший тайм ЦСКА. Але португальці тактично переграли москвичів.

— Чи слід дивуватися, що за три місяці новий тренер «Динамо» зумів так суттєво поліпшити гру?
— Ні, дива не сталося, бо Юрій Сьомін дуже добре знає всіх виконавців. Якщо б «Динамо» запросило іншого іноземця і він так поліпшив би гру, то я б здивувався. А Юрій Сьомін дивився кожен матч «Динамо», тренуючи «Локомотив», знав, з якою політикою повертається до Києва.
Юрій Павлович — спокійна і врівноважена людина, зумів побудувати теплі взаємини з підопічними. Він ставиться до них по-батьківськи. А це дуже важливо. Такого тепла динамівці від Валерія Газзаєва не відчували. Шкода, але в чемпіонаті України Юрій Сьомін вже не зможе наздогнати «Шахтар».

Олег ЗУБАРУК, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 19
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vik2an
Какой 1-2 состав у сити реально один большой первый состав ,посмотри на имена.Им тренера поменять ну к примеру Вангала взять из баварии(скоро освободиться)и увидите настоящего гранда ур-ня МЮ.
ukraina-usa
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Tenslav
Ох... не перехвалите... Это не шуточки, это Англия.
sanna163
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Sirrko
Мда, что то такое впечатление, что Грозный бухой был, когда это вью давал. Соглашусь только с тем, что Порто, наверное, фаворит этой ЛЕ и, что Шахтер уже киевляне не догонят в чемпионате.
А в Манчестере ой как тяжело будет, все таки у МС игроки повыше классом.
bumer74
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
gor
На своем поле МС играет намного лучше. Да и Тевез не играл, и еще несколько игроков первого состава не играли. Поле тоже тут было не фонтан. Короче, я бы не рискнул поставить на проход Динамо. Удачи им желаю, конечно, но будет тяжело.
LeonidZhitomir
Особенно повеселило, как "подиахнул" Спартаку.
А после 0-4 в Ростове слова выглядят не веселыми ,а комичными.
В Манчестере будет совсем другая игра.Стадион погонет "шейхов" в атаку.Если Динамо выстоит в первые 30 минут - будет успех по сумме двух матчей.Если пропустят хоть один гол в эти полчаса - дальше будет "валидол".
Дмитрий Копий
Первый тайм проиграло.
CHR7
Як на мене, головним конкурентом киян у боротьбі за чемпіонство буде «Порту». Так, він програв перший тайм ЦСКА. Але португальці тактично переграли москвичів...
Что это за гон? Порту уже проиграло?
Antonio.Ali
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Graider
2-0 для МанСити на своем поле не выглядят фантастическим результатом. Вся борьба еще впереди
ukraina-usa
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ilbb
ну и морда
FaRTf
Очень самоуверенно!!! Нельзя так категорично. Тем более в Англии. Динамо - только выход в следующею стадию!!!!!!!!!!!
Andrey_DK
Пусть будет так... аж стращно
pikash51
Не знаю,кого ещё может интересовать мнение этого "заслуженого"?
vitalikiev
ДАй то Бог!