Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1198
1

Павел КУТАС: «Ничья нас не устроит»

Футболист «Оболони» - о предстоящем поединке против запорожского «Металлурга»

Павел КУТАС: «Ничья нас не устроит»
Павел Кутас
Захисник «Оболоні» Павло Кутас зіграв у Кривому Розі свій 100-й поєдинок у Чемпіонатах України.
 
− Павле, як оцінюєш попередній матч: «Оболонь» здобула одне очко чи втратила два?
− Завжди є якесь побоювання стартового поєдинку, коли перестраховуєшся і відштовхуєшся від мінімуму. Вже по ходу матчу з «Кривбасом» відчули, що можемо здобути три очки. Все складалось добре, ми відкрили рахунок, але потім самі пропустили два необов’язкових голи. З огляду на це, нічия на виїзді − добре, а от над своєю грою ще варто попрацювати.
 
− З цього можна зробити висновок, що пік форми для «Оболоні» попереду?
− За фізичними кондиціями ми повністю готові до сезону. А от зіграність була не на найвищому рівні. Але у будь-якому разі з кожною новою грою маємо додавати. Боротьба за результат змушує нас посилювати, у першу чергу, командні дії.
 
− Зіграності не вистачає, хоча Сергій Ковалець не випустив проти «Кривбаса» у стартовому складі жодного новачка…
− Їм потрібно трохи часу. Адже брати Баранці з останнього тренувального збору поїхали дещо раніше вирішувати питання зі своїми трансферами. Тож на 4 дні вони випали з тренувального процесу. Але, гадаю, проти «Металурга» тренерський штаб вже розраховуватиме на них. Той же Ігор Ільків напевно сьогодні дебютуватиме у формі «Оболоні», адже я пропускаю матч у зв’язку із дискваліфікацією.
 
− Які відчуття через те, що у п’ятницю не зможеш допомогти на футбольному полі?
− Офіційні матчі значно відрізняються від товариських. Увійти в ігровий ритм або щось виправити у власній підготовці можна через справжні навантаження. Для цього потрібно постійно грати. Але трохи не склалось − доведеться відпрацьовувати ще більше на тренуваннях. Аналізуючи отримані жовті картки, не можу сказати, що хоча б одна з них була випадковою. Тобто кожна з них показана по ділу − за відкидку м’яча або за розмови із арбітром мене не карали.
 
− Ігрову практику можна було б набути у матчі молодіжних складів…
− Я був готовий взяти участь у поєдинку резервістів, але рішення Сергія Ковальця було таким, що ми з Олександром Мандзюком поїдемо на тренування з першою командою, а сьогодні морально підтримуватимемо своїх партнерів.
 
− А чи не замало у вас нападників? Наприклад, хто замінить у матчі проти «Металурга» Мандзюка, який також пропускає черговий тур?
− Гадаю, це запитання не зовсім за адресою. Напевно, ще один, а то й два форварди нам би не завадили. Але це не мені вирішувати. Будемо виходити з наявності тих футболістів, які є у заявці команди. Як я розумію, у наступному поєдинку роль форварда буде виконувати Вадим Панас.
 
− Ми підійшли до матчу-відкриття 21-го туру Епіцентр Чемпіонату України. У ньому «Оболонь» чекає на приїзд запорізького «Металурга»…
− Поранений звір удвічі небезпечний. Не варто казати, що розслаблюватись у зустрічі з аутсайдером не можна. Навіть нічия нас не зможе влаштувати. «Металург» після домашньої поразки з великим рахунком зробить висновки, швидше за все, сильно змінить склад. До того ж у Запоріжжі явно не вважають, що у них немає шансів проти «Оболоні». Може, навіть недооцінять нас, як це вже було у першій частині сезону з деякими командами.
 
− Чим запам’ятався матч першого кола у Запоріжжі?
− То був вирішальний поєдинок. Ми з «Металургом» були в однаковому становищі. Хто програвав, той опускався на саме дно турнірної таблиці. Вигравши тоді, ми повірили у свої сили, а «Металург» так і не зміг оговтатись від домашньої поразки у грі з конкурентом.
 
− Павле, вітаємо тебе з ювілеєм − 100-м поєдинком у найсильнішій українській лізі!
− Дякую, дуже приємно. Буду працювати далі та досягати нових рубежів.

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
conquistador
Правильно, треба перемагати