Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
|
11394
27

Алексей БЕЛИК: «Шахтер может дойти до финала ЛЧ»

Экс-нападающий «горняков» уверен, что «Шахтер» пройдет «Рому»

Алексей БЕЛИК: «Шахтер может дойти до финала ЛЧ»
Алексей Белик
Сьогодні в Лізі чемпіонів визначаться перші чвертьфіналісти. Увага більшості українських уболівальників буде прикута до Донецька, де тамтешній «Шахтар» прийматиме італійську «Рому». Перша гра у Римі (2:3) суттєво збільшила кількість оптимістів в Україні . Тепер «Рома» вже аж ніяк не схожа на неприступний бар’єр, а дехто уже навіть бачить «Шахтар» в 1/4 фіналу. Своїм баченням перспектив донеччан в Лізі чемпіонів із сайтом «Футбол 24» поділився колишній гравець «Шахтаря» та національної збірної України Олексій Бєлік.
 
- Олексію, «Шахтар» тепер можна назвати фаворитом у грі із «Ромою»?
- Так, можна. Перед першою грою шанси «Шахтаря» і «Роми» були однакові – 50:50. Тепер же гірники, завдяки перемозі в Римі, є фаворитами.
 
- А у відсотках окреслите перевагу «Шахтаря»?
- Мені важко це зробити, у відсотках добре вміють перевагу тої чи іншої команди окреслювати букмекери (Сміється).
 
- Наскільки ви були здивовані результатом першої зустрічі команд?
- Перед грою у Римі я казав, що «Шахтар» не програє. За моїм прогнозом рахунок мав бути 1:1 або 0:0. А про перемогу донеччан із рахунком 3:2 я не думав. Важко було передбачити, що буде така результативна гра.
 
- Яке формулювання, на вашу думку, правильне: «Шахтарю» пощастило, що «Рома» переживає не найкращі часи чи, навпаки, римлянам не пощастило, що зараз донеччани настільки сильні?
- Думаю, «Шахтар» зараз в хорошій формі. Кондиції гірників дозволяють не дивитися на те, які часи переживає суперник – кращі чи гірші.
 
- Як далеко «Шахтар» може зайти в Лізі чемпіонів?
- «Шахтар» дійшов аж до 1/8 фіналу, а на цій стадії усі викладаються по максимуму. Як складеться доля гірників, сказати важко. Все залежить від багатьох факторів. Можуть дійти і до фіналу, якщо все буде на користь гірників.
 
- Тобто, вже у цьому році гірники можуть реалізувати мрію українських уболівальників – перемогти в найпрестижнішому клубному турнірі Європи?
- Я ж говорю, якщо обставини будуть сприятливими, «Шахтар» може виграти Лігу чемпіонів. На цій стадії турніру проводиться лише по два матчі на кожному етапі. Це ж не великий марафон за підсумками якого визначається переможець. Тому, «Шахтар» може вилетіти в наступному раунді, а може і до фіналу дійти. А там одна гра і все, кінець турніру. Усе від фортуни залежить. Простіше спрогнозувати переможців групового етапу, а починаючи із 1/8 фіналу в Лізі чемпіонів приблизно рівні по класу команди. Тому часто перемагає той, в кого краще в конкретний день піде гра. Багато факторів має співпасти: твоє везіння або невезіння суперника, налаштованість футболістів, як складеться гра. У футбол грають люди, а в них, як і усіх, бувають як вдалі так і не вдалі дні.
 
- А вам стиль якої команди у Лізі чемпіонів найбільше подобається?
- Виділяється по грі «Барселона». Але не факт, що ця команда ще вийде в чвертьфінал. Першу гру «Арсеналу» каталонці вже програли. Якщо ж на когось ставити, як на переможця турніру, то я би обрав «Реал». У мадридців дуже хитрий тренер. Жозе Моуріньо в одній грі може зіграти від оборони, в іншій кардинально змінити тактику. Через досвідченого наставника, як на мене, найбільше шансів на перемогу в Лізі чемпіонів має «Реал».
 
Андрій Захарчук, www.football.24tv.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 27
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alessandro13
___________________________________________________________
Философ, однако!
babulia75
Белик: Усе від фортуни залежить.
Все залежить від сили команди..... У всіх невдах футболістів все залежить від фортуни.....Просто треба краще грати за суперника....
sakalv
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Mr.Teash
Если посмотреть на небо вооружённым взлядом, то можно увидеть... А вот ЧТО можно увидеть, это каждый решит для себя сам... Как говорил любимый киногерой: лучше, конечно, пять звёздочек...
Я признаюсь честно, три недели назад я смотрел Арс - Барса, а на Шахтёр переключал, чтобы узнать счёт... И что характерно: после матча в Лондоне, на матч в Риме невозможно было смотреть... Иными словами, футбол разный по качеству на порядок и не в пользу римского матча однозначно...
Сегодня я тоже буду смотреть Барсу с Арсеналом, а не Шахтёр с Ромой... И не потому что я равнодушен, или непатриотичен, а потому что я хочу смотреть ЛУЧШИЙ по качеству футбол, и этом меня можно, надеюсь, понять и не осудить...
Что же касается "высокопарных" слов Белика о покорении вожделенной вершины командой из донецкого края , то констатировать можно только одно: - у Шахтёра столько же шансов выиграть ЛЧ, как Белику получить Золотой Мяч... При этом добавлю, что теоретические шансы у Шахтёра конечно есть, но они гораздо меньше чем у Белика... Правда Белику ЗМ не светит уже никогда, а Шахтёр по прежнему можно будет считать потенциальным претендентом на Кубок ЛЧ и завтра, и послезавтра, и через месяц, и через год...
Рикки
это будет четвертьфинал);)
velonas1995
Думаю Шахте полуфинал или финал обеспечеН
НадеюсЬ
kostil93
так а Вы посмотрите сколько они только с Рубином ничеек скатали!это за этот сезон!
Рикки
нихера се
че за херня Барселона на 9ом месте)).кто состовлял эту таблицу?))..
SergeSuper
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
kostil93
этого сезона,и он ПЕРВЫЙ!вот,угощайтесь
http://www.fpl.ua/ukr/news/news_clubs/2681/
SergeSuper
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
shefsuhiv76
а він точно Бєлік , а не Біляк ?
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
kostil93
и плюс на данный момент Шахтёр первый в рейтинге Уефа))пускай это временно,но тем не менее)
Oleg_Romanovich
больной наверное
O.Chernega
Ето я смеюсь, ты говориш про команду которая заняла первое место в группе ,обошов Арсенал и на выезде обыграла Рому ,и к томуже занимает первое место в чемпионате опереждая Динамо на 12 очей ,и после етого Шахтер не умеет играть
Serga_UA_1985
АХАХ - АХАХ ,ПОДНЯЛ НАСТРОЙ)
krotoed
Алексей БЕЛИК:
мозг? не не слышал
ум?- а где это
xaoc333
Селезнефобией страдаешь? мерещится?