Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
| Обновлено 04 марта 2011, 15:31
11598
2

ФК Львів врятовано?

Новини зі станів команд першої ліги

| Обновлено 04 марта 2011, 15:31
11598
2
ФК Львів врятовано?

КРИМТЕПЛИЦЯ. Підготовку завершать у Феодосії

2 березня футболісти «Кримтеплиці» зібралися на «Спорт КТ Арені». Тут команда тренуватиметься до 7 березня. Потім молодіжненці вирушать у Феодосію, де пройде завершальний етап підготовки до другої частини чемпіонату.

У рамках збору поки заплановано два контрольні поєдинки. У п'ятницю «Кримтеплиця» зіграє з «Нафтовик-Укрнафтою». Місце проведення і час початку матчу уточнюються. Наступну гру кримчани проведуть 8 березня (суперник уточнюється).

Стало відомо і про чергові поповнення. Як поінформувала прес-служба клубу, свої стосунки з клубом оформили троє вихованців вищого училища олімпійського резерву в Красноліссі. До грудня 2013 року за молодіжненців виступатимуть воротар Віталій Троцький, оборонець Андрій Кошманюк і півоборонець Редван Мемешев — хлопці 1993 року народження. Першу половину цього сезону провели в «Спартаку» (Молодіжне).

Також підсилив «Кримтеплицю» юний форвард симферопольської «Таврії» Сергій Мельник. 17-річного нападника орендували до завершення чемпіонату. Першу частину сезону 2010-2011 він провів у молодіжному складі симферопольської команди, відігравши 13 матчів чемпіонату «дублерів». Узимку Сергій Мельник провів з основою «Таврії» два збори в Туреччині. В одному з контрольних поєдинків забив м'яч у ворота клубу російської прем'єр-ліги «Спартак» (Нальчик). Торік форвард зіграв шість матчів за юнацьку збірну України U-17.

Окрім цього, другу частину сезону в Криму проведе молодий голкіпер львівських «Карпат» Роман Мисак. За «Кримтеплицю» воротар виступатиме на правах оренди.

Він грав за молодіжний склад львів'ян. У нинішньому чемпіонаті зіграв 17 матчів. Роман Мисак також залучався до роботи в першій команді «Карпат». Він був у заявці клубу на матч Ліги Європи з дортмундською «Боруссією», хоча на поле в тій грі не виходив.

Тренерам і керівникам команди голкіпер приглянувся на Кубку «Кримтеплиці»-2011. Відігравши три матчі з трьох на «0», Роман Мисак став найкращим воротарем турніру.

АРСЕНАЛ. До Євпаторії — з п'ятьма новачками

Завершивши свій третій збір трьома контрольними матчами («Єдність» — 1:0, відзначився Антоненко, дублюючий склад столичної «Оболоні» — 4:0, дубль на рахунку Постолатьєва, по м'ячу на свій рахунок записали Товкацький і Леонов, «Динамо-2» — 0:1), білоцерківський «Арсенал» відпочивав лише кілька днів, інформує прес-служба клубу. Ще 28 лютого підопічні Ігоря Артимовича виїхали на свій завершальний навчально-тренувальний збір у кримське селище Куйбишеве. Нині до другого кола у складі білоцерківської команди готуються 20 футболістів.

Воротарі: Кирило Суслов, Мар'ян Марущак, Богдан Мельниченко;
оборонці: Сергій Малий, Дмитро Стоян, Олександр Лебединець, Олександр Антоненко, Вадим Гонщик;
півоборонці: Юрій Ковельський, Сергій Алексанов, Станіслав Гудзикевич, Владислав Огіря, Костянтин Коваленко, Сергій Костюк, Дмитро Леонов, Євген Кармаліта, Павло Рибковський, Володимир Вербний;
нападники: Василь Товкацький, Володимир Постолатьєв.

Незабаром у тренувальний табір «канонірів» мають долучитися ще кілька потенційних новачків, проте їхні прізвища з'ясувати поки що не вдалося. Нагадаємо, поки що білоцерківський клуб офіційно поповнився п'ятьма новими гравцями: це воротар Мар'ян Марущак, півоборонці Дмитро Леонов, Сергій Костюк і Юрій Ковельський та форвард Володимир Постолатьєв. Продовжуючи трансферну тему, необхідно відзначити, що до озвучених раніше втрат «Арсеналу» (нападники — Роман Піцур, Ігор Швець, Дмитро Гордієнко, півоборонець Андрій Драголюк і воротар Назар Литвин) додався ще один форвард — Дмитро Бровкін, який перейшов у харківський «Геліос».

У Криму «Арсенал» візьме участь в Міжнародному турнірі «Кубок мера Євпаторії». Кримський збір білоцерківців триватиме до 13 березня. Тиждень, що залишиться до старту весняного циклу змагань, підопічні Ігоря Артимовича проведуть у Білій Церкві.

ЛЬВІВ: Команду врятував бізнесмен із Самбора

ФК «Львів» залишать певні провідні гравці, а також увесь тренерський штаб, але клуб житиме, про це пише uаfаn.nеt. Натомість очікується поповнення від аматорського ФК «Самбір». Це пояснюється тим, що саме бізнесмен із Самбора надав фінансову підтримку клубу.

До речі, до старту сезону в першій лізі команда готуватиметься також у Самборі. Керує діями футболістів Роман Лаба, який до цього часу був спортивним директором клубу.

Нагадаємо, що президент «левів» Юрій Кіндзерський обіцяв зняти команду з першості, якщо гроші на існування клубу не будуть знайдені.

НАФТОВИК-УКРНАФТА: Завершальний кримський збір

Команда «Нафтовик-Укрнафта» вирушила на завершальний кримський збір, який пройде в Алушті на базі олімпійського навчально-спортивного центру «Спартак». На цей збір заплановано три спаринги: 4 березня — з командою «Кримтеплиця» (Молодіжне), 6 березня — з командою «Бастіон» (Іллічівськ) та 9 березня (суперника ще не визначено). Цей навчально-тренувальний збір триватиме з 28 лютого до 11 березня.

ЧОРНОМОРЕЦЬ: У Туреччині — до 10 березня

Третій тренувальний збір «Чорноморця» продовжено на чотири дні. Замість 6 березня команда повернеться в Одесу 10-го. Таке рішення ухвалене керівництвом клубу і тренерським штабом. Воно спричинене несприятливими погодними умовами в Україні (сніг, мороз), які не дозволять «морякам» якісно продовжити підготовку до другої частини сезону в Одесі.

На турецькому Середземномор'ї у розпорядженні команди є все необхідне для плідної тренувальної роботи: хороші футбольні поля, тренажерний зал, басейн, увесь необхідний спортивний інвентар, а головне — комфортні кліматичні умови. Передбачається, що «моряки», крім контрольних матчів З і 6 березня, проведуть у Туреччині ще один спаринг — 10 числа.

19 березня для «Чорноморця» почнеться весняна частина чемпіонату України. Цього дня команда на стадіоні «Спартак» прийматиме «Енергетик».

ГЕЛІОС: Гальчук і Бровкін стали «сонячними»


Контракти з клубом підписали 29-річний оборонець Любомир Гальчук (нар. 18 вересня 1981 року у м. Надвірна Івано-Франківської області. Вихованець надвірнянського футболу. Виступав за команди «Полісся» Житомир, «Волинь» Луцьк, «Газовик-Скала» Стрий і ФК «Львів», у складі якого грав з 2007 року) і 26-річний нападник Дмитро Бровкін (нар. 11 травня 1984 року в с. Кукушкіно Роздольненського району АР Крим. Вихованець школи ФК «Динамо» Київ. Виступав за команди «Динамо-3» Київ (2000-2004), «Динамо-2» Київ (2000-2004), «Металіст» Харків (2004), «Оболонь» Київ (2005), «Ворскла» Полтава (2005-2006), «Оулу» Фінляндія (2006-2007), «Зоря» Луганськ (2007-2008), «Спартакус» Шароволь, Польща (2009), «Прикарпаття» Івано-Франківськ (2010), «Арсенал» Біла Церква (2010). Виступав за збірну України (U-21), у складі якої в 2003-2004 рр. провів шість матчів і забив один м'яч).

Також став відомий графік проведення «Геліосом» контрольних спарингів на зборі в Криму, який стартує 4 березня. «Сонячні» зіграють на півострові чотири контрольні матчі. 6 березня їхнім суперником стане овідіопольський «Дністер», 10 — «Закарпаття», 12 — кіровоградська «Зірка», а 14 березня — аматорський СКІФ з кримського селища Новопавлівка.

ДНІСТЕР: У планах — три кримських спаринги

Тренерський, ігровий І адміністративний персонал ФК «Дністер» вирушив у Крим, де пройде завершальний етап підготовки овідіопольської команди до весняної частини першості України, що стартує за два з половиною тижні.

Місцем дислокації команди з районного центру Одещини в період з 2 по 12 березня стане спортивно-туристичний комплекс «Інкомспорт» у селищі Куйбишеве Бахчисарайського району. У складі овідіопольської делегації на цей збір вирушило 20 футболістів, а саме:

воротарі — Олександр Лавренцов, Олексій Паламарчук;
оборонці — Сергій Білозор, Анатолій Опря, Ігор Буряк, Микола Влаєв, Дмитро Поспєлов, Руслан Зубков, Іван Савчук, Сергій Мельник, Володимир Рудий;
півоборонці — Дмитро Пархоменко, Василь Продай, Валентин Полтавець, Станіслав Лобан, Олександр Степанишин, Валентин Васильєв;
нападники — Олександр Косирін, Максим Булганін, Микола Тараров.

Під час навчально-тренувальної роботи на кримському зборі заплановано провести три контрольних поєдинки. 6 березня суперником підопічних Андрія Пархоменка стане харківський «Геліос», 9 березня дністровці зіграють проти кіровоградської «Зірки», а на 12 березня заплановано спаринг з ПФК «Олександрія».

Динамо-2: Почали з перемоги

«Динамо-2» провело перший контрольний матч на кіпрському зборі. Підопічні Андрія Гусіна зустрілися з російським «Текстильником», обігравши його — 2:1.

Першим відзначився Новак: після штрафного удару, коли воротар росіян випустив м'яч з рук, він вдало зіграв на добиванні. У другому таймі росіянин Єршов зрівняв рахунок після помилки захисників під час подачі кутового. Але завдяки зусиллям Дністряна (він у «Динамо-2» на оглядинах), який замкнув головою подачу з флангу, динамівці зуміли забити переможний м'яч.

Динамо-2: Загладько, Сухоцький (Сухомлинов, 55), Рижук, Парцванія, Люлька, Новак, Бутенін, Прокіпчук, Макаренко, Морозенко (Єрмаченко 60), Малин (Дністрян, 70).
Голи: Новак (33), Дністрян (80) — Єршов.

Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Pirog1975
дац бог
Remark79
Ну і добре... цього року вже точно не вилетять, а там може і все буде добре.