Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
| Обновлено 04 марта 2011, 14:59
2427
4

Олком виключено зі складу ПФЛ

Новини зі станів команд другої ліги

| Обновлено 04 марта 2011, 14:59
2427
4
Олком виключено зі складу ПФЛ

«Олком» виключено зі складу ПФЛ

7 лютого до ПФЛ звернувся ФК «Олком» (Мелітополь) з повідомленням про рішення засновників ТОВ «Спортивний клуб «Олком» ліквідувати футбольний клуб у зв'язку зі скрутним фінансовим становищем.

Відповідно до регламентних норм було проведено засідання Центральної ради ПФЛ, на якому ухвалено рішення вивести ТОВ «Спортивний клуб «ОЛКОМ» зі складу ПФЛ, надати футболістам клубу статус вільних агентів та зарахувати технічні поразки ФК «Олком» у матчах першості другої ліги групи «Б», які залишилися до кінця сезону 2010-2011 років.

ШАХТАР-3. Готувалися до дорослого футболу

Команда «Шахтар-3» повернулася зі зборів, які проходили в турецькому Бєлеку, де провела спаринги зі швейцарською і турецькою командами, а також з молодіжними складами російських колективів «Рубін», «Крила Рад» і «Амкар», інформує прес-служба клубу. І якщо у своєму першому матчі донецькі футболісти здобули впевнену перемогу, то ігри з дорослішими гравцями давалися хлопцям важче. Але не варто робити квапливих висновків, виходячи лише з рахунку на табло. У кожному з поєдинків «гірники» демонстрували непоганий футбол і ціпком могли розраховувати на сприятливіший результат.

Шахтар-3 — Дельмонт U-18 — 3:0.
Шахтар-3: Гальчук (Філіпенко, 46), Йоша, Русанов, Багдасаров (Дяків, 46), Сартіна, Стебловський (Дем'янус, 46), Вакуленко (Іванісеня, 46), Тотовицький (Олійник, 46), Малиновський (Насимі, 46), Болбат (Загорулько, 46), Овчинников.

Шахтар-3 — Тавсамліспор — 0:3.
Шахтар-3: Гальчук, Йоша (Луценко, 46), Русанов (Глушицький, 46), Сартіна (Дяків, 65), Багдасаров, Стебловський, Вакуленко (Дем'янус, 75), Болбат (Іванісеня, 46), Тотовицький (Олійник, 46), Малиновський (Насимі, 75), Безбородько (Загорулько, 75).

Шахтар-3 — Рубін мол. — 0:2.
Шахтар-3: Філіпенко, Багдасаров (Русанов, 46), Глушицький, Дуць, Сартіна, Вакуленко, Стебловський, Болбат (Іванісеня, 55), Олійник (Загорулько, 65), Малиновський, Безбородько (Тотовицький, 46).

Шахтар-3 — Крила Рад мол. — 1:3.
Шахтар-3: Гальчук, Йоша (Багдасаров, 60), Глушицький, Сартіна (Луценко, 25), Русанов, Вакуленко (Іванісеня, 60), Стебловський (Дяків, 60), Болбат (Дем'янус, 60), Безбородько (Загорулько, 60), Малиновський (Тотовицький, 20), Олійник (Насимі, 60).

Шахтар-3—Амкар мол. — 0:3.
Шахтар-3: Філіпенко, Дяків (Луценко, 60), Русанов (Дем'янус, 70), Глушицький, Сартіна (Йоша, 46), Вакуленко, Стебловський, Болбат (Іванісеня, 46), Тотовицький (Багдасаров, 60), Олійник (Насимі, 70), Загорулько (Безбородько, 46).

Своїми коментарями про збори після завершальної гри поділився наставник колективу Олександр Фундерат:

—Претензій стосовно справи та виконання вимог до футболістів немає, індивідуально кожен старався. Епізодами бракувало майстерності, підготовки, ігрових якостей. На цих зборах ми не прагнули грати з суперниками нашої вікової групи, тому що багато таких ігор є й удома. Хотілося перевірити себе на вищому рівні, показати хлопцям, чого потрібно досягати, переходячи в дорослий футбол. Поразки в останніх зустрічах були зумовлені індивідуальними помилками, скромним рівнем майстерності. Не можна проте сказати, що ми в чомусь аж надто поступалися суперникам.

—Зборами в цілому ви задоволені?
—  Задоволені тим, що ці збори, незалежно від результатів, підуть на користь тим гравцям, які хочуть стати футболістами. Щоб вони розуміли, що робити далі.

— Які подальші плани команди?
—У Донецьку продовжимо підготовку.

ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2. Втрутилася негода

Негода внесла корективи в плани підготовки «Іллічівця-2» до весняної частини сезону. Через морози, шквальний вітер і сніг підопічні Юрія Кермана змушені проводити тренування не на полях тренувальної бази «Іллічівець», а в критому комплексі «Іллічівець». На щастя, план підготовки внаслідок зміни місця дислокації не змінився, інформує прес-служба клубу.

Як розповів наставник команди Юрій Керман, найближчим часом команда планує провести кілька спарингів з командами Донецької і Луганської областей. Але погода може внести свої корективи.

НИВА. Клуб відродять та реформують

Під час спілкування з глядачами телеканалу ІНТБ у прямому ефірі програми «Відверто про політику» гуманітарний заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Петро Гоч, відповідаючи на запитання журналістів «Номер один» про долю тернопільського футболу, зазначив, що сам є вболівальником «Ниви» та мріє повернути в місто великий футбол.

«Цілком зрозуміло, що «Нива» увійде в цей сезон, і надалі перед нею буде ставитися завдання про вихід з другої в першу лігу», — запевнив Петро Гоч. За словами посадовця, влада гарантувала Федерації футболу України і Професіональній футбольній лізі, що «Нива» фінансово стабільно увійде в цей сезон. «Нас зрозуміли, нас почули, нас підтримали», — зазначив Петро Володимирович.

Щодо форм фінансування команди, то бачення у влади таке: «Нива» як футбольний клуб є приватним підприємством, у якому є власники, що мають певний відсоток акцій чи їхню частку, і котрі утримували цей клуб. «Тому нині стоїть питання реформування цього клубу, перетворення його в трішки іншу форму, щоб частина власності була державною чи комунальною. Тоді можна фінансувати з місцевих бюджетів. Працюємо у пошуках інвесторів, і вони вже зараз є. Вони — місцеві, виростали на тернопільському стадіоні та є вболівальниками футболу і готові своїми коштами допомагати. Частину акцій зможуть вільно придбати звичайні вболівальники. Ці акції будуть не надто дорогими, можливо, номіналом 10, 20, З0 гривень, і кожен уболівальник, який схоче підтримати свою команду і мати частку власності, почуватися власником «Ниви», зможе їх придбати», — каже високопосадовець ОДА.

Окрім того, у владних коридорах намагаються підійти до проблем тернопільського футболу комплексно. «Коли ми кажемо про «Ниву», що це буде та команда, яка, граючи в середині 1990-х років, радувала нас футболом, і глядач так потягнувся на трибуни, що тоді, тільки за рахунок квитків, «Нива» могла себе утримувати. А що в нас робиться з гравцями? «Нива» — одна з команд, яка нині займає не найкращі місця у другій лізі, а в той же час у її складі з 11 гравців — 7 з інших міст. Невже нам доцільно було купувати гравців у інших містах, привозити їх сюди, щоб бути там третіми знизу», — певен Петро Володимирович.

Петро Гоч скептично поставився до футбольних досягнень комунальної команди «Тернопіль», зазначивши, що їхні хороші показники є прийнятними для любительського футболу. При цьому заступник губернатора зазначив, що вони будуть «вибудовувати систему, яка стосується дитячо-юнацької спортивної школи, фан-клубу, самої «Ниви», бази для проведення тренувального процесу, харчування тощо. «Насправді, — підкреслив він, — це є великі капіталовкладення, і ми маємо вже конкретні напрацювання, в тому числі, з сільськогосподарськими виробниками, які є на Тернопільщині, про те, що вони допоможуть вивести «Ниву» на належний рівень».

«Ми хочемо побачити «Ниву» не просто у грі, а й у перемогах. Коли стадіон буде збиратися, а ми сподіваємося, що буде заповнена не лише одна трибуна, тоді й команда нас тішитиме своїми результатами», — підсумував Петро Гоч.

газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Mozgi45
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
sedi1989
ты хочешь назвать это футболом?
sagu
А Металлург??????
Mozgi45
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил