Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
| Обновлено 03 марта 2011, 18:44
4622
0

Бартуловича впізнали не відразу

Новини зі станів команд другої ліги

| Обновлено 03 марта 2011, 18:44
4622
0
Бартуловича впізнали не відразу

ЕНЕРГІЯ. Поступилися, але боролися

Торпедо — Енергія — 1:0 (0:0).
Енергія: Касперович, Смирнов, Швей, Дитятьєв, Гурін, Батраченко, Цой (Холоша), Кирик, Михайлов, Ленський, Колесник (Дмитровський).

Під холодним вітром і снігом довелося грати останній матч відкритого зимового чемпіонату Миколаївської області. За інформацією прес-служби клубу, поєдинок видався багатим на неприємні зіткнення та грубощі й бідним на красиві, видовищні моменти з боку обох команд. Прочитавши склад «Енергії», уважний читач помітить дивну заміну: Холоша замість Цоя! Це не помилка, а вихід із ситуації, коли на матч приїздять лише 13 гравців! До того ж, двоє з них іще перед матчем зазнали харчового отруєння. Інші футболісти новокаховчан також не змогли допомогти партнерам через хворобу. Таке було позаігрове тло цієї зустрічі.

Сама ж гра розпочалася у неквапливому, розвідувальному темпі. Суперники не були активними в атакувальних діях, а зосередилися на контролі м'яча, здебільшого — в центральній частині поля. Першим пам'ятним ударом по воротах став постріл Цоя зі штрафного на 10-й хвилині. Після рикошету від партнера по команді м'яч пролетів поруч зі стійкою. Ініціативу на певний час узяли миколаївці: спочатку ніхто не відгукнувся на гострий простріл з правого флангу, а згодом «Торпедо» не змогло використати небезпечний штрафний удар неподалік карної зони новокаховчан — після подачі «жовто-чорні» винесли м'яч на безпечну відстань. Проте кінцівка тайму була за «Енергією». На гостру подачу з кутового вийшов воротар торпедівців і перевів круглого на ще один корнер. Повторний розіграш міг завершитися небезпечним ударом, але Швею завадив оборонець суперника. На останній хвилині першого тайму Ленський змусив похвилюватися гравців «Торпедо» і багатьох місцевих уболівальників. Після удару Романа зі штрафного, метрів з 22, м'яч пролетів у лічених сантиметрах від поперечини.

Тайм другий підтримав кінцівку першого і подарував глядачам ще один голевий момент. Цой потужно пробив зі штрафного, воротар відбив перед собою, але добити новокаховчанам не вдалося. Хвилин за 10 вони мали ще одну нагоду повести в рахунку, однак ніхто з них не завершив гострий простріл з правого флангу. Гра дещо заспокоїлася, команди взяли паузу, щоб перевести подих і знову вдатися до пошуку вдалих ходів до воріт один одного. Господарям поталанило більше. На 59-й хвилині результативним ударом з центру штрафного майданчика «Енергії» відзначився Шелест. За хвилину Цой відповів ударом — воротар парирував на кутовий, розіграш якого завершився безадресним прострілом. Стало помітно, що обидві команди знесилилися, тож високих швидкостей годі було сподіватися. За відсутності нападників, місце центрального форварда довелося зайняти воротарю «Енергії» Дмитрові Холоші. І свій момент він таки мав: відгукнувшись на стрімку передачу низом, Дмитро намагався в дотик переправити м'яча до сітки, але влучити в рамку воріт не вдалося. Завершальний штурм воріт «Торпедо» новокаховчанам не вдався.

Фінальний свисток арбітра зафіксував мінімальну перемогу «Торпедо» у жорсткій, непоступливій боротьбі.

ПОЛТАВА. На черзі — «Кубок мера Євпаторії»


Останній контрольний матч другого збору між «молодіжкою» дніпропетровського «Дніпра» й «Полтавою» закінчився мінімальною перемогою господарів з рахунком 1:0, інформує прес-служба клубу. Хоча молодіжним склад господарів можна назвати лише на третину. Так, у грі взяли участь Бєлик, Калиниченко, Бартулович (якого, до речі, впізнали не відразу, оскільки він виступав у футболці Шахова). Але це було на руку полтавським футболістам, адже цікавіше зіграти проти сильного суперника.

Уже на першій хвилині полтавчани мали відкривати рахунок. Підстерігши помилку захисника, нападник поцілив у стійку, від якої м'яч влучив у спину воротаря і вже котився в сітку, але кіпер «Дніпра» встиг його наздогнати і зафіксувати. За 10 хвилин на міцність стійку полтавських воріт перевірив уже Бєлик. Команди грали на зустрічних курсах. Міг відзначитися Калиниченко, але його удар намертво узяв воротар. А Бартулович елементарно не влучив по м'ячу з меж воротарського майданчика. У кінці тайму після розіграшу кутового воротар «Дніпра» виймав м'яч з самої лінії або навіть із-за неї, але повторний удар полтавського гравця був неточним.

У другому таймі небезпечніші моменти створювали вже господарі. Після удару Бєлика м'яч з-під поперечини витягнув воротар. Він же врятував свою команду після розіграної триходівки і виходу сам на сам. Але й він виявився безсилим, пропустивши з пенальті. З обґрунтованістю призначення 11-метрового полтавські футболісти не погоджувалися, адже воротар на м'ячі виявився першим і лише потім у нього стався контакт з дніпропетровцем. Проте, коли за п'ять хвилин два оборонці господарів у своєму штрафному взяли в «коробочку» полтавського нападника, при цьому заплівши йому ноги, суддя сигналізував, що порушення не було. Останні хвилини пройшли в атаках гостей, але їм бракувало влучності.

Наступним етапом підготовки полтавських футболістів стане участь у «Кубку мера Євпаторії».

ДИНАМО. «Помаранчева» перемога

На стадіоні «Локомотив» відбулася динамівська «двосторонка», у якій брали участь майже З0 футболістів, серед яких чимало тих, хто може стати гравцем хмельницького «Динамо», інформує неофіційний сайт клубу. Гравці в помаранчевих жилетках, у складі яких виступали знайомі Стадник, Лемішевський, Калайда, Яремчук та Осокін (а в другому таймі до них приєднався Безвещук, який першу половину матчу відбігав за «салатових»), перемогли з рахунком 3:1. За «салатових» із відомих футболістів грали Дудник, Шпіца, Муравський, Мацієвич, Мельник, Горобець. Інші ж гравці в обох командах — потенційні новачки клубу.

Отже, на З0 хвилині матчу 16-річний Курдас із запорізького «Металурга» вийшов сам на сам із Дудником та відкрив рахунок у грі. Згодом його подвоїв Калайда. У другому ж таймі Яремчук поцілив у «дев'ятку» з метрів 18-20. Але «салатові» змогли забити м'яч престижу. З пенальті відзначився Горобець.

МИКОЛАЇВ. Розгромили «Суднобудівник»

МФК «Миколаїв» у матчі відкритого зимового чемпіонату області виграв у «Суднобудівника» з рахунком 3:0. У кінці першого тайму після передачі Маткевича з правого флангу в ціль влучив Білоус. У другому таймі два простріли Рудя у воротарський майданчик результативно завершив Гагупін.

Склад МФК «Миколаїв»: Гержов, Войцеховський, Маткевич, Волчков, Гончаренко, Камерцель, Бодня, Родін, Головко, Білоус, Родевич. На заміну вийшли: Ковальчук, Гагулін, Лебединський, Рудь, Деордиця, Ткачук, Попов.

ПФК СУМИ. Нікопольський збір стартував


Після втягувального збору, який проходив у Сумах, підопічні Ігоря Жабченка поліпшували фізичну підготовку, щоб на перший навчально-тренувальний збір вони були підготовлені фізично й психологічно, адже тепер більше працюватимуть з м'ячем на штучному покритті. За інформацією прес-служби клубу, перший навчально-тренувальний збір, запланований у Нікополі на базі «Обрій», розпочався першого й триватиме до 13 березня. Планується, що команда (у складі майже 22 футболістів) проведе три-чотири контрольні поєдинки з командами майстрів, спаринг-партнери уточнюються. Тож у тренерів буде нагода переконатися в можливостях тих, кого планують залучати під прапори сумського клубу. Відомо, що, окрім «Сум», у Нікополі тренувальні збори проводитимуть і «Сталь» (Дніпродзержинськ), «Гірник» (Кривий Ріг), а також місцеві команди.

Другий і третій навчально-тренувальні збори «Суми» планують також провести в Нікополі, й пройдуть вони з 16 по 29 березня та з 1 по 13 квітня відповідно. До слова, умови сприятливі для тренувань і не гірші, ніж на Кримському півострові.

СТАЛЬ. Третій етап підготовки розпочали з перемоги


Минулого тижня футболісти дніпродзержинської «Сталі» розпочали черговий етап підготовки до другого кола, інформує прес-служба клубу. Відзначимо, що головний тренер «сталеварів» Віктор Маслов планує провести кілька контрольних матчів. Перший із них уже відбувся 28 лютого в Кривому Розі. Завдяки голу Олександра Обревка на 81-й хвилині зустрічі «Сталь» переграла місцевий «Гірник» — 1:0. До слова, майже місяць тому (31 січня) суперники вже зустрічалися, і той спаринг завершився внічию 1:1.

Стали відомі найближчі суперники «Сталі» в контрольних матчах. 5, 8 і 10 березня відповідно команда зіграє з чемпіоном Дніпропетровської області нікопольським «Колосом», ПФК «Суми» і комсомольським «Гірник-Спортом». Усі спаринги пройдуть у Чкаловому, на штучному полі навчально-тренувальної бази «Колос».

ЧОРНОМОРЕЦЬ. Вирішальний гол Тарарова

Чорноморець-2 — Дністер — 0:1 (0:0).
Чорноморець-2: Ганєв, Сербул, Салівон, Мартиненко, Шульц, Колода, Смирнов (Галаган, 84), Поляхов (Іванов, 54), Березовський (Козлов, 78), Сердюченко, Александров (Бортнік, 75).
Дністер: Лавренцов (Деонас, 46), Р.Зубков (Поспєлов, 67), Буряк (Мельник, 46), Білозор, Опря, Лобан, Продан (Вол.Рудий, 54), Полтавець, Якименко (Тараров, ЗО), Степанишин (Булганін, 67), Косирін.
Гол: Тараров (70).

Упродовж усього поєдинку овідіопольці володіли територіальною перевагою, левову частку часу контролювали м'яч, ось лише з гостротою в завершальній фазі атак у них не зовсім складалося. У результаті, м'яч лише раз побував у сітці воріт «Чорноморця-2».

СКАЛА. Два тижні турецьких зборів

Минулого тижня «Скала» розпочала другі навчально-тренувальні збори в Туреччині. В Анталії підопічні Івана Бубиса базуватимуться впродовж двох тижнів. Крім дворазових тренувань, заплановано також провести чотири спаринги.

Перший з них уже відбувся 26 лютого.

Амкар (мол.) — Скала — 1:0 (0:0).
Початок зустрічі залишився за українцями, які організували стартовий пресинг. Упоратися з ним перм'якам удалося до середини першого тайму, після чого молоді амкарівці перехопили ініціативу й не віддавали її до фінального свистка.

На початку тайму «Амкар» відкрив рахунок у матчі. Футболісти «Скали» намагалися змінити хід зустрічі за допомогою дальніх ударів, але пермські захисники з усіма небезпеками впоралися відмінно.

Минулого вівторка стрияни зустрічалися з ФЛК «Алвдал» (Норвегія), 3 березня — гратимуть з «Металургом» (Лієпая, Латвія), 8 березня — з «Металургом» (Кузбас, Росія).

Олександр ТРАВЯНКА, Вадим СІРИЙ, газета «Український футбол»

Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Шикарный мяч в ворота Украины был признан лучшим голом плей-офф Евро
Футбол | 29 марта 2024, 04:12 0
ВИДЕО. Шикарный мяч в ворота Украины был признан лучшим голом плей-офф Евро

Альберт Гудмундссон забил в ворота «сине-желтых» за Исландию в финале квалификации

Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем
Футбол | 28 марта 2024, 14:52 2
Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем

Бывший главный тренер «Динамо» считает Романа самым профессиональным футболистом

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.