Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
2639
0

Нігерійці перед Олександрією не встояли

Новини зі станів команд першої ліги

Нігерійці перед Олександрією не встояли

ГЕЛІОС. Анталія-Харків-Крим

Недовгим буде перебування «Геліоса» в рідних пенатах у перерві між збором у Туреччині й черговим етапом підготовки до весняної частини першості країни. Минулого уїк-енду «сонячні» повернулися в Україну з Анталії, а вже сьогодні, 3 березня, вони візьмуть з Харкова курс на Крим. Там, на добре знайомій їм базі футбольного клубу «Кримтеплиця», що в селищі Молодіжне, вони почнуть свій останній, нинішнього зимового антракту, двотижневий збір. Завершать же його «червоно-чорні» вже в Новопавлівці, на базі СКІФ, куди вони передислокуються другого тижня перебування на півострові.

У ході фінального етапу підготовки харків'яни зіграють кілька контрольних спарингів. Поки що дати їх проведення і суперники — уточнюються. Саме з Криму «Геліос» вирушить до Александрії, де 20 березня проведе свій прем'єрний календарний матч весняної частини першості проти місцевого клубу.

ЗІРКА. Серію перервано

Підопічні Анатолія Бузника на навчально-тренувальному зборі в Криму провели черговий спаринг, інформує прес-служба клубу. Матчем з дублем «Севастополя» перервалася серія з трьох перемог «Зірки» на кримському зборі: в цій грі забитими м'ячами вона не порадувала.

Головний тренер кіровоградської команди звітний матч прокоментував так: «Сьогодні ми не задоволені ні грою, ні результатом. Можливо, на дії гравців вплинуло те, що це — кінцівка збору. Також варто відзначити організовану гру суперника, котрий мав шанси забити. Наступного дня проведемо одне тренування, яке завершить збір у Криму. Футболісти отримають кілька днів відпочинку перед наступним збором».

КРИМТЕПЛИЦЯ. Збір завершили нічиєю

Тепличники провели четвертий спаринг на середземноморському узбережжі Туреччини. Цього разу кримчанам протистояв воронезький «Факел», який дебютує в першій лізі чемпіонату Росії. Переможця зустріч не виявила — 0:0.

Таким чином, кримчани до двох перемог і поразки в Антапії додали й нічию. Цей спаринг став для них завершальним у Туреччині. У Крим футболісти повернулися 26 лютого.

ТИТАН. Армянські новачки

Керівництво клубу і тренерський штаб визначилися з новачками команди. За інформацією прес-служби клубу, в новому сезоні в складі «Титану» виступатимуть: оборонці — Денис Шинкевич (попередній клуб — «Іллічівець», Маріуполь), Олег Солович («Севастополь», оренда), Артем Федорченко («Нафтан», Новополоцьк, Білорусь); півоборонці — Андрій Скарлош («Сталь», Дніпродзержинськ), Юрій Цапій («Іллічівець-2», Маріуполь), Тарас Ковальчук («Металург», Донецьк); нападник: Максим Гаврась («Динамо-2», Київ).

Нагадаємо, раніше контракти з клубом підписали воротар Сергій Тукач і півоборонець Михайло Ковальов. Таким чином, склад команди поповнили відразу дев'ять нових футболістів.

ДНІСТЕР. Орендували чергового «моряка»

Услід за орендованим у одеського «Чорноморця» Олександром Якименком кольори овідіопольського «Дністра» у весняній частині першості України захищатиме ще один «моряк» — Сергій Мельник. За інформацією прес-служби клубу, про досягнуту домовленість між клубами  повідомив віце-президент овідіопольського колективу Олег Самсонов. 22-річний оборонець уже встиг узяти участь у контрольному матчі дністровців проти «Чорноморця», залишивши про свої дії на футбольному полі дуже позитивне враження у тренерському штабі «Дністра».

ОЛЕКСАНДРІЯ. Забивають новобранці

Підопічні Володимира Шарана в понеділок провели відразу два спаринги, інформує прес-служба клубу.

Зеніт (Санкт-Петербург, Росія) — ПФК Олександрія — 1:4.
ПФК Олександрія: Паньків, Запорожан, Сидоренко, Гітченко, Казанюк, Довгий, Пархоменко (Боровський, 68), Ксьонз (Козак, 79), Таргамадзе (Грицук, 70), Старенький, Шевченко.
Голи: Пархоменко (25), Довгий (44, 54), Шевченко (68).

Так прокоментував матч тренер олександрійців Андрій Купцов: «Гра з росіянами була продуктивною і результативною. Вистачало бажання виграти, самовіддачі, наполегливості. Обидві команди продемонстрували видовищний швидкісний футбол. Ми добре знали, що з нами грає титулований суперник, в якого і дублюючий склад — з хорошим класом гри. Добре, що в цьому матчі відзначилися забитими м'ячами новобранці команди. З кожним контрольним матчем тренерський штаб відзначає згуртованість гравців, націленість їх на комбінаційну та результативну гру. Це радує, адже попереду друга частина першості.

Молодіжна збірна Нігерії — ПФК Олександрія — 1:2.
ПФК Олександрія: Овсієнко (Гришин, 46), Чередниченко, Сахневич, Єрмак, Назаренко, Шупик, Зейналов, Осадчий (Грицук, 62), Полярус, Іващенко, Козак (Боровський, 70).

Андрій Купцов: «Проти нашої команди грав молодіжний склад збірної Нігерії U-20. Це молоді, атлетичної будови та зросту африканські футболісти. Швидкі, фізично міцні — вони стали спаринг-партнерами для наших хлопців.

Було дуже важко грати, бо перед цим ми провели тренування з великими фізичними навантаженнями. Тому результат відповідний. Головне, що здобули перемогу і, при цьому, заслужену, бо ніхто не бажав поступатися, настільки була велика самовіддача футболістів під час поєдинку.
Перший м'яч у нашій команді забив Чередниченко з пенальті, а другий — Назаренко. Дата та наступний суперник уточнюються. 5 березня повертаємось в Олександрію».

ЗАКАРПАТТЯ. Дозаявили 12 виконавців

Завершальним акордом другого збору стала зустріч з Краснодарською «Кубанню», яка минулого сезону виборола путівку до російської прем'єр-ліги. Підсумком зустрічі стала мінімальна перемога команди з Росії.

Закарпаття — Кубань (Краснодар, Росія) — 0:1.
Закарпаття: Надь, Лень (Нойок, 46), Чучман, Шендрик (Олефір,46), Комарницький (Малиш, 46), Райчевич (Бойко, 46), Штурко (Вайда, 84), Лисицин (Муховиков, 42), Трішович (Микуляк, 46), Давидов, Бобаль (Нудний, 46).

Ужгородський клуб перед закриттям трансферного вікна дозаявив 12 виконавців, інформує прес-служба клубу. Як зазначив генеральний директор ужгородців Іван Шіц, футболку «Закарпаття» навесні вдягнуть півоборонці Олександар Трішович («Металіст», Харків), Антон Муховиков («Таврія», Симферополь) та Єгіше Меликян («Кримтеплиця», Молодіжне), нападники Сергій Давидов («Металіст», Харків), Сергій Нудний (ПФК «Севастополь»), оборонці Володимир Олефір («Буковина», Чернівці) та Ігор Чучман («Іллічівець», Маріуполь).

Окрім досвідчених футболістів, лави ужгородської команди поповнять молоді вихованці закарпатських тренерів: Шандор Вайда, Роберт Молнар, Ярослав Лютнянський, Ігор Варга та Мілан Кияк. Також стало відомо, що «Закарпаття» виставило на трансфер досвідченого оборонця Олександра Малигіна.

Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 апреля 2024, 12:00 0
Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?

«Арсенал разгромил «Челси», фиаско «Ливерпуля», уверенная победа «Манчестер Сити»

Гендиректор Черноморца прокомментировал перенос матчей с Шахтером в Киев
Футбол | 26 апреля 2024, 19:41 40
Гендиректор Черноморца прокомментировал перенос матчей с Шахтером в Киев

Анатолий Мисюра – о решении одесского клуба сыграть два матча в столице

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.