Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1671
0

Евгений ПАВЛОВ: «Мой идеал – Златан Ибрагимович»

Форвард «Волыни» собирается бороться за путевку в Лигу Европы

Евгений ПАВЛОВ: «Мой идеал – Златан Ибрагимович»
Евгений Павлов
За результатами зимових спарингів луцька «Волинь» стала однією з найгірших команд української прем'єр-ліги. Чого лише вартували поразки від чеської «Сигми» (1:5) і азербайджанського «Насафа» (2:5). Попри те, у клубі стверджують, що їм під силу поборотися за путівку до Ліги Європи.
 
Не став винятком і молодий форвард «Волині» Євген Павлов, який у розмові з кореспондентом сайту «Футбол 24» підтвердив єврокубкові амбіції, розповів про повернення Ващука і ефект від виховання у Віталія Кварцяного.
 
- Євгене, як почуваєтеся після довгого циклу зимових тренувальних зборів?
- На щастя, втоми немає. Хоча на зборах дійсно довелося нелегко. Та ми, зціпивши зуби, наполегливо працювали, бо розуміли: що краще підготуємося до сезону, то легше буде у другому колі.
 
- Вас, молодих гравців, Кварцяний ,напевно, зовсім не шкодував...
- Можна й так сказати...Перепало не лише молодим гравцям, а й усій команді. Пощастило, що було багато матчів, тож молодь мала достатньо ігрового часу, щоб продемонструвати увесь свій потенціал. Ми пройшли через те, що й усі решта.
 
- За яким графіком працюєте вдома?
- Після приїзду ми отримали два дні відпочинку. Зараз працюємо в режимі дворазових тренувань, граємо у футбол в залі, тренажери, аеробіка – повний боєкомплект. Словом, готуємося до сезону, а тренерський штаб керує процесом.
 
- Коли візьмете курс на Луганськ? Неблизька вас дорога очікує...
- Цього вам сказати не можу. Начебто у четвер повинні вирушити, бо у п'ятницю заплановане тренування безпосередньо у Луганську. «Зоря» - хороший колектив із класним тренером. У першому колі я переглянув багато їх матчів, адже кольори луганського клубу захищають мої друзі, із якими поталанило зіграти за збірну. Гра очікується непроста ще й через погодні умови. Синоптики обіцяють мороз – до «мінус 15». Буде «весело»! (Сміється).
 
- Повертаючись до турецьких зборів, не можу не запитати, чи була у вас змога влаштувати собі екскурсію?
- Часу нам виділили дуже мало. Вдалося лише на кілька годин вийти на прогулянку Анталією. Пройшлися, насолодились місцевим колоритом, побували у турецьких крамницях. Місто, як і вся Туреччина, справило позитивне враження, люди тут привітні, доброзичливі. А вечорами, як правило, сил вистачало лише на те, щоб на одну-дві години зайти в Інтернет і поспілкуватися з друзями та ріднею. Після тренувань – не до екскурсій.
 
- Тобто, основні пригоди спіткали на футбольному полі?
- Зазвичай, на зборах тільки так і буває...
 
- Відверто кажучи, непереконливі результати продемонструвала «Волинь» упродовж зборів...
- Ми вже обговорювали це питання на загальнокомандному зібранні, і дійшли висновку, що головне – це якість гри, а результати демонструватимемо вже у другому колі. Тішить, що під кінець зборів почала відчуватися зіграність усіх ланок. Тренери цим дуже задоволені.
 
- У дев'яти матчах із дванадцяти «Волинь» неодмінно пропускала не менше двох голів. Проблеми із захистом?
- Можливо, ці проблеми дійсно були. Причина у тому, що кілька основних гравців оборони отримали травми, а на їх місці діяли потенційні новачки. Ось вам і результат – багато пропущених м'ячів. Під кінець зборів гра у захисті налагодилася, повернувся Владислав Ващук, тож я вірю, що все буде гаразд.
 
- Хто кому був потрібен більше: Ващук - «Волині», чи «Волинь» - Ващукові?
- Класне запитання (Пауза). Ващук – професіонал, у нього неймовірний досвід, тож вважаю, що він без проблем зміг би підшукати собі нову команду. У якийсь момент між ним і тренерським штабом виникло непорозуміння. Зараз усе позаду, Ващук потрібен «Волині». Гадаю, його тут усе влаштовує.
 
- Чи до вподоби вам грати пліч-о-пліч із цим ветераном? Дідівщину, бува, не розводить?
- Це не та людина, яка займатиметься подібними речами. В основному від Ващука йде лише підказка, він щедро ділиться з усіма своїм досвідом. Жодних грубощів за Владиславом я не помічав.
 
- Та все ж не повір'ю, що старші партнери не дали вам якогось прізвиська...
- Сподіваюся, це залишиться між нами...Маю кілька прізвиськ, але про них ви дізнаєтеся лише тоді, коли приїдете до нас на тренування (Сміється).
 
- До слова, про тренування...Яке із занять під керівництвом Кварцяного вам запам'яталося найбільше?
- Понад усе запам'яталася проста гра в «американку», яка для нас - наче свято. Це таке тренування без обмежень. Футболісти бавляться з м'ячем, посміхаються, кепкують один з одного... Словом, відпочивають не лише фізично, але й психологічно. Та «американку» нам дозволяють нечасто. В основному усе базується на концентрації і дисципліні – розслаблятися ніколи.
 
- У чому феномен Кварцяного? Які б не були часи, а «Волині» завжди притаманний цікавий ігровий почерк...
- Кварцяний – унікальна людина з не менш унікальним баченням футболу. Він дуже сильна особистість, тож на власних плечах здатний утримувати увесь футбольний клуб «Волинь». Ось вам і причина.
 
- Зараз команда за крок від Ліги Європи. Поборетеся за путівку?
- Шанси є завжди. З тими виконавцями, які зібралися у «Волині», ми можемо усе, тож маємо бажання з'ясувати з «Карпатами» - хто із нас сильніший.
 
- У той час, коли інші команди масово купували новачків, «Волинь» поводилася на ринку вельми скромно. Це плюс чи мінус?
- Однозначно – це позитив. Ми дещо оновили склад, але зіграність залишилася тією ж. І вона лише покращуватиметься з кожною грою.
 
- Складається враження, що у «Волині» мають право грати лише гренадери...
- Так, Віталій Володимирович полюбляє гравців, які у змозі демонструвати потужний силовий футбол. У нашому складі ви не знайдете футболістів, які поступаються у жорсткій фізичній боротьбі. Звісно, існують і низькорослі виконавці, яким не позичати бойовитості. Та саме такий принцип формування складу – це прерогатива Кварцяного.
 
- За підрахунками європейських фахівців, «Волинь», а також австрійський «Маттерсбург» є найвищими командами континенту. Чи приємне таке визнання?
- Навіть Кварцяний акцентував нашу увагу на цій інформації. Приємно, що хоча б у такий спосіб «Волинь» засвітилася у Європі. Тепер намагатимемося це зробити ще й завдяки високим результатам.
 
- Натомість «Барселона» - найнижча команда Європи. Можливо, «Волинь» прямує не тим шляхом?
- Не нам вирішувати – правильний це шлях, чи ні. Гра «Волині» дасть відповідь на усі питання.
 
- Після першого кола у вашому доробку лише два м'ячі. Яку бомбардирську планку ви встановили перед собою?
- Перед початком чемпіонату мене вже про це запитували. Я відповів, що у кожному новому сезоні прагну забивати більше, аніж у попередньому. У першій лізі, якщо не помиляюся, провів 11 голів. Тож тепер доведеться попітніти, щоб здолати цю планку.
 
- «Волинь» є чудовим трампліном для молодого гравця у більш заможні клуби. Приклад Папи Гує або Марко Девіча – найкраще цьому підтвердження. Куди б ви хотіли потрапити?
- Зрозуміло, що є класні клуби в Україні – те ж «Динамо» чи «Шахтар». Але хочеться спробувати свої сили на найвищому клубному рівні – у Німеччині, Італії, Іспанії. Як воно буде – побачимо.
 
- На кого зі знаменитих форвардів рівняється Євген Павлов?
- Ібрагімович подобається... Дехто стверджує, що я схожий на нього за манерою гри. Тож Златан – мій ідеал.
 
- У прийомах тхеквондо також?
- Вчимося потихеньку (Сміється). У нього своя фішка, у мене має бути щось своє.
 
- Круті іномарки, дівчата, нічні клуби, як наслідок – зіркова хвороба. Що з цього є у вашому житті?
- Після виховання у Віталія Володимировича зіркова хвороба мені не загрожує. Однак футболісти – такі ж люди, як і усі. Ми теж можемо розслабитись, якщо випадають дні, вільні від чемпіонату і тренувань. Не бачу в цьому нічого поганого.
 
Олесь Білий, www.football.24tv.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украина –  самая молодая сборная среди участников Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 22:12 4
Украина –  самая молодая сборная среди участников Евро-2024

У команды Сергея Реброва большой потенциал

Стало известно, когда Реал примет решение насчет будущего Лунина
Футбол | 28 марта 2024, 23:40 0
Стало известно, когда Реал примет решение насчет будущего Лунина

Marca опубликовала небольшую статью, которую посвятила Андрею и его успехам

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.