Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
9022
32

Віктор ЛЕОНЕНКО: «Я курив під час усієї своєї кар'єри»

Як загалом тренери ставляться до того, що футболісти курять?

Віктор ЛЕОНЕНКО: «Я курив під час усієї своєї кар'єри»
Виктор Леоненко

Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін зізнався, що один із лідерів команди - Артем Мілевський - любить покурити. Наставник цього не схвалює і каже, що нападник на базі намагається відмовитися від шкідливої звички.

Як загалом тренери ставляться до того, що футболісти курять? Чи якось карають їх? Про це розповіли футбольний тренер Володимир Журавчак і екс-футболіст «Динамо» та збірної України Віктор Леоненко.

— Чи поширене куріння серед гравців?
В. Журавчак:

— Усі знають, що в цьому нічого доброго немає. Кожен тренер хоче бачити у своїй команді здорових і витривалих людей. Тож, зрозуміло, наставники цього не схвалюють.
Футболісти курили колись, курять і тепер. Та належить розуміти, що сигарети забирають у гравця рік-два кар'єри. А за цей час ще можна пограти й заробити. Нинішні спортсмени це розуміють краще, бо вміють рахувати гроші. Колись заробітки не були такими великими, тож гравці над цим майже не замислювались. Із сигаретою великих успіхів на футбольному полі не досягнеш. Хоча були й винятки. (Усміхається).
В. Леоненко:
— Я курив під час усієї своєї кар'єри, та нині, коли вже можна, кинув. (Усміхається). Сабо весь час зі мною сварився, а я йому казав: «Подивись на табло — там постійно світиться прізвище Леоненко». Куріння не заважало моїй ігровій майстерності. Якщо людина виходить на поле і досягає результату, то за полем може робити все, що заманеться. Це вже особиста справа футболіста — чи здатен він тривалий час виходити на газон. Ось Гаврилов курив «Бєломор» і грав до 40 років.

— А яка кількість викурених цигарок не вплине на фізичну форму гравця?
В. Журавчак:

— Їх неможливо порахувати, бо хто вже курить, той курить. Я не пригадую людей, що обмежуються однією-двома цигарками на день. Викуриш дві, захочеться ще, потім іще... А для молодого гравця навіть одна цигарка шкідлива, адже його організм не одразу відновлюється після ігор чи тренувань.
В. Леоненко:
— Я викурював по 10 — 12 цигарок на день. Звичайно, це шкодило, але при тих навантaженнях, які нині є у «Динамо», куриш ти чи ні, все одно «вмираєш» на тренуваннях.

— Як наставники борються із цією шкідливою звичкою?
В. Журавчак:

— У кожній команді по-різному. Виганяти зі складу — це, звичайно, занадто, але робити зауваження, штрафувати, переконувати потрібно. Якщо людина півночі сидить у барі з цигарками і пивом, то яка з неї користь буде на тренуванні? Жодної! Ухилятиметься від роботи, халтуритиме...
В. Леоненко:
— Мене сварили геть усі тренери, бо ні від кого не приховував, що курю. Щоправда, не штрафували, бо мав «знижки» — забивав голи. А щодо спиртного, то всі знали, що люблю пиво. Навіть у присутності Суркіса його пив. А Сабо знайшов у моїй кімнаті 15 порожніх баночок з-під цього напою і всім розповів, який я поганий. Хоча цих банок у мене назбиралося за 15 днів. Курити можна, коли ти вже щось вмієш — маєш швидкість, техніку, удар... А коли ти лише йдеш до цього — не варто.

— Як тренери дізнаються, що гравець курить?
В. Журавчак:

— (Сміється). Тренер, який себе поважає, ніколи не зазиратиме в закутки, щоби знайти порушника режиму. А як дізнаємось? По-різному...
В. Леоненко:
— Та їм хтось доносить! Я надто не нахабнів: коли Сабо виходив на балкон, ховав цигарку в руці. Але запах від мене був. Медогляд також може показати, що гравець курить. Але якщо від цигарки у футболіста «скаче» тиск, то він не палитиме перед медоглядом — ось і все. (Усміхається).
Пригадую, програли ми «ПСЖ» (2:1). Вони вийшли зі стадіону, стоять біля автобуса і курять — всі як один! Ніхто їм нічого не казав. У нас ледь очі від подиву не повилазили. А вони в цій Лізі чемпіонів виграли всі матчі в групі. От вам і доказ того, що цигарка на ігрову майстерність не впливає, але нищить здоров'я...

Максим КАЧУРІВСЬКИЙ, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 31
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Ukraine_Forever
ага полностью согласен
Bosiacyura
Опять Витя, и опять о себе любимом: Как я бухал, как я курил, как я дрочил. Сколько можно рекламировать этого футболузера? Лучше бы брали вьюхи у старой динамовской гвардии 70-х годов, великие были мастера.
kostil93
ну вот и славно!значит ничего не изменится для нас
а по делу,я имел ввиду людей с чувством юмора...с чувством юмора не только к другим,но и к себе
BekXan
kostil93 — 25.02.2011 22:51
Побольше?))Только не в футболе а то сборная Украины мячи будет подавать а не играть!!
kostil93
так он вроде никогда и не отрицал,что бывало такие же моменты порол!он смеётся со всех,и смеётся с себя!таких людей,да побольше б
BekXan
Віктор ЛЕОНЕНКО: «Я курив під час усієї своєї кар'єри»
Не только и бухал не зря лобан тебя под жопу выгнал неудачник!!!!!!!!!!!!!!
Vadim-vvn
Витя, ты не прав - курить нельзя!!! Сегодня по DVD посмотрел Динамо К - Спартак М (Лига Чемпионов 94/95) 3-2. Ты там , конечно, красавец. Но в первом тайме промазал покруче, чем Ярмоленко. Так, что не дави на парня, сам тоже грешен
Андрій Кардащук
В"ю не читав(терпіти не можу його коментарі!). Каласний був гравець, але пив. Повністю не розкрився. Можливо, якби Динамо його продало за границю він би заграв... Зачах в Динамо. Бувають такі моменти, коли гравцю потрібно змінити клуб щоб прогресувати далі.
chuk1
Говорят, в Америке есть поговорка:
"Курят бедные, негры и дураки". Предоставляю всем возможность заменить по выбору любую из этих категорий на "футболисты"
MetalistHaifa
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
zhuck2008
Если ты выходишь и играешь так как требуют от тебя, то курить, пить это не должно никого волновать...
Cortazar
___________________________________________________________
В харьковском танке из Хайфы просто рассуждать о кыянах...Но стоило бы запомнить,что Леоненко играл чаще всего с лишним весом,а после прихода ВВЛ в Динамо и вовсе оказался в дубле,а потом в ЦСКА...
@ngel
Нащел чем хвастаться! Идиот! И какой пример ты показываешь?
@ngel
Нащел чем хвастаться! Идиот! И какой пример ты показываешь?
klic.ua
да що Ви кажете? в 92 Леону було 23. порівняємо з резалтами Шеви в 23? за 2 сезони 99-00, 00-01 за мілан у нього 94 матча і 63 м"яча. ну і це не в ЧУ, а в ЧІ, ЛЧ і КІ.
bambarbiya11
нефиг гнать на Витю!!!
1991—1992 Динамо (Москва) 20 (14)
1992—1998 Динамо (Киев) 98 (62)
ТАКОГО ДАЖЕ У ШЕВЫ НЕБЫЛО
SergeSuper
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
AlfShumway
уважаемый харьковчанин из хайфы,
к вам лично, болельщики динамо, или КЫЯНЫ, как вы их обозвали явно вкладывая в эту фразу нотки унижения, пока претензий не выражали.
поэтому было бы благоразумно не переходить на оскорбления и поливания грязью тех, кто пока(!) не колет вам глаза некоторыми вашими личностными обстоятельствами.
вместо оскроблений лучше бы аргументировано отстаивали свою позицию.
dp1024
"Курити можна, коли ти вже щось вмієш — маєш швидкість, техніку, удар... А коли ти лише йдеш до цього — не варто."-- скромно заметил Витя. че ж этот мегафорвард, который имел все не играл за какой-то интер или депортиво?
BERNARDOS
Леон-киллер