Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
16735
35

Карпаты обыгрывают Силькеборг

И снова за львовский клуб забивает Кочиш и Худобяк

Карпаты обыгрывают Силькеборг
Олег Кононов
За 48 років своєї історії «Карпати» лише одного разу грали проти данців. Майже три роки тому, 24-го лютого 2008, «зелено-білі» в контрольному спарингу на тренувальному зборі в Туреччині з рахунком 5:1 розтрощили АК «Хорсенс». В тій грі «хет-триком» відзначився Сергій Зеньов, для якого це був дебют у складі карпатівців.
 
За три роки естонський форвард у «Карпатах» пройшов шлях від перспективного молодого новачка до одного з провідних гравців команди. Однак сьогодні він не міг допомогти своїм партнерам, так само, як і Сергій Кузнецов, Вільям Батіста та Сандро Гурулі. Останній, щоправда, в принципі був готовий вийти на поле, але тренери, порадившись з медиками, вирішили не ризикувати. Окрім того Олег Кононов вирішив дати перепочити нині іспанцю Лукасу.
 
Вистачало втрат і в «Сількеборга». Через травми різної степені важкості 44-річний коуч «Сількеборга» Троелс Бех не міг розраховувати на захисників Томаса Хансена і Ларса Хулдгаарда Крістенсена, хавбеків Toрбьорна Хольста Расмуссена та Джима Арсена, а також форвардів Йєспера Беха і Крістіана Хольста.
 
Як і в попередньому матчі з «Літексом», «Карпати» сьогодні кожен з таймів відіграли різними складами. Щоправда, у розпорядженні Олега Кононова було лише 19 польових гравців, тому центральний захисник Неманья Тубіч провів на полі всі 90 хвилин.
 
Перша половина гри загалом пройшла за помітної територіальної та ігрової переваги «Карпат». Фактично гравці «Сількеборга» щось схоже на активність у передній лінії виявили лише в дебюті зустрічі. Зокрема, саме вони завдали перший удар по воротах у матчі. На 2-й хвилині з-за меж карного майданчика непогано пробив Мартін Свенссон, але його тезка Богатінов правильно обрав позицію у рамці і чітко зафіксував м’яч у руках. Але перший по-справжньому гольовий момент створили карпатівці. Трапилося це на 4-й хвилині, коли Резван Кочіш ледь не покарав оборону данців за втрату концентрації. Румунський новобранець нашої команди вкрав круглого у захисника і вийшов на побачення з кіпером «Сількеборга» Keннетом Фaлькенбергом. Але очну дуель, парирувавши у кидку удар карпатівця, виграв воротар.
 
Підопічні Троелса Беха на це відповіли проникаючою передачею з глибини поля на Хенріка Петерсена. Голеадор данців міг вийти сам-на-сам з нашим кіпером, але Мартін Богатінов правильно прочитав задум суперника і зіграв як ліберо – вийшов з воріт за межі штрафного майданчика і вибив круглого в аут. Ще за дві хвилини непогано по наших воротах з гострого кута пробив 19-річний Йєппе Іллум, але круглий пройшов вище поперечки. Як виявилося надалі, це була практично остання більш-менш небезпечна атака «Сількеборга» у першій 45-хвилинці. Натомість «Карпати» добре контролювали м’яч та активно діяли без нього. Практично кожен раз гравець, який володів м’ячем, мав кілька варіантів продовження розвитку атаки. Як наслідок, небезпечні моменти один за одним виникали біля воріт команди Троелса Беха.
 
Михайло Кополовець з Денисом Кажановим на 9-й хвилині розіграли комбінацію на лівому фланзі і останній відпасував у район 11-метрової позначки на Ігоря Худоб’яка. Капітан «Карпат» виконав удар на влучність у «дев’ятку», але не менш ефектно зіграв кіпер. А ще за шість хвилин міг забитим голом відзначитися вже й сам Денис. Михайло Кополовець протягнув м’яча від власного карного майданчика до чужого і віддав його на Кожанова, проти якого оборонці зіграли з порушенням правил і суддя призначив штрафний. Сам потерпілий і пробив штрафний удар – круглий пройшов трішечки вище поперечки.
 
Як кажуть у подібних ситуаціях, у грі явно запахло голом. Так воно й сталося. На 20-й хвилині «Карпати» наче по нотах розіграли красиву комбінацію і рахунок було відкрито. Розпочав атаку Олег Голодюк, який довгим пасом з правого флангу перевів м’яча на лівий на Ігоря Ощипка. Лівий захисник нашої команди майстерно накрутив кількох гравців «Сількеборга» і відпасував на Кожанова. Денис у свою чергу уникнув офсайду та ювелірно навісив круглого на дальню стійку, де на нього вже чекав Ігор Худоб’як. І 16-й номер «зелено-білих» з кількох метрів ударом головою у стрибку відкрив рахунок – 1:0.
 
Забивши гол, карпатівці не заспокоїлися і продовжували атакувати великими силами. «Сількеборг» практично не переходив центр поля. І вже через чотири хвилини після першого забитого голу «зелено-білі» мали чудову нагоду подвоїти свою перевагу в рахунку. Резвана Кочіша збили на підступах до карного майданчика данців. Денис Кожанов подав зі штрафного, оборонці винесли м’яча, однак в атаці другим темпом після передачі верхом Самсон Ґодвін пробивав головою з тої ж позиції, що з неї трохи раніше забив Худік – вище поперечки.
 
Незважаючи на помітну перевагу нашої команди, на 30-й хвилині рахунок став 1:1. Гол у ворота «Карпат» був абсолютно не логічний, адже у данців навіть напівмоментів у ці хвилини не виникало. Допомогли їм самі карпатівці. Причому «зелено-білі» пропустили не лише прикрий, а й до смішного курйозний гол. Тарас Петрівський віддавав м’яча назад голкіперу, а Мартін Богатінов послизнувся на мокрому після дощу полі, і м’яч по-зрадницьки перетнув лінію воріт – 1:1.
 
Втім, підопічні Олега Кононова невдачу сприйняли спокійно і продовжували гнути свою лінію. Для того, щоб вдруге у грі вийти вперед, їм вистачило якихось дев’ять хвилин. Резван Кочіш стрімко пройшов флангом до воріт суперника і викотив круглого під удар Михайлу Кополовцю, який перебував на позиції центрфорварда. Але карпатівцю завадили оборонці. Однак Ігор Ощипко в атаці другим темпом повернув м’яча у карний на Резвана Кочіша і той у боротьбі з воротарем зумів таки проштовхнути круглого у ворота. 2:1 – за мінімальної переваги «Карпат» команди пішли на перерву.
 
У другому таймі «Карпати» продовжували розвивати свій наступ і захист та воротар «Сількеборга» мали роботи більш ніж достатньо. Дві хороші нагоди відзначитися забитим голом мав Володимир Гудима. Спочатку, отримавши м’яча на чужій половині поля, він обіграв двох гравців «Сількеборга», увійшов у карний, однак останній захисник данців не дозволив з собою зробити те саме і в такий спосіб ліквідував небезпеку. Трапилося це на 67-й хвилині. А ще за п’ять хвилин Неманья Тубіч віддав довгу передачу на наймолодшого гравця нашої команди і Володя майстерно скинув собі на хід грудьми, увірвався в карний і пробив – стійка! Однак Гудима не виключився з боротьби, а намагався другим дотиком таки проштовхнути м’яча у сітку, але захисник у стрибку перевів круглого на корнер.
 
На 75-й хвилині смачно приклався до м’яча Ярослав Мартинюк, але після його потужного удару з «підйому» метрів з 30-ти круглий пройшов трохи вище перекладини. А вже в наступній атаці Тіаго на пару з Володимиром Гудимою видряпали шкіряну кулю у суперників і бразилець прострілив у район воротарського майданчика. Але першим на м’ячі був Томас Бьолум, який вибив його на кутовий. Непогано Мартинюк віддавав передачу у завершальній фазі атаки на 79-й хвилині, однак Тіаго трохи не дотягнувся до м’яча.
 
Заключні хвилини гри пройшли також під контролем карпатівців, які впевнено довели справу до переможного результату. От лише Володимир Гудима трішечки змазав кінцівку тим, що примудрився отримати за дві хвилини два «гірчичника» і змушений був залишити поле через вилучення. Спочатку він заробив жовту картку за відкидку м’яча, а невдовзі суддя побачив у його діях надмірну жорсткість у боротьбі з суперником в центрі поля.
 
Однак вилучення Володимира Гудими загалом не зіпсувало хорошого враження від гри нашої команди. Тепер на «Карпати» чекає заключний спаринг нинішньої зими. У суботу, 26-го лютого, «зелено-білі» поміряються силами з представником російської Прем’єр-ліги московським «Динамо». А в неділю наша команда повернеться до рідного міста.
 
«Карпати» - ««Силькеборг» - 2:1
«Карпаты» (1-й тайм): Богатінов, Ощипко, Балажіц, Тубіч, Петрівський, Ґодвін, Голодюк, Худоб’як, Кополовець, Кожанов, Кочіш.
«Карпаты» (2-й тайм): Руденко, Тубіч, Мілошевіч, Федецький, Гірський, Ткачук, Мартинюк, Тістик, Габовда, Гудима, Тіаго.
«Силькеборг»: Фaлькенберґ, Miккeльсен, Бьолум, Поульсен, Йьорсков, Петерсен (Лєкіч, 63), Флінта, Ф. Хансен, Свенссон, Йакобсен, Іллум (Сааг, 46).
Голи: Худоб’як, 20, Кочіш, 39 – Петрівський, 30 (авт.).
Попередження: Федецький, 81, Гудима, 88.
Вилучення: Гудима, 89 (друге попередження).

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. «Легенда!». Звездный игрок Реала встретился Надалем
Теннис | 25 апреля 2024, 13:10 0
ФОТО. «Легенда!». Звездный игрок Реала встретился Надалем

23-летний бразилец подписал Рафе футболку

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

Комментарии 35
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vetalbrm
Браво Карпати
marians
Ледве прочитав))
про фінал ліги чемпіонів можна написати стисліше.
А слово "круглий" (8 чи 9 разів в тексті), за таке в 5 класі більше трійки колись не ставили)))
Карпати-молодці!!!)))
Chester
Niva-Vin.90
Ты невменяемый? Или у тебя просто приступы беспричинной ржачки? Пипец, дали детям игрушку - сделали смайлки более доступными и тут же понеслась..
depositor
Що ж такий довгий огляд. Скоротіть в три рази
I_LOVE_UKRAINE
еххх, а я тут найшов статью "доктора Бикова" про Дракона, а його вже забанили...
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
kosak-bandera
Karpaty 4 mesto dolzhni u kovoto otbit!!
Lemberg forever!!
Динамо-Киев
Блин со смаликами сайт превратился в школьный чат посвященный продленке))
Карпаты молодцы. Из наших команд по прогрессу за 5 лет заслуженое второе место, после металла. А вот в следующем году с такими темпами днепр на первом будет. по прогрессу))
MetallistShakhtar
[quote babovoz — 22.02.2011 20:13][/quote]
КРИСТИНА
vi290872 А з дисципліною в Карпатах не дуже.
___
можна подумати-в інших командах дисципліна ідеальна
D_Jo_Pa_FooClub
Нет - это все из-за таких вот болельщиц
vi290872
А з дисципліною в Карпатах не дуже. Особливо стосується Федецького. Футбольна злість і нечиста гра - не одне і те жhttp://football.sport.ua/images/smiles/drink.gif
КРИСТИНА
Im_Leon Вот наверное народная команда, болельщики всех команд симпатизируют Карпатам
___
молодая команда,классный тренер!
и команда без понтов!
Im_Leon
Вот наверное народная команда, болельщики всех команд симпатизируют Карпатам
КРИСТИНА
как здорово,что смайлики появились!))))
sport.ua рулит!!!))))