Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1581
2

Сергій ЗЕНЬОВ: «З Лукасом говоримо за допомогою жестів»

Травми переслідували естонського форварда «Карпат» протягом усієї фінальної частини минулого сезону

Сергій ЗЕНЬОВ: «З Лукасом говоримо за допомогою жестів»
Сергей Зенев

В чемпіонаті він майже не грав, у Лізі Європи також не міг проводити на полі більше, ніж півтайму. І як на зло, вже на самому початку зборів в Іспанії Сергія вибила з колії нова травма. Збори в Туреччині Зеньов почав з тренажерного залу, а тепер бігає по колу, регулюючи швидкість.

- Останні дні ти проводиш на полі. Як почуваєшся?
- Загалом непогано. Все ж тренуватися з усіма краще, аніж самотньо займатися в залі. Поки що я лише бігаю по колу, іноді працюю над координацією. Вже є позитивні зрушення - лікарі кажуть, що в четвер зможу приступити до роботи в загальній групі.
Але зіграти бодай в останньому матчі, мабуть, не вийде. Це дуже ризиковано.

- В Іспанії ти працював разом зі всіма, а потім несподівано травмувався. Як це трапилося?
- Наприкінці минулого сезону мені зробили операцію на одній нозі. Відповідно, увесь тягар припав на іншу ногу. Але починалося все непогано. Ми бігали по полю у Львові, газон був у дуже поганому стані - як-не-як, січень надворі, проте обійшлося. Іспанські ж газони не порівняються з тим, що у нас було, але якось зранку чи то траву не полили, чи ще щось, але поле було жорстким. Так я і травмувався, після чого мені в Мюнхені зробили операцію на другій нозі.

- Тобі, мабуть, дуже прикро, що ти пропустив такий турнір...
- Прикро - не те слово. Але не за сам турнір, а за те, що я, по суті, усі збори пропустив.

- До травми ти був найшвидшим гравцем в команді. Як гадаєш, операція могла щось змінити в тому плані?
- Я теж про це думаю, сподіваюся, що й надалі зможу бігати швидко. До речі, Кочіш непогану швидкість має, Міша Кополовець, Денис Кожанов, а взагалі у нас всі швидкі гравці.

- На останньому тренуванні ти бігав разом з Лукасом, який отримав незначне ушкодження. Якщо не секрет, на якій мові ви з ним спілкувалися?
- Та ні на якій (сміється). Говоримо за допомогою мови жестів і слів, які є однаковими у всіх мовах. Однак ми непогано собі даємо раду.

- Ще на зборах в Іспанії ти отримав виклик на матч національної збірної Естонії, але з відомих причин не зміг поїхати в Туреччину. Після того матчу ФІФА почала розслідувати гру, мовляв, там було не все чисто...
- Справді, була інформація про те, що організатори і судді мали якісь домовленості з букмекерськими конторами. Йшлося про те, щоб у грі було забито більше трьох голів. Схожа ситуація виникла і в іншому спарингу - між Болівією та Латвією. Але ФІФА не знайшла жодного криміналу - на їхню думку, там все було чисто. До речі, я також так думаю. Переглянув усі пенальті, які були призначені в спарингу, - можна було один не давати, це на розсуд судді, а інші стовідсоткові.

Ростислав ЯШИШИН, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Динамо-Киев
Админы! Отличное дело смайлы, но некоторые юзера все тут засмалят. Лучше бы вы сделали 2 смайлика на 1 комент. не более.