Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
1655
0

Це не спаринг, це - дербі!

Новини зі станів команд другої ліги

Це не спаринг, це - дербі!

ДИНАМО. Підготовку почали з розгромної поразки

Хмельницьке «Динамо», яке лише нещодавно розпочало підготовку, зіграло свій перший товариський матч цього року. Хмельничани у Вінниці зустрічалися з місцевою «Нивою», яка грає в першій лізі. Керували діями подолян на полі директор клубу Валерій Крохан та тренер Олександр Порицький, оскільки в команди й досі немає головного коуча.

Перед початком зустрічі воротар гостей голосно вигукнув: «Граємо собі на втіху!» Але, як показав підсумковий рахунок, гостям задоволення від гри отримати не вдалося, інформує прес-служба вінничан. Хоча для динамівців, які зібралися після тривалої перерви, скучивши за великим футболом і розуміючи усю складність ситуації: безгрошів'я і невизначеність в майбутньому, матч з «Нивою» став своєрідною перевіркою свого рівня на фоні першолігової команди, котра цього року вже провела мало не десяток товариських ігор. Але показати всі свої найкращі якості хмельничанам не дали вінничани, які хоч і грали не основним складом (з різних причин на полі були відсутні Качур, Пивовар, Лук'янець, Воронін і Найко), але показали відмінну гру й гідний результат.

Попри снігову погоду, яка останньої доби панувала у Вінниці, «СК Нива» здивував відмінно підготовленим зеленим газоном і майже повною відсутністю глядачів, а також тим, що деякі гравці «Динамо» грали в літніх футболках. Утім, на полі було спекотно. Команди зі стартовим свистком задали високий темп, але гра проходила переважно від центральної лінії до воріт гостей. «Динамо» винятково рідко відвідувало половину поля вінничан, але при цьому примудрилося завдати двох точних ударів у рамку з метрів тридцяти. Чи треба говорити, що ці випади лише трохи розігріли Гайдаржи, який відверто мерзнув, стоячи в рамці. На тлі беззубої гри хмельничан виділявся активністю 22 номер — лівий хав. Інші виглядали сірою масою, на тлі якої вінницькі діти носилися, як заведені. Особливо запам'яталися Вадик Бовтрук і новачок команди Крамар, екс-гравець ФК «Львів», який нині проходить оглядини в «Ниві». Висунутий вперед центральний хав, який дуже нагадує іншого новачка «Ниви» Прачука, відмінно відіграв увесь матч. Хоча в цілому варто сказати, що добре зіграла вся команда.

ПОЛТАВА

18 лютого матч, який провели полтавчани в Кременчуці проти місцевого «Кременя» номінально вважався контрольним. Але хіба можуть ігри між цими командами носити товариський характер? Ні, дербі траплятиметься, за яких би умов клуби не зустрічалися.

За інформацією прес-служби клубу, в першому таймі у складів, наближених до основних, було більше осмислених комбінацій, флангових проходів, але (парадокс!) небезпечних моментів гравці створили на порядок менше, ніж у другій половині зустрічі. Полтавчани швидко відкрили рахунок, розігравши блискавичну комбінацію, немов на передматчевій розминці: передача м'яча на фланг, звідти — в центр і удар у дотик без шансів для воротаря. «Кремінь» у відповідь створив два напівмоменти, але в одному випадку врятував воротар, а в іншому — форвард не встиг завершити простріл із флангу. Відігратися господарі зуміли за допомогою стандарту. Після штрафного з лівого флангу м'яч, оминувши і своїх, і чужих та дезорієнтувавши воротаря, влетів у сітку. Могли полтавчани піти на перерву, ведучи в рахунку, але нападник, який перебуває в команді на оглядинах, випередивши воротаря, поцілив вище порожніх воріт.

Другий тайм пройшов на зустрічних курсах, з великою кількістю моментів як біля одних, так і біля інших воріт. Ніхто не хотів поступатися, а воротар кременчуцької команди, який вийшов на заміну, врятував ворота ціною ушкодження. По разу воротарів рятували стійки. Забити могли як господарі, так і гості, але рахунок так і не змінився.

Наступний контрольний матч футболісти «Полтави» знову проведуть у Кременчуці, де 22 лютого ще раз зіграють з комсомольським «Гірником-Спортом».

МИКОЛАЇВ, ЕНЕРГІЯ. Переможця не виявили

МФК «Миколаїв» у рамках відкритого зимового чемпіонату Миколаївської області зіграв унічию — 0:0 з одним зі своїх основних конкурентів у боротьбі за вихід до першої ліги «Енергією» (Нова Каховка).

Матч пройшов у рівній боротьбі, без небезпечних моментів біля воріт. Головною його особливістю стали три вилучення. На 68-й хвилині за бійку достроково залишили поле Волков і Манасян. А за хвилину до фінального свистка за нецензурну лайку на адресу партнера був вилучений воротар МФК «Миколаїв» Карпов. Оскільки запасного голкіпера у господарів поля не виявилося, то в рамку став польовий гравець Бездольний. Майже відразу він вступив у гру і парирував удар Цоя зі штрафного.

Миколаїв: Карпов, Волков, Камерцель, Волчков, Войцеховський, Чаус, Іванов, Головко, Гостєв, Бездольний, Мазуренко. На заміну вийшли: Родевич, Білоус.
Енергія: Касперович, Смирнов, Швей (Дмитровський), Дитятьєв, Гурін, Михайлов (Батраченко), В.Кучеревський, Ленський (Р.Кучеревський), Білоусов (Черняєв), Риженко (Цой), Манасян.

СТАЛЬ.  Другий підготовчий збір завершився


Завершився другий підготовчий збір «Сталі», який проходив у Дніпродзержинську. Хоча через несприятливі погодні умови не вдалося провести всі заплановані спаринги, збір загалом пройшов продуктивно. Уже 23 лютого «сталевари» продовжать підготовку до офіційних матчів сезону.

ШАХТАР. На тлі фізичних навантажень

Перші п'ять днів перебування свердловського «Шахтаря» на зборах у Криму пройшли насичено: щільний графік дворазових тренувань, заняття на полі зі штучним покриттям, на піску, басейн.

Паралельно з тренуваннями команда провела два спаринги, які були додатковим фізичним навантаженням. Головний тренер «Шахтаря» використав у цих іграх усіх футболістів, що перебувають на зборі, — як гравців основи, так і потенційних новачків.

18 лютого свердловці провели перший контрольний поєдинок на зборах у Криму з командою Академії донецького «Шахтаря» U-17. У першому таймі домінували свердловці. До 16-ї хвилини вони вели в рахунку 2:0. На 44-й хвилині «академіки» розрив у рахунку скоротили. У другому таймі «Шахтар» перехопив ініціативу і на 64-й хвилині зрівняв рахунок. У підсумку бойова нічия — 2:2.

Наступного дня на полі Національного паралімпійського центру в Євпаторії «Шахтар» провів контрольний поєдинок з молодіжним складом луганської «Зорі». Матч закінчився мінімальною перемогою луганців з рахунком — 1:0. Одразу ж після гри головний тренер команди Валерій Бермудес дав свій коментар: «У Криму «Шахтар» активно працює в режимі дворазових тренувань. Після непоганого спарингу з донецькою молоддю сьогодні свердловці грали на тлі великих фізичних навантажень. Сама гра проходила в непростих погодних умовах. Шквальний вітер сильно заважав командам показувати хороший футбол. «Зоря» змогла реалізувати свій шанс, а ми, на жаль, ні. На цьому етапі наголос робиться на функціональну та силову підготовку футболістів. Закладається фундамент фізичної форми на майбутнє. Проведені нами тренувальні ігри показали, над чим ще потрібно попрацювати. Так, на тлі втоми гравці робили дитячі помилки, не реалізовували відмінні голеві нагоди. У будь-якому випадку ці ігри підуть лише на користь команді. Адже вони для того і потрібні, щоб перевірити — на що ти здатний, а якщо є помилки — потрібно їх розглянути і не припускатися надалі».

СУМИ. Снігові баталії

17 лютого на засніженому полі Аграрного університету місцева команда «СНАУ» приймала ПФК «Суми». Підсумок — 1:1.

За інформацією прес-служби клубу, в першому таймі після удару з далекої відстані рахунок відкрив Олександр Шимко, який перебуває в команді на оглядинах. На поле «біло-сині» вийшли майже основним складом, але при цьому ті футболісти, яких клуб придбав під час зимового антракту, нині не готові ще грати за команду, оскільки отримали ушкодження на тренуванні. Що стосується Саїда Белмохтара, то він уже мав розпочати заняття в загальній групі. У другому таймі Ігор Жабченко провів численні заміни. На поле вийшли футболісти, що перебувають на оглядинах. Це сумська молодь, яка хоче показати свою гру тренерові. Після виходу на поле такої кількості молодих гравців, команда під кінець гри і пропустила непотрібний м'яч. Рахунок став 1:1.

Ігор Жабченко відзначив, що ця гра носила тренувальний характер, головне, було навантажити гравців, що, в принципі, вдалося. А ось якість гри коуча не влаштувала.

Стартовий склад:
Бабак, Салатін, Вечтомов, Пукась, Башлай, Богачов, Вітошинський, Войтович, Бондарчук, Шимко, Горкун.

Наступний матч заплановано на 23 лютого на полі педуніверситету проти місцевої команди «СКІФ». 1 березня команда вирушає на збір у Нікополь.

Олександр ТРАВЯНКА, Вадим СІРИЙ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»
Футбол | 19 апреля 2024, 08:45 5
Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»

Экс-форвард «Челси» выступил в защиту украинца

Таблица УПЛ. Шахтер увеличил отрыв от конкурентов после победы над Зарей
Футбол | 19 апреля 2024, 06:45 172
Таблица УПЛ. Шахтер увеличил отрыв от конкурентов после победы над Зарей

Горняки могут попасть напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.