Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
9693
29

СЕРЖАО: «Я приїхав творити історію» + ФОТО + ВИДЕО

Колоритний бразильський легіонер «Урагану» СЕРЖАО дуже хоче допомогти своїй команді виграти ЧУ

СЕРЖАО: «Я приїхав творити історію» + ФОТО + ВИДЕО

Бразилець Сержіо Луіс Масіел Лукас, більш відомий як Сержао, щойно з'явившись у складі міні-футбольного «Урагану», вмить завоював прихильність вболівальників і привернув увагу фахівців. Темношкірий стокілограмовий велетень наводить жах на досвідчених захисників і є справжньою грозою для воротарів, адже забиває голи на будь-який смак. «ГК» поспілкувався з футзальною зіркою із Бразилії.

- Сержао, насамперед, питання, яке традиційно цікавить усіх: як з такою колоритною комплекцією можна грати у міні-футбол?
- Я теж не розумію, як можна так грати, маючи більше ста кілограмів живої ваги (посміхається). Моя ігрова позиція - грати на «стовпа». У мене хороша спринтерська швидкість, плюс техніка добре допомагає. Коли я починаю забивати голи, всі забувають про мою вагу.

- Під час виступів у Росії ти ще й був із солідною шевелюрою…
- Я два роки грав з довгим волоссям, аж поки моя старша донька в один прекрасний день не сказала: «Тату, підстрижись, це негарно». І я прислухався до її поради.

- За свою кар'єру ти встиг пограти у Бразилії, Росії, Азербайджані і от тепер в Україні, де виступаєш вже півроку. Що можеш сказати про вищу лігу?
- Скажу так: в Україні проводять дуже хороший чемпіонат. Шкода тільки, що дві провідні команди, львівський «Тайм» і донецький «Шахтар», припинили своє існування. А найсильніша команда першості, звісно ж, - це «Ураган». На друге місце я би поставив «Енергію», яка перемогла нас у півфіналі Кубка України. До того ж, маємо і потужний «Локомотив» з Харкова.

- А якщо порівняти український міні-футбольний чемпіонат і російський?
- Однозначно, в Росії чемпіонат набагато сильніший. Візьмемо один важливий факт: за кожен із тамтешніх клубів виступають принаймні по три бразильці. Вважаю, що вони за останні роки дуже сильно підняли рівень російського футзалу. Натомість українська першість набагато сильніша від азербайджанської, де я виступав два попередні сезони.

- Коли ти їхав сюди, ти щось знав про Україну?
- Практично нічого, окрім того, що тут грають два сильні футбольні клуби - «Шахтар» і «Динамо». Знав також і про міні-футбольний «Шахтар». Ось, мабуть, і все.

- А кого з гравців «Урагану» ти знав до цього, зустрічав у грі?
- Минулого року на чемпіонаті Європи в Угорщині ми зустрічалися у чвертьфіналі з Україною. Тож одразу впізнав «збірників» Сергія Чепорнюка і голкіпера Владислава Корнєєва. Знаю також Федора Пилипіва, коли він грав у «Шахтарі», а я виступав у Росії.

- Минулого тижня в Баку завершився міжнародний турнір за участю чотирьох збірних - Азербайджану, за який ти виступаєш, Узбекистану, Латвії й України. Чим тобі запам'ятався цей турнір? Які завдання зараз стоять перед вашою національною командою?
- Ми вели підготовку до відбірного раунду чемпіонату Європи, який пройде 24-27 лютого. Перед нами стоїть максимальне завдання - посісти перше місце у своїй групі 1. Щодо бакинського турніру, ми зіграли на ньому з перемінним успіхом, але найбільше нам вдався останній поєдинок проти збірної України. Суперники, як і ми, були достойними перемоги, але нам допомогла підтримка вболівальників.

- Не шкодуєш, що продовжив свою ігрову кар'єру саме в «Урагані»?
- Абсолютно не шкодую. Для мене і Україна, і «Ураган» - це щось нове. Але я хочу тут творити історію. На жаль, ми не зуміли взяти Кубок України, що ж, будемо продовжувати боротьбу у чемпіонаті і перемагати. Я дуже хочу стати чемпіоном України.

- Наскільки для тебе важливо те, що за нинішній «Ураган» виступають ще два твоїх співвітчизники? Мова йде про Біро Жаде і Ренатіньо…
- Для мене це надзвичайно важливо. Мені з ними легко і цікаво, адже обидва - дуже класні хлопці. Скажімо, з Біро я граю вже три сезони разом, до того ж ми обидва захищаємо кольори збірної Азербайджану.

- А загалом що можеш сказати про свій нинішній клуб?
- Команду поважають і цінують тільки тоді, коли вона виграє якийсь трофей чи титул. Ми ж поки що не виграли нічого. Тому і прагнемо перемогти у нинішньому чемпіонаті. Ще раз повторюся, я хочу тут і зараз творити історію цього клубу. Щоби не просто говорили, на кшталт: «Приїхав такий великий, товстий, добрий…», а казали: «Він допоміг «Урагану» стати чемпіоном України».

- Як тобі підтримка вболівальників на домашніх матчах?
- Мені подобається тутешня підтримка нашої команди. Сподіваюсь, їм до вподоби гра нинішнього «Урагану». Але нам потрібно подарувати їм не тільки результат у окремо взятому матчі, а й загальний результат у сезоні.

- А як ти загалом себе почуваєш в Україні? Ти вже адаптувався в Івано-Франківську?
- Все добре, але зараз мені найбільше заважає холод. Я вже відвик від нього. Коли грав у Росії (2003-2007 роки - ред.), зумів адаптуватися до складного клімату. Але за наступні три роки в Азербайджані вже забув, що таке сніг і мороз (посміхається). Відверто кажучи, я не дуже був готовий до цього, як тільки приїхав в Україну. Але зараз вже все гаразд.

- А хто з родини мешкає з тобою в Івано-Франківську?
- Це моя дружина Палома і молодша донька Ізадора, якій п'ять років. Вона тут ходить у дитячий садок. В мене ще двоє старших дітей, вони залишились у Бразилії.

- Без чого бразильського ти не можеш обійтися в Україні?
- Мабуть, без бразильської кави, яку привожу спеціально зі своєї Батьківщини. Все решта необхідне мені є й тут. Просто моя дружина Палома дуже добре готує.

- Тоді яка найулюбленіша страва Сержао?
- Я дуже полюбляю традиційні бразильські страви з квасолі. Я купляю її тут, а Палома готує з неї дуже-дуже смачні і цікаві страви.

Розмовляв Андрій МЕНІВ. Газета «Галицький кореспондент»

10 голів Сержао в Кубку України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сборная Бразилии разгромила хозяев на турнире в Литве
Футзал | 16 апреля 2024, 22:52 0
Сборная Бразилии разгромила хозяев на турнире в Литве

Бразильцы забили сборной Литвы восемь мячей

ВИДЕО. Без эмоций. Как Лунин отреагировал на победу Реала в суперматче в ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 07:21 9
ВИДЕО. Без эмоций. Как Лунин отреагировал на победу Реала в суперматче в ЛЧ

Андрей стал героем королевского клуба в серии пенальти против Манчестер Сити

Комментарии 29
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
rys75
а бразильцы не уедут!!!мы еще четыре летом возьмем!!!!вот увидишь!!!
parazityk
[quote
Мрій ти ...після ЧУ бразіли поідуть і ви знову будете сосати-КАРДИНАЛУ!!![/quote]
А що, це останній чемпіонат України?
Менше пафосу. Ви всього раз перемогли, а пихи більше, як в сеперчемпіонів.
FAN-URAGAN
помрій!
casper2008-08
Насчет сильнейшей команди он перепутал 1 ЕНЕРГИЯ,2 ЛОКО,3 ЕНАЧКА,4 КАРДИНАЛ,4 гуцули...
zhuck2008
ты не прав, он очень сильный, игра на столба у него лучшая в Украине...
Рикки
помню стока шума навели когда тока купили.теперь понимаю что не зря.) хорошо играет,спору нет.
trancelife
19 марта он будет ждать тебя в ДС Локомотив
rys75
[quote kent1991 — 18.02.2011 23:04]-ты слабый!!!
kent1991
нечего особенногоя неувидл, есть голевое чутье оказуется в том месте и в тот момент когда надо практически все, нету такого что бы отпахать по миньке, просто забивает вот и все)
Заангажированный МЕТАЛЛИСТОМ
Я бы даже сходил на минифутбол чтобы глянуть на этого бразильца )
zhuck2008
ох эти фаны урагана, не могу...
многие говорили что он пивная бочка и все дела, но ни кто не говорил что он слабый... это две разных вещи
FAN-URAGAN
Зараз всі пишуть "о як він класно грає", а я пам'ятаю як тут, коли тільки з'явилась інфа про те, що він буде грати в "Урагані", то писали "та він пивна бочка", "як він взагалі може грати", "йому б в сумо" і тд. А я вам всім тоді писав, що він покаже як треба грати, хоча мені ніхто не вірив, а дарма... тепер побачили?
fiorentina10
Завтра на Євроспорт-2 о 19год. чемп. Іспанії Талавера-Ель Посо
alina_gorobets
Классный игрок!))) и вес ему вовсе не мешает. да и вообще, причём тут вес..всё дело в голове.да и как сам Сержао сказал, что стартовая скорость, техника..что ещё нужно для футзала?)) умничка!
когда мы командой были на межд.турнире в Венгрии нам подфортило заехать на ЧЕ, на игру его сборной.ох они и возили там соперников, просто разрывали.......жаль, что проиграли по пенальти и не вышли в финал(((
за то мы имели возможность с их сборной пообщаться на трибунах и пофоткаться)) классные там они все и играют здорово))
УДАЧКИ!!ОТ Беличанки привет!
SERG1kB
Просто феноменальный ))) за его игрой наблюдать - нодно удовольствие)) Иногда в голове не укладывается как он может спокойно уйти от опекуна и ударить
rys75
УДАЧИ ТЕБЕ СЕРЖ И БЕЗ ТРАВМ!!!!
Dijon198080
Нє, точно він, ще тоді в товарняку команді "Гарай" (Жовква) дубль положив, але забракували через вагу лишню. Він і не згадує цей моент у своїй біографії. А тоді перейшов у футзал вже
uragan2010
дуже сумніваюсь у цьому... оскільки він тоді грав у Бразилії в міні-футбол
Dijon198080
Помню как в 1996-м этот персонаж в луцкую Волынь приезжал на смотрины!!!
DimKaaZP
да, толстым попроще в минике. Ждем переход Роналдо, Адриано и Рыкуна на зал)