Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2946
7

Олександр СТЕФАНКІВ:«Треба ставити питання про якісні зміни»

Керівники футзальних клубів невдоволені тими подіями, які наразі відбуваються за бездіяльності АМФУ

Олександр СТЕФАНКІВ:«Треба ставити питання про якісні зміни»
Александр Стефанкив
З футзальної карти України впродовж кількох попередніх років зникло чимало клубів. Останні живі приклади — «Будівел», «Тайм», а нещодавно найбільш титулований український футзальний клуб донецький «Шахтар». Відтак, кулуарами ширяться чутки про те, що невдовзі може бути створений новий чемпіонат із міні-футболу на зразок футбольної Прем’єр-ліги чи баскетбольної Суперліги. Про ймовірність і перспективу його створення ми поспілкувалися з президентом СК «Енергія» Олександром Стефанківим.
 
— Розмови про це тривають уже доволі довго, але до практичного вирішення ще дуже далеко, - каже Олександр Стефанків. - Наразі все це на рівні чуток. Аби проводити чемпіонат нормально, клубам треба проводити його самим, платити внески. Як приклад, це і баскетбол, і футбол… Тобто всі ігрові види спорту, де є ліги, куди входять від клубів представники.
 
— Тобто можна зробити висновок, що АМФУ на чолі з Геннадієм Лисенчуком «гробить» футзал, як вид спорту, і ні до чого доброго це не приведе?
— Не хочеться зараз робити якихось категоричних заяв. Ми розуміємо, що ця організація лише з благословення Асоціації може займатися чемпіонатом. Тобто вони уповноважені від УЄФА, щоб цей чемпіонат був легітимний, це повинно відбутися мирно. Асоціація повинна піти назустріч клубам. Всі прекрасно розуміють ситуацію, яка зараз є. Ми говоримо про конструктив. Тому треба доводити фактами та чіткими діями, як краще зробити чемпіонат України.
 
— У такому разі, за яким принципом може бути створена Суперліга. Чи існують уже якісь плани?
— Ще три роки тому про це багато розмовляли, писали. І я тоді був основним ворогом Асоціації. Зараз мені не хотілося б знову це починати… Думаю, що це питання після Харкова буде вирішено. В Харкові ми повинні зустрітися і переговорити про наші наступні дії.
 
— У Харкові буде зустріч з Лисенчуком і всіма президентами міні-футбольних клубів. Чи спочатку з президентами клубів?
— Спочатку — з президентами клубів, а тоді вже за участю Лисенчука. Дізнаємося, як він на все це дивиться. Розумієте, знову повертаємося до цього питання. Клуби це хотіли робити. Минулого разу, коли нас штучно натягнули до 16 команд, позиція у кожного була, на жаль, різною. «Шахтар» свою якусь позицію відстоював, решта команд — свою, ще інші — свою… Сьогодні команд менше, а це, можливо, сприятиме тому, що ми в один голос говоритимемо про те, чого хочемо. Але це ще не є доконаним фактом. Я не хотів би зараз говорити про це стовідсотково. Річ у тім, що ті події, які нині відбуваються в чемпіонаті України, призводять до того, що на зустрічі президентів клубів треба ставити питання про якісні зміни.
 
— Коли мала б відбутися ця зустріч?
— Не відомо, чи ця зустріч буде напередодні сезону, чи наприкінці. У нас, як правило, перед сезоном і наприкінці відбуваються такі планові зустрічі за участю АМФУ. Зараз, можливо, ініціюватимемо, аби таку зустріч провести перед плей-офф. Передусім тому, що перед плей-офф виникатимуть питання щодо проведення цих матчів. А відтак, одразу можна ставити на розгляд питання про наступний чемпіонат.
 
— Ви згадали про «Шахтар». У такому разі відновлення «Шахтаря» як команди можливе?
— Це питання не до нас. Вони зараз свою позицію сфокусували чітко. Саме через діяльність Асоціації міні-футболу України, і вони на цьому наполягають, якщо вона не займатиметься всіма тими справами, якими займалася, вони відновляться… Але нам про це зараз не відомо. Зараз вони більшу увагу приділяють великому футболу. Хоча, скажу, що з «Шахтарем» і з Рафаїловим, на жаль, ми ніколи не приходили до одного чіткого бачення розвитку футзалу. Я не впевнений у тому, якщо ми щось створимо, то «Шахтар» відновиться. Так говорити зараз не варто. Тут треба взяти за основу приклад українського баскетболу. Ми з Ігорем Савицьким (Генеральний директор БК «Політехніка-Галичина». — Примітка автора) вже неодноразово на цю тему спілкувалися. Це приклад, який нам треба наслідувати і за яким принципом нам треба організовувати роботу в міні-футболі.

Мстислав КОЦЬКИЙ-БОБ’ЯК, www.energia.lviv.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
pro-fan
Не хочеться зараз робити якихось категоричних заяв ..... потому что хотим стать чемпионами ))))))
keegan
опять одна болтовня,никто ничего реально менять не будет,все за что-то боятся,а футзалу скоро пипец
lemberg2011
Президент Енергії вже пробував робити зміни.Обізнані люди знають чим це все закінчилося.Для цього щоб починати щось робити, перш за все треба домовитись з усіма керівниками клубів,мати спільну думку і мету щоб йти далі,тому ,що по іншому нічого не вийде.
lemberg2011
А хто не хоче стати чемпіоном?
korish77
Уникальная ситуация, у всех видов спорта, что в Украине ,что в России богатые и не зависимые люди, которые возглавляют Федерации по видам спорта, к примеру Суркис в футболе, Волков в баскетболе, которые не ставят целью нажиться возглавляя федерацию. А в мини футболе же Лисенчук создал собственное предприятие и в течении 18 лет не прерырвно ворует, грабит клубы и присваивает чужое. До каких пор в нашем государстве будет одна навозная муха, в открытую воровать, врать. Спрашивается , неужели нет органов правового, административного порядка, что бы этого дешевого поборника обуздать, в конечном итоге вскрыть , поведать общественности его беззаконные действия! Президенты клубов объединяйтесь, защищайте свою честь и достоинство! Вырвитесь из этой паутины- ведь действительно мини футбол умирает! Уверен, если бы правоохранительные органы занялись бы Лисенчуком, то лет 15 тюрьмы ему гарантировано! Востановите правду президенты!
keegan
100% согласен
lemberg2011
korish77 — 17.02.2011 22:49

Сказано краще і не придумаєш.