Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2193
5

Сергей КУЗНЕЦОВ: «Карпаты созрели для трофея»

Нападающий «Карпат» верит в силы своей команды

Сергей КУЗНЕЦОВ: «Карпаты созрели для трофея»
Центральний нападник «Карпат» Сергій Кузнецов через запалення ахілла не міг допомогти партнерам у двох заключних іграх турніру Copa del Sol – 2011. У розмові з кореспондентом Інформаційного центру клубу напередодні від’їзду «зелено-білих» на другий тренувальний збір до Туреччини, Сергій сказав, що травма й надалі продовжує дошкуляти і навіть лікарі не беруться прогнозувати, коли він зможе поновити тренування у загальній групі, не кажучи вже про участь в іграх. Утім, форвард не втрачає оптимізму і вірить, що до першого поєдинку весняної частини сезону він таки буде повноцінною бойовою одиницею нашої команди. 
 
– Ахілл мене турбує з серпня минулого року. Тільки більш-менш серйозне навантаження, і одразу починається нестерпний біль, аж ногу викручує. Є запальний процес. Я нібито весь час лікував, сподівався, що після відпустки вже все буде нормально. Та куди там, щойно почалися великі об’єми навантажень на зборах, як одразу відчув спочатку дискомфорт, а потім з’явився і біль. В Іспанії до матчу з «Ґетеборгом» грав і тренувався на уколах, а потім і вони вже не допомагали. Вночі навіть нормально спати не міг. Тож я змушений був пропустити два останні матчі. Та й не тренувався, лише працював у тренажерному залі. 
 
– А що говорять медики, коли ж то запалення ахіллу нарешті мине?
– Лікарі кажуть, що коли лікуєш ахілл, робити прогнози – марна справа. Лише один Господь Бог знає, коли все пройде. На збір до Туреччини відправляюся разом з командою. Але поки що в загальній групі працювати ще не буду. Втім, я не втрачаю оптимізму і сподіваюся, що встигну набрати форму до початку весняних ігор і буду корисним команді. Адже перед нами стоять дуже серйозні завдання і ми просто зобов’язані їх виконати перш за все заради наших уболівальників. Я був просто шокований тим, як нас зустріли у львівському аеропорту після повернення з Іспанії.  
 
– Ти такої зустрічі не очікував?
– Навіть гадки не мав, що нас так зустрічатимуть. Якщо відверто, то я особисто не думав, що у Львові пильно стежать за Copa del Sol. Так, знав, що ігри транслюють по телебаченню. Але ж це товариський турнір, його результатам нібито великого значення ніхто не надає. А виявляється, як мені розповідали знайомі, коли ми виграли в фіналі, то у Львові було справжнє свято. Ну а зустріч в аеропорту словами описати дуже важко – це фантастика! Скажу лише, що нам усім було насправді дуже приємно. Знаєте, я лише тепер зрозумів, наскільки вболівальники «Карпат» зачекалися від команди по-справжньому серйозного трофею, якщо так тішаться перемозі, нехай і в представницькому, та все ж товариському турнірі. Думаю, ми вже дозріли, щоб здобути трофей і вже найближчим часом потішимо Львів серйозним результатом в офіційному турнірі.  
 
«Карпати» прогресують в усіх напрямках
 
– А хіба вихід у груповий турнір Ліги Європи – це не серйозний результат?
– Наш виступ у Лізі Європи оцінюють по-різному. Той, хто більш-менш розбирається у футболі, розуміє, що «Карпати» показали достатньо серйозний результат. Але чимало є й таких, хто перш за все дорікає нам тим, що ми в групі набрали лише одне очко. А з ким ми грали і так далі, їх абсолютно не цікавить. А от на «Кубку Сонця» ми виграли перше місце і привезли його додому. Для них це вже результат, бо є трофей.
 
– На твою думку, скажімо, виграш бронзових медалей у чемпіонаті для «Карпат» можна назвати трофеєм?
– Вважаю, це майже те саме, що виграти чемпіонат України. Тому ми вже цієї весни в кожній грі будемо грати лише на перемогу і хочемо не тільки тішити наших уболівальників якісною грою, а й вже цього сезону піднятися якомога вище в турнірній таблиці.
 
– Ти сказав «ми дозріли до того, щоб здобути трофей». «Ми» – це хто?
– Ми – це всі ми: команда, гравці, вболівальники, керівництво клубу та його працівники і всі, хто має відношення до ФК «Карпати» хоч якоюсь мірою. Лише об’єднавши зусилля всіх, ми зможемо досягти тих цілей, які стоять перед нами. А я вважаю, що ФК «Карпати» за останній час дуже сильно прогресує і йде правильним шляхом свого розвитку в усіх напрямках роботи. І переконаний, що виграш того ж таки «Кубка Сонця» є ще одним підтвердженням моїх слів. 
 
– Як ти оцінюєш збір в Іспанії?
– Попрацювали добре і при цьому взяли участь у цікавому турнірі, та ще й виграли його. Так що оцінка збору може бути лише позитивною. Дуже добре, що зіграли в «Кубку Сонця» – отримали і хорошу ігрову практику на фоні навантажень, і досвід міжнародних матчів. Та й фізичні навантаження, а вони на зимових зборах завжди чималі, в таких умовах переносяться набагато легше. Ігри в рамках турніру, нехай і напівофіційному, це завжди краще, ніж просто спаринги.   
 
«Шахтар» обіграли заслужено
 
– Свого часу ти грав у Фінляндії. Чи змінився скандинавський футбол?
– Зміни є. Раніше футбол у них був доволі примітивний, вони грали весь час верхом. Зараз же почали діяти більш технічно, намагаються тримати м’яч внизу. Той же «Мьольде», наприклад, намагався не просто боротися, а й щось творити на полі.
 
– Легіонери на зміну стилю гри скандинавських клубів сильно впливають?
– У їхніх командах є непогані гравці з Африки, Латинської Америки. Зрозуміло, що вони додають грі кращі елементи зі свого стилю. Та й тренери скандинавські бачать і розуміють, в якому напрямку розвивається світовий футбол і переймають все найкраще.
 
– Яка скандинавська команда тобі сподобалася найбільше і з якою «Карпатам» було найважче?
– Тією чи іншою мірою важко було з усіма. Проблеми нам створювали і «Мьольде», і «Ґетеборг», і «Олесунд». Не випадково двічі довелося бити післяматчеві пенальті. А найбільше мені сподобався «Олесунд». З ним ми зіграли два різних тайми. В першому ми краще виглядали і закономірно забили гол. А от після перерви вже вони додали. Ми, щоправда, мали в кінці хороші моменти, особливо Федецький, але їхній воротар якимось дивом потягнув удар Артема. Однак нічийний результат був все ж закономірним. Добре, що хлопці, як і з «Мьольде», бездоганно пробили післяматчеві пенальті.
 
– У фіналі чекала зустріч з «Шахтарем». На твою думку, чи не краще було б зіграти з якоюсь закордонною командою?
– Ми над цим навіть не думали. З усіма цікаво грати. Хто виграв, той на нас і вийшов. А щодо гри з «Шахтарем», то я її дивився разом з воротарем донеччан Юрієм Віртом. У нього також проблема з ногою – тільки в мене ахілл, а в нього коліно. Так-от, ми обоє ще перед грою зійшлися на тому, що для «Карпат» буде важливо вистояти на початку зустрічі. А потім будуть моменти і в нас. Так воно й вийшло. Можливо, в окремих епізодах нам трішечки пощастило. Але загалом «Карпати» зіграли добре. Був і хороший контроль м’яча, і багато моментів створили. Так що обіграли ми «Шахтар» цілком заслужено.

Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Динамо готовится к матчу с Кривбассом. Супряга – индивидуально
Футбол | 17 мая 2024, 06:11 2
ВИДЕО. Динамо готовится к матчу с Кривбассом. Супряга – индивидуально

Команды уже гарантировали себе окончательные 2-е и 3-е места в таблице

Существенные изменения. Как выглядит таблица АПЛ перед последним туром
Футбол | 16 мая 2024, 12:00 1
Существенные изменения. Как выглядит таблица АПЛ перед последним туром

14–15 мая состоялись перенесенные матчи 34-го тура чемпионата Англии 2023/24

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
mariupol2010
to Сергей КУЗНЕЦОВ
---
Пусть Карпаты созреют вначале за 3-е место в УПЛ
забудь про карпаты...
mariupol2010
гаврики,а чего не напишите как Ильичёвец обыграл Пахтакор?
опять для вас это не новость?
ворушите чуваки булками,на вашем сайте даже дебатов нет.
спите суки много.
kkdshka
выиграйте в чукра скажу что молодцы)))))))
kkdshka
такое впечатление что победа над шахтером для карпат это выигранный финал ЧМ)))))интересно сколько десятилетий будет эта победа вспоминаться?))))
scooterok
to Сергей КУЗНЕЦОВ
---
Пусть Карпаты созреют вначале за 3-е место в УПЛ!