Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
2341
0

Мазурик з особистим рекордом, Ісінбаєва - з рекордом сезону

У Донецьку завершився традиційний міжнародний турнір «Самсунг - Зірки Жердини»

Мазурик з особистим рекордом, Ісінбаєва - з рекордом сезону
Максим Мазурик

Нинішнього року змагання, ідейним натхненником та організатором яких є олімпійський чемпіон, 35-разовий рекордсмен світу зі стрибків з жердиною, Герой України Сергій Бубка, відбулися вже в 22-й раз. Нинішнього року Сергію Назаровичу знову вдалося зібрати чудовий склад учасників. Але встановити 12-тий світовий рекорд на традиційному донецькому турнірі цього разу учасникам не вдалося.

Звісно, найбільші сподівання організатори «Зарок Жердини» покладали на черговий тріумфальний виступ Єлєни Ісінбаєвої. Дворазова Олімпійська чемпіонка повернулася в сектор лише тиждень тому на змаганнях «Русская Зима», де одразу показала найкращий результат сезону в світі – 4 м 81 см. У донецьку Єлєна знову оновила світовий топ-лист, вигравши турінр з результатом 4 м 85 см. Намагалася Ісінбаєва штурмувати і висоту світового рекорду для закритих приміщень – 5.01 – але всі три спроби спортсменки виявилися невдалими. Нагадаємо, що останній світовий рекорд під дахом росіянка встановили саме в Донецьку рівно 2 роки тому, подолавши висоту 5 метрів рівно.

«У мене було чудове налаштування на змагання. Фізично і морально я готова до встановлення нових світових рекордів, але сьогодні мені ще не вистачає змагальної практики. Рік поза сектором не може не датися взнаки», - сказала Ісінбаєва після старту.

Друге місце серед жінок посіла чинна чемпіонка світу Анна Роговска. Польська атлетка зупинилася на позначці 4 м 70 см. З бронзою повертається до Чехії національна рекордсменка Ірджіна Птачнікова – 4 м 60 см, котра за спробами обійшла призерку чемпіонату світу Моніку Пирек із Польщі.

Чоловічий турнір нинішнього року в Донецьку був інтригуючим та захоплюючим. І тим приємніше, що одним із «інтриганів» став срібний призер чемпіонату Європи в Барселоні Максим Мазурик, котрий на рівних змагався з чинним чемпіоном Європи та лідером світового сезону Рено Лавіліньє. Обидва атлети з другої спроби подолали висоту 5 м 82 см. Для Максима ця висота вже була особистим рекордом для закритих приміщень і дорівнювала його абсолютному досягненню.

Далі планку підняли на висоту 5 м 93 см, що на один сантиметр вище найкращого результату сезону в світі, показаного Рено Лавіліньє ще місяць тому. Як для француза, так і для донеччанина усі три спроби на цій висоті виявилися невдалими і… почалася перестрибка.

Судді опустили планку на 5 м 88 см. І... Обидва атлети впоралися з цією висотою!!! Для Максима Мазурика це був другий особистий рекорд на сьогоднішній вечір. Далі – знову 5.93. Француз із легкістю перелетів через планку, Мазурик – виконав невдалу спробу і залишився на другій позиції. Рено Лавіліньє виграв з новим найкращим результатом сезону в світі – 5 м 93 см.

«Чи засмутився я поразкою? – відповідав на запитання журналістів Максим Мазурик після старту, - Зовсім ні. Я сьогодні підняв планку особистого рекорду для закритих приміщень на 7 сантиметрів, а для мене це вже є чималою перемогою. Ми ще зустрінемося з Рено на деяких стартах, і, думаю, я зможу ще дати йому бій.»

uaf.org.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.