Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
2863
0

«Вершини українського баскетболу»

Так називається нова книга, яку видав Національний олімпійський комітет України

«Вершини українського баскетболу»
Александр Волков

Її автори президент Федерації баскетболу України, заслужений майстер спорту, чемпіон Олімпійських ігор у Сеулі Олександр Волков і кращий спортивний журналіст України 2010 року за версією АСЖУ Анатолій Волошин. У цікавій формі вони розповідають про історію виникнення та становлення в Україні одного з найпопулярніших видів спорту – баскетболу, який в нашій державі має столітню історію.
 
Читачі, насамперед юні прихильники гри, на яких розрахована ця праця, познайомляться з командами та видатними гравцями, які торували шлях до олімпійських висот. Цікава книга і для дорослих, адже тут у хронологічному порядку по роках вміщено розповіді про впевнену ходу та досягнення наших кращих спортсменів та команд, подано прізвища як героїв Олімпіад, так і тих, хто здобував перемоги на чемпіонатах світу та Європи, інших престижних змаганнях, в тому числі на Спартакіадах народів СРСР.  
 
У передмові до видання Президент НОК України, Герой України Сергій Бубка зазначає, що їхні досягнення – свідчення високого рівня розвитку цього виду спорту, вищого рівня кваліфікації тренерів, які не сиділи склавши руки і не очікували манни з неба, а в умовах жорсткої конкурентної боротьби із грізними суперниками наполегливо вдосконалювали тактику ведення гри, технічну майстерність, опановували нові методики.
 
А Президент Олімпійської академії НОК, проректор, професор НУФВС України, доктор педагогічних наук Марія Булатова у своєму слові додає, що ця робота – гідне поповнення серії «Твій олімпійський путівник», який витримав три видання. Баскетболісти відгукнулися першими. Якщо їх підтримають інші федерації, матимемо повну картину розвитку майже всіх олімпійських видів спорту.
 
Книга «Вершини українського баскетболу», що написана у формі запитань і відповідей – своєрідний навчальний посібник. Це – гідне поповнення олімпійської бібліотеки, яку видає і регулярно поповнює НОК України. За складеною рознарядкою її можуть безкоштовно отримати у Федерації баскетболу України (м. Київ, вул. Леонтовича, 11) представники обласних осередків Федерації.

Федерація баскетболу України

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.