Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
1926
1

Суми втратили дев’ятьох

Новини зі станів команд другої ліги

Суми втратили дев’ятьох

ПОЛТАВА. Перемогти завжди приємно

Футболісти «Полтави», які готуються до офіційних ігор, провели перший контрольний поєдинок. Як інформує прес-служба клубу, в Кременчуці на штучному полі полтавчани помірялися силами з комсомольським «Гірником-Спорт».

Матч пройшов у завзятій боротьбі. У першому таймі полтавчани більше володіли ініціативою, але комсомольці небезпечніше атакували. Проте їх підводила індивідуальна майстерність, та й полтавський воротар кілька разів рятував.

У другому таймі Анатолій Безсмертний повністю змінив польових гравців, випустивши всіх, хто перебуває на оглядинах. І знову ініціатива була на боці «Полтави», та й за небезпечними моментами «Полтава» наздогнала суперника. А під завісу матчу один з потенційних новачків після передачі з флангу забив єдиний м'яч у цій зустрічі. Результат гри — справа не така важлива. Головне: побачити, на що здатні потенційні новобранці. Втім, перемогти завжди приємно.

А вже 8 лютого футболісти «Полтави» в гостях помірялися силами з харківським «Геліосом». Підсумок зустрічі — результативна нічия. У першому таймі грали умовно перші склади, але жодній з команд не вдалося забити. Після перерви і проведених замін господарі поля відкрили рахунок в матчі після кутового. Проте полтавчани проявили характер і зуміли уникнути поразки, відігравшись з пенальті.

СУМИ. Три збори в Нікополі

З 10 лютого гравці й тренерський штаб ПФК «Суми» виходять з відпустки і починають підготовку до другого кола змагань, інформує прес-служба клубу. В ході підготовчого збору футболісти пройдуть медичне обстеження, тренуватимуться в легкоатлетичному манежі й спорткомплексі «Динамо» (басейн, тренажерний зал і аеробіка). Тренування в Сумах триватимуть до кінця лютого, а в березні-квітні заплановано три навчально-тренувальні збори в Нікополі.

Перший буде втягувальним і триватиме два тижні. Основна увага приділятиметься загально-фізичній підготовці футболістів. Після його закінчення заплановані дві контрольні гри, суперники яких визначаться згодом. Найімовірніше, це будуть спаринги з командами першої і другої ліг. Терміни проведення другого і третього зборів уточнюються.

Тепер про кадрові питання. У складі команди відсутні дев'ять футболістів: голкіпер Дмитро Козаченко — основний воротар «Сум», який перейшов в узбецький «Насаф» (на оглядинах у цьому клубі він з грудня минулого року). На його місце вже знайдено заміну — екс-футболіст «Сталі» з Алчевська Олександр Бабак. Також залишив команду в статусі вільного агента оборонець Максим Можаєв, з ним було розірвано контракт за обопільною згодою сторін. Розірвано контракт і з Віталієм Розгоном, гравцем основного складу, що виступав на позиції правого оборонця. Недавно перервано контракт з Андрієм Бурдіяном, який був основним гравцем у клубі (грав на позиції центрального оборонця). Що ж до інших футболістів, то Дмитро Бермудес залишив клуб ще восени. Нині він на оглядинах у свердловському «Шахтарі», який тренує його батько Валерій Бермудес. В'ячеслав Горбаненко і Валерій Радченко також розірвали контракти з клубом. Останній нині на оглядинах в азербайджанському «Карабасі», Дмитро Осадчий — у ПФК «Олександрія». Ярослав Бундаш і Роман Марченко, як говорилося раніше, теж залишили клуб.

ШАХТАР-3. Мирова схожих за силою опонентів

Команда Академії «Шахтар-3» провела контрольний поєдинок з дублюючим складом київської «Оболоні». Гра відбувалася за рівної боротьби на полі. По-справжньому небезпечних нагод поблизу воріт киян «гірники» зуміли створити до перерви не так уже й багато: із загрозами непогано справлялися оборона й воротар гостей. Проте й «пивовари» проблем Базилевичу й компанії створили не так уже й багато. У другому таймі гра пожвавішала: кількома небезпечними пострілами відзначився Малиновський, але рахунок так і залишився «сухим» — 0:0.

Шахтар-3 — Оболонь (мол.) — 0:0.
Шахтар-3: Базилевич, Багдасаров, Глушицький, Русанов (Варивода, 15), Сартіна (Антонів, 46), Вакуленко, Стебловський, Болбак, Олійник, Малиновський (Дерев'янко, 61), Тотовицький (Кравченко, 56). Старший тренер: Олександр Фундерат.

Олександр Фундерат: «Гра була майже рівною, на полі зійшлися два схожих за силою опоненти. Щодо самовіддачі й ігрової дисципліни, то до наших дітей зауважень не виникає. Є питання щодо індивідуальної майстерності футболістів. Хотілося б більше агресії в атаці, більше забитих м'ячів, але, з іншого боку, ми в останніх матчах діємо надійно в обороні. Були моменти в обох команд, усі могли забити. Вважаю, що був дуже корисний спаринг. Ми продовжуємо комплектувати команду, в нас на оглядинах сьогодні були четверо футболістів. Радий, що вони не випали з гри, наглядатимемо, як себе проявлять і надалі».


Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Усик – легенда!
Бокс | 19 мая 2024, 11:37 35
Усик – легенда!

Рецензия на бой Александр Усик – Тайсон Фьюри

Александр Усик – Тайсон Фьюри. Видео боя и нокдауна в 9-м раунде
Бокс | 19 мая 2024, 06:15 14
Александр Усик – Тайсон Фьюри. Видео боя и нокдауна в 9-м раунде

В Эр-Рияде (Саудовская Аравия) прошло большое шоу бокса

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
JAFFAR
пипец Сумам....жаль(((