Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
1682
1

Чорноморець: оптимістичні поразки

Новини зі станів команд першої ліги

Чорноморець: оптимістичні поразки

Перший із запланованих спарингів «Чорноморець» провів у Белеку проти румунської команди «Алро Слатіна». У складі «Чорноморця» грали: воротар, що перебуває на перегляді, Гришко, Портильо, Ковальчук, Слінкін, Тащі, Владов, Де Матос, Гавриленко, Діденко, Якименко. Головний тренер «Чорноморця» Роман Григорчук розповів про хід поєдинку: «Результатом гри ми не можемо бути задоволені, але, в той же час, сьогоднішні 0:3 не означають, що нас «возили» на полі. Так склалося, що суперник зміг реалізувати свої моменти, а ми свої можливості для взяття воріт не використали. У цілому грою я залишився задоволений, тому що сьогодні низка футболістів, як-от Гавриленко та Владов, перебували в такому тренувальному стані, в якому, гадаю, вони ще ніколи не були. Хлопці грали на тлі серйозних навантажень».

Контрольний матч: «Чорноморець» - ЦСКА (Софія) - 0:1.
У другому за день спарингу «моряки» зустрічалися з софійським ЦСКА і програли — 0:1 (0:0). Єдиний гол у матчі забив Джузеппе Акуаро на 72-ій хвилині. Склад «Чорноморця»: Ширяєв (Паст, 46), Бабич, Зубейко, Сетті, Соляник, Політило, Бобко, Силантьєв, Балашов (плюс футболісти, що перебувають на перегляді).

Роман Григорчук: «Поразка неприємна, але, за великим рахунком, приводів сумувати у нас немає. «Чорноморець» зіграв дуже серйозний поєдинок, і я після матчу похвалив футболістів. ЦСКА і «Чорноморець» перебувають на різних етапах підготовки, болгарський чемпіонат поновиться вже 26 лютого. Сьогодні ми в рухливості не лише не поступилися суперникові, але в кінці матчу притиснули армійців до їхніх воріт. Шкода, що пропустили гол після стандартного положення. Ми теж створили моменти для того, щоб забити. Організація ж гри у «Чорноморця» на пристойному рівні, хоча і не без помилок. А рух, самовіддача, прагнення перемагати в хлопців були дуже високими».

Геліос: Незабаром — до Туреччини

Відпочивши кілька днів після збору в Криму, футболісти «Геліоса» продовжують у рідному Харкові підготовку до весняної частини першості. А вже найближчої суботи команда візьме курс на Туреччину, де буде проведено черговий етап зборів.

У рідних пенатах «сонячні» не зменшують темпу, взятого на зборах у Криму. Вони працюють у режимі дворазових тренувань. Не забудуть підопічні Романа Покори і про контрольні спаринги. Сьогодні вони проведуть товариську зустріч з друголіговим ФК «Полтава». А 11 лютого, напередодні вильоту до Анталії з Борисполя, в «Геліоса» запланована зустріч у Кончі-Заспі з київським «Динамо-2».

Титан: Дві вікторії поспіль

П'ятого лютого в місті Євпаторія армянці зіграли черговий контрольний поєдинок. Суперником «Титану» став молодіжний склад луганської «Зорі». Долю матчу вирішив один результативний удар. Потенційний новачок команди С.Козаченко на 13 хвилині забив єдиний в цій грі м'яч. У складі «Титану» були задіяні переважно гравці, що перебувають на перегляді: Тукач, Антонов (Яровенко, 80), Музика (Климентовський, 46), Шишкевич, Цапій (Крюков, 80), Кадимян (Довжик, 80), Ковальчук (Маслов, 60), Гришин (Світличний, 60), Скарлош (Волга, 25), Козаченко (Цой, 60), Бобров (Плахін, 46).

Ще одна контрольна гра «Титану» відбулася шостого лютого в Молодіжному. Спаринг-партнером виступив охтирський «Нафтовик». Динамічна й напружена гра завершилася мінімальною перемогою «Титану» — 1:0. Гол на 31-ій хвилині забив Шарко. Склад «Титану» в цій грі: Кошелєв, Солович, Момотенко, Кванін, Столярчук, Субочев, Мацак (Кадимян, 57), Маслов (Волга, 61), Довжик (Антонов, 46), Шарко, Радіонов (Яровенко, 57).

Енергетик: Поки без перемог

Матчем з моршинською «Скалою» бурштинський «Енергетик» завершив свій перший тренувальний збір. У місті Галичі на стадіоні «Колос» підопічні Сергія Пташника знову не змогли здобути свою першу перемогу. «Енергетик» був на голову сильніший від друголігової моршинської «Скали». Вже до 20-ї хвилини бурштинці мали тричі відзначатись у воротах своїх опонентів. Перший момент змарнував Ігор Долотко, який не реалізував вихід сам на сам з воротарем. За кілька хвилин Орест Януш, який був найкращим у своїй команді, пройшов лівим флангом, обіграв кількох суперників, та його удар теж не досяг мети. Наступний шанс поцілити у ворота «Скали» не використав Чернов — Андрій вирішив перевірити на міцність стійку.

На 25-й хвилині енергетики все ж відкрили рахунок. Перший гол цього року — в активі Олександра Семенюка. Бурштинці цілий тайм продовжували штурмувати ворота суперників, одного разу забили з офсайду, але більшого глядачі не дочекалися.

Після перерви Сергій Пташник традиційно дав можливість зіграти неосновним гравцям, що поміняло розстановку сил, гра вирівнялась і вирівнявся рахунок. М'яч «Енергетику» забив його колишній гравець Віталій Дністрян, який ударом п'ятою перехитрував Миколу Хомина. Всі намагання «Енергетика» забити другий гол, щоб відсвяткувати першу перемогу, результату не принесли. Наступний контрольний поєдинок «Енергетик» проведе 11 лютого з «Буковиною».

ПФК Олександрія: 10 м'ячів за два матчі


Підопічні Володимира Шарана за вихідні зіграли, як і більшість команд, двічі.

ПФК Олександрія — Славія (Болгарія) — 4:1 (2:0).
Склад ПФК «Олександрія»; Паньків (Овсієнко, 46), Запорожан (Сахневич, 46), Сидоренко (Гітченко, 46), Чередниченко, Казанюк (Єрмак, 46), Ксьонз (Старенький 46), Пархоменко (Осадчий, 46), Довгий (Полярус, 73), Зейналов (Шупик, 46), Таргамадзе (Іващенко, 46), Шевченко (Кучук, 46).
Голи: Ксьонз (10), Довгий (21), Кучук (64), Шупик (89) — Георгієв (76).

У першому спарингу другого навчально-тренувального збору в Туреччині стала болгарська «Славія» — семиразовий чемпіон Болгарії та семиразовий володар Кубка країни. Цю зустріч олександрійці провели зібрано, дисципліновано, а головне — результативно.

Лудогорєц (Болгарія) — ПФК Олександрія — 3:2.
Склад ПФК «Олександрія»: Гришин (Паньків, 46), Сахневич (Запорожан, 46), Сидоренко, Чередниченко (Пархоменко, 46), Казанюк (Шупик, 46), Старенький (Ксьонз, 46), Гітченко, Єрмак (Довгий, 30), Таргамадзе (Іващенко,46), Осадчий (Полярус, 25, Зейналов, 46), Кучук (Шевченко, 46).
Голи: Кучук (36), Шевченко (67).

Андрій Купцов: «Напередодні матчу ми провели два важких тренування, тому гра відбувалася на тлі загальної втоми. Наші футболісти, на жаль, не змогли показати всі свої найкращі якості. Але ми вдячні хлопцям, що вони виконали всі настанови, які отримали від тренерського штабу. Найближчим часом у основній групі працюватимуть Кабанов, Грицук та Назаренко, в яких мікротравми.

Нива: Гра собі на втіху

З лютого вінницька «Нива» без проблем обіграла «СДЮШОР-Нива», інформує прес-служба клубу. Матч закінчився з рахунком 8:0. «Нива» просто не помітила свого суперника, хоча потрібно віддати належне гравцям СДЮШОРа, перший тайм закінчився лише за рахунку 3:0. Цікаво, що в першій половині матчу в складі «Ниви» грали або новачки, або гравці зі статусом ротації.

У другому таймі на поле вийшли гравці основи. Було помітно, хлопці грають винятково собі на втіху. Це не завадило їм забити ще п'ять м'ячів! Наостанок хотілося б відзначити, що у складі «Ниви» знову тішить око Воронін, який повернувся з одеського «Чорноморця».

Нива: Прачук, Немчанінов, Шибко, Родін, Назарчук, Варченко, Веретинський, Мартимов, Сірик, Доценко, Степанюк, Гергелюк, Воронін, Бовтрук, Прохоров, Кушка, Козьбан.
Голи забивали: Варченко, Мартинов, Назарчук, Кушка (2), Козьбан, Бовтрук (2).

Закарпаття: Перші збори завершили

6 лютого двостороннім матчем гравці «Закарпаття» завершили перші навчально-тренувальні збори. Грали уявні суперники: «червоні» проти «зелених» два тайми по 35 хвилин.

«Червоні» грали у такому складі: Когут (Надь, 35), Малигін, Олефір, Єсин, Комарницький (Кундрик, 35), Бойко, Штурко, Артюх, Малиш, Нудний, Целих.
«Зелені»: Надь (Когут, 35), Шендрик, Лень, Кундрик (Комарницький, 35), Гибалюк, Райчевич, Микуляк, Вайда, Лисицин, Давидов, Невуче.

«Червоні» одразу ж узялися за справу й швиденько нав'язали свою гру «зеленим». На 12-й хвилині рахунок вже було відкрито: Нудний вдало підставив ногу і переправив м'яч у сітку. А невдовзі з інтервалом у хвилину у воротах «зелених» розписалися Штурко та Артюх (16 та 17 хвилини). «Зелені» відповіли красивим голом зі штрафного, який бездоганно виконав Микуляк на 23-й хвилині. Та на 30-й хвилині зелені порушили правила у власному карному майданчику, а пенальті реалізував Малигін — 4:1.

У другій половині гри глядачі побачили ще чотири голи, по два від кожної команди. Отож кінцевий результат 6:3 на користь «червоних».

Після короткотривалої відпустки 12 лютого гравці «Закарпаття» літаком з Києва вирушать до сонячної Анталії на другий тренувальний збір. У Туреччині в ужгородців заплановано п'ять спарингів.

Зірка: Бузник грою задоволений, але не результатом

На шляху до Алушти кіровоградська команда зупинилася в Миколаєві й зіграла матч з місцевою командою другої ліги, інформує прес-служба клубу. Підопічні Анатолія Бузника не змогли адаптуватися до штучного футбольного поля, що стало однією з причин їхньої поразки в звітному матчі. У першому таймі господарі двічі засмутили голкіпера кіровоградців. «Зірка» до перерви мала забивати, але Кочура не реалізував пенальті. Після перерви «Миколаїв» і «Зірка» обмінялися забитими м'ячами: в кіровоградців відзначився Сирота. У підсумку матч завершився з рахунком 3:1 на користь МФК «Миколаїв». Наставник «Зірки» Анатолій Бузник залишився задоволений грою своєї команди, а от результатом — ні. Він також відзначив гру суперника. Після матчу кіровоградська команда вирушила до Алушти. Наступний контрольний матч «Зірка» проведе 9 лютого.

Дністер: Знову до Молдови

Свій черговий контрольний поєдинок у рамках підготовки до старту у весняній частині першості овідіопольський «Дністер» проведе 9 лютого, інформує прес-служба клубу. Як повідомив головний тренер команди Андрій Пархоменко, на середу досягнуто ще однієї принципової домовленості з представником Національного дивізіону Молдови — ФК «Тирасполь», з яким дністровці вже зустрічалися 22 січня цього року. Як і минулого разу, цей поєдинок пройде на штучному газоні критого манежу спортивного комплексу «Шериф». Окрім спарингу з тираспольською командою, 15 лютого «Дністер» зіграє проти іллічівського «Бастіону», а в перспективі й з МФК «Миколаїв».

Олександр ОЗІРНИЙ, Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Где смотреть онлайн бой Александр Усик – Тайсон Фьюри
Бокс | 19 мая 2024, 01:21 7
Где смотреть онлайн бой Александр Усик – Тайсон Фьюри

Поединок за абсолют пройдет вечером 18 мая в саудовском Эр-Рияде

Суркис поздравил Усика, который болеет за Динамо Киев
Бокс | 19 мая 2024, 11:35 26
Суркис поздравил Усика, который болеет за Динамо Киев

Украинский чемпион получил поздравления от клуба, за который болеет с детства

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Саддам_Хусейн
Гы-Гы!Статью не читал,а заголовок смешной.