Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
1687
1

Команди оживають після зимової сплячки

Новини зі станів команд другої ліги

Команди оживають після зимової сплячки

Нинішня друга ліга — це майже півроку зимового антракту. Приблизно стільки триває сплячка у бурундука або бабака. Що лишається футболістам під час такої перерви, окрім як грати на всіляких «зимових першостях», щоб хоч абияк підтримувати спортивну форму? Проте, на щастя, команди потихеньку стають до роботи. Тож настав час поцікавитися, як живуть колективи найнижчого за рангом дивізіону професіонального футболу України.

Новокаховська «Енергія» ефектно стартувала на Кубку «Кримтеплиці». Здолавши з однаковими 2:1 господарів турніру та «Нафтовик-Укрнафту», друголіговий новачок опинився фаворитом представницького турніру. Ефектно виглядає Сергій Цой, котрий встиг забити два голи й віддати результативну передачу. Особливих змін у команді не помічено і, зважаючи на успішні виступи восени, це, радше, хороша новина.

МФК «Миколаїв» під керівництвом Руслана Забранського готується вдома. Команда вже встигла зіграти в нулеву нічию з дублерами «Кривбасу». Наступний запланований спаринг — проти кіровоградської «Зірки», котра повертається із карпатських зборів. Окрім матчу проти першолігівців, команда бере участь і в зимовій першості області. Можна рапортувати й про перші трансфери амбітного колективу. Команду поповнили хавбеки Волчков із «Бастіону» та Камерцель з армянського «Титану», на перегляді — їхні колеги за амплуа: Колесник зі складу лідера першої ліги «Олександрії» та Пономар, а також юний Радим Смішко з Херсона. Новим воротарем команди став і екс-армянець Бобров.

«Бастіон» займається вдома, зустрічаючись із командами області. Недавній спаринг із «Чорноморцем-2» завершився перемогою молоді — 0:1. Команда Краснянського, судячи з усього, втратить лідерів Волчкова та Белмохтара. Радує, що старожили Павлов, Нечипорук і Лужанський — на місці.

Тернопільська «Нива», як і сусіди з «Прикарпаття», все ще чекає потенційного інвестора. Про можливість появи такої людини розповів ще попередній голова Тернопільської ОДА Михайло Цимбалюк, котрий з приводу проблем головної команди області зустрівся також із президентом ПФЛ Мілетієм Бальчосом (до речі, уродженцем Тернопільщини). Наприкінці минулого року його змінив новий очільник ОДА — Валентин Хоптян. Сподіваємося, він опікуватиметься командою. А поки у Тернополі планують створення народної команди, місцевий стадіон уже реконструюють під Євро-2012, куди його включено як одну із потенційних баз.

Традиційні проблеми у хмельницького «Динамо». Бюджет команди, і без того куций та нестабільний, опинився під загрозою через зменшення дотацій від обласної та міської влади. А тим часом команду, за повідомленням її фан-сайту, залишив головний тренер Віктор Муравський, котрий перейшов на роботу, не пов'язану з футболом. Показовий факт. Із тренерського штабу залишився поки один тренер воротарів Олександр Порицький...

Узимку знову лунали сигнали S0S із Полтави. Подейкують, що тамтешні муніципали вкотре погрожують знятися зі змагань. Проте, на щастя, 1 лютого команда таки вийшла з відпустки. Хто залишить, а хто поповнить ФК «Полтава» — говорити поки зарано.

Свердловський «Шахтар» вийшов із відпустки значно раніше — ще в середині січня. Команда провела спаринги із аматорським «Стахановим» (7:0 вдома у 4-таймовому протистоянні), дублем «Металіста» (2:1 на виїзді) та «Іллічівцем-2» (1:1 на базі маріупольців). Не вдалося помітити у складі команди її найкращого осіннього снайпера Піцика.

Також уже понад два тижні проходить перший збір дніпродзержинської «Сталі». Вона здолала аматорську команду «ФШМ» (Дніпропетровськ) — 6:1, а також двічі виграла на виїзді в дубля «Дніпра» (3:2, 1:0). У завершальному матчі зборів проти суперника по другій лізі — криворізького «Гірника» — було зафіксовано нічию 1:1. Найкращим бомбардиром «сталеварів» у антракті поки є Сергій Савченко, котрий забив 5 м'ячів.

ФК «Суми» під керівництвом Ігоря Жабченка схоже всерйоз націлилися на вершини. Ще до нового року команда підписала угоди з досвідченими гравцями: оборонцем Котелюхом, останнім часом незатребуваним Охтиркою, та форвардом Белмохтаром із «Бастіону» (то була чи не перша, але не остання втрата іллічівців). Уже цього року команду поповнили досвідчені гравці з чемпіонату Київщини, котрі пройшли велику школу професіонального футболу: хавбек Вітошинський (торік грав за ФК «Бородянка» та «Лігу» з Вишневого) та воротар Бабак (екс-ФК «Буча»). Обидва виступали у професійних клубах, аж до елітних. Із першолігового «Титану» прийшов оборонець Калиненко, вихованець сумського футболу. Можуть залишити Суми воротар Козаченко (його чекає очолюваний Дем'яненком «Насаф») та перспективний форвард Осадчий, послугами якого цікавиться лідер першої ліги. Також залишили команду Дмитро Бермудес, Мирослав Бундаш, В'ячеслав Горбаненко, Роман Марченко, Максим Можаєв, Валерій Радченко і Віталій Розгон.

Стисло про новини других команд клубів прем'єр-ліги, котрі базуються у другій лізі. «Іллічівець-2» зіграв унічию 1:1 із чемпіоном Донеччини — краматорським «Авангардом» та друголіговим «Шахтарем» (Свердловськ). У п'ятницю команді належало зіграти з командою «Конті» з Костянтинівки. «Дніпро-2», «Чорноморець-2» та «Металург-2» займаються вдома, граючи з місцевими аматорськими командами.


Артур ВАЛЕРКО, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Реакция Усика на неожиданную победу Беринчика над Наваррете
Бокс | 19 мая 2024, 08:19 2
ВИДЕО. Реакция Усика на неожиданную победу Беринчика над Наваррете

Александр и его команда не ожидали такого исхода, Денис завоевал титул WBO в легком весе

Итоговая таблица АПЛ. Чемпион известен, кто вышел в еврокубки, кто вылетел?
Футбол | 19 мая 2024, 22:41 0
Итоговая таблица АПЛ. Чемпион известен, кто вышел в еврокубки, кто вылетел?

«Манчестер Сити» завоевал титул чемпионата Англии 2023/24, набрав 91 очко

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Dijon19834
А про Верес де новини, що рівняни стали власністю Дмитра Ірташа і рівненського азота і що гравці чемпіона області "Хіміка" замінить в змаганнях невдах з "Вереса"???