Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1730
1

Завдання на друге коло - бути у п'ятірці найкращих!

Вінницька «Нива» завершила перший етап підготовки до весняних матчів

Завдання на друге коло - бути у п'ятірці найкращих!

Черговою перемогою в товариському поєдинку з представником першої ліги «Буковиною» закінчила перший цикл навчально -тренувального процесу вінницька «Нива».

За січень вінничани провели шість контрольних поєдинків. Зігравши внічию з учасником Кубка Співдружності «Динамо-2» в Кончі-Заспі — 1:1 (Бовтрук), «Нива» розгромила у Вінниці «Зеніт» з Боярки — 4:1 (Герасимець, Ярмолюк, Абатуров, Кушка). Двічі вінничани не змогли розпечатати ворота білоцерківського «Арсеналу» — 0:0 у Вінниці та 0:3 у Білій Церкві. Переграли чемпіона Вінниці 2010 року «Держслужбовець» — 3:1 (Козьбан, Лук'янець, Назарчук).

У матчі з досить пристойною командою з Чернівців вінничани зіграли впевнено та переконливо, попри присутність у таборі гостей основного складу, де особливо виділявся капітан «Буковини» — Гунчак. Але подоляни, які вийшли на гру напівосновним складом, зуміли продемонструвати свої найкращі якості на футбольному полі.

Наприкінці першого тайму відзначився Сергій Кушка, який завдав потужного удару по воротах метрів із п'ятнадцяти без шансів для кіпера Чурилова.

У другому таймі на поле вийшло досить багато новачків, які впродовж 15 хвилин зробили рахунок розгромним. Спочатку Назарчук, прорвавшись лівим флангом до карного майданчику гостей, класично переправив м'яч у дальній кут, а за кілька хвилин ще один гравець, який перебуває на оглядинах, Артур Сірик, здійснивши слаломний прохід до воріт «Буковини» й обігравши в штрафному майданчику захисника, пробив у дальній кут в обвід Преснакова — 3:0!

Нива В — Буковина — 3:0 (1:0).
Вінниця: Гайдаржи (Русан, 46; Степанюк, 62), Прохоров (Родін, 46), Найко (Ярмолюк, 61), Гергелюк (Прачук, 46), Немчанінов (Доценко, 46), Герасимець (Сірик, 46), Варченко (Македон, 46), Шибко, Назарчук (Мартинов, 61), Бовтрук (Веретинський, 61), Кушка (Козьбан, 46).
Чернівці: Чурилов, Пасічниченко, Басов, Некрасов, Зелді, Донець, Гунчак, Рудченко, Дорош, С.Маковійчук, Головачук. На заміну виходили: Преснаков, Орловський, Климус, Пислар, Блажко, Керчу, Тодорович, Мамонов, Степанков.
Голи: Кушка (41), Назарчук (53), Сірик (60).

Сподобалися й інші новачки клубу, але не з усіма ними буде підписано контракт, адже головною оцінкою Олега Федорчука є відповідність його принципам та критеріям ведення гри. Якщо новобранець не буде кращим за гравців основного складу та не складе їм конкуренції, то немає сенсу цікавитися ним. Радує те, що до «Ниви» повернулися з оглядин незамінні Олександр Гергелюк, Сергій Герасимець та Сергій Воронін, адже раніше були побоювання, що команда розпадеться, тим більше після переходу Пилявського у «Маккабі» (Хайфа). Але ці гравці здатні в другому колі показати ще кращий футбол та забезпечити «Ниві» місце у чільній п'ятірці.

Наступним суперником вінничан буде флагман вінницького футболу, лідер обласного чемпіонату «СДЮШОР-Нива» (Вінниця). Далі «Нива» продовжить навчально-тренувальний процес у Вінниці до 28 лютого. З 1 по 12 березня планується виїзд на збір до Криму.

Олег Федорчук, головний тренер ФК «Нива»: «Тренувальний процес проходить за календарним планом. Щодня дворазові тренування. Мене радують новачки клубу. Потенціал у них досить високий. Торік ми взяли кількох гравців до клубу, але вони не виправдали наших сподівань і не заграли. Нині бачу багато здібної молоді, яка ще проявить себе. Нам непотрібні гравці, які грітимуть лавку запасних.

Ось і з Романом Адаменком ми розійшлися. Спорт — безжальний... Хоча кістяк команди залишився, і ми з надією та оптимізмом дивимося в майбутнє. За час зимової паузи ми переглянули майже 40 футболістів, і вже можемо сказати, хто поповнить склад «Ниви». Залишилися лише формальності. Це захисники Доценко, Немчанінов, Прачук, воротар — Русан, півоборонці Шибко та Назарчук.

Двоє гравців 1992 р. н. (Македон і Мартинов) залишаються на перспективу. Щодо Сірика та Родіна будемо визначатися. Наприклад, той же Родін — радше атакувальний оборонець, а нам потрібні оборонці, які діють «суворіше» в захисті.

Поки що шукаємо хорошого форварда. Незабаром приїде з Донецька новий хлопець. З лінією захисту ми вже визначилися, потрібно переглянути гравців напівзахисного плану та двох-трьох гравців атаки. Тренується з нами воротар 1995 р.н. (ДЮФК «Нива-Світанок»). Ми спостерігаємо за талановитими юнаками клубу.

Є проблеми зі здоров'ям у Руслана Качура та Павла Лук'янця — в них травмовано колінні суглоби. А Олексій Пивовар захворів.

Отже, йде нормальний тренувальний процес зі своїми нюансами. Недавно оштрафував двох гравців за невиразну гру. Відсутність конкуренції розслаблює футболістів... Але штрафи йдуть лише на користь команді. І проблем з дисципліною у нас немає.

Щодо фінансування, то треба, щоб воно було повноцінним і стабільним. З нами нині повністю розрахувались і ситуація досить надійна. Ліпше, ніж торік. І ми не панікуємо: якщо є якась проблема, то й існують шляхи її розв'язання.

Недавно почесний президент «Ниви» Володимир Продівус розмовляв з Петром Порошенком, і вони тепер разом підтримуватимуть нашу команду. Як брати Караванські, як місцева та обласна влада. Команда збереглася та підсилюється, незабаром прогресуватиме. Вимагатимемо від гравців у другому колі посісти місце у п'ятірці найкращих».

Олег ФЕДЧЕНКО, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lvurgaft
Удачи вам,винничане.Надеюсь,на этот раз это серьезно и клуб строится надолго и с прицелом на УПЛ.