Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2109
1

Олком знімається зі змагань

Ще один клуб другої ліги опинився на краю прірви

Олком знімається зі змагань

Днями електронні ЗМІ розповсюдили інформацію, що друголіговий ФК «Олком», який нині перебуває на восьмому рядку турнірної таблиці групи «Б» може припинити своє існування. Причиною такого розвитку подій послугували фінансові проблеми. За словами президента клубу Євгена Куценка, заводи стоять, тож у нього немає коштів, аби утримувати команду в другій лізі.

Ще рік тому журнал «Фокус» оцінив статки подружжя Євгена та Ольги Куценків у 38 млн. доларів. Часопис їх розмістив на 137-у місці серед 200 найбагатших людей України. А вже за рік ситуація докорінно змінилася. Тож «Олком», який з 2001 року був постійним учасником змагань серед професіональних клубів другої ліги, навесні найімовірніше припинить свої виступи.

Не обнадіяли нас і в ПФЛ. Хоч офіційних документів про зняття команди зі змагань до цієї організації не надходило, повідомили, що з ймовірністю 80-90 відсотків команда припинить існування.

Дещо прояснив ситуацію головний тренер команди Дмитро Кара-Мустафа (хоча, мабуть, уже екс-головний тренер). Коуч розповів, що ще торік у листопаді йому зателефонував президент клубу й повідомив, що через фінансові проблеми не в змозі утримувати команду. Гравцям на руки віддали всі документи, й більшість уже працевлаштувалася в інших командах. За словами Дмитра Олексійовича, який останнім забрав свою трудову книжку, 99 відсотків ймовірності, що команди не буде взагалі, й один відсоток того, що молоді гравці з дитячо-юнацької школи дограють цей сезон.

Зняття зі змагань «Олкому» могло стати другою втратою другої ліги групи «Б». По закінченні першого кола подібні заяви лунали й із табору ФК «Полтава». Та як нас запевнили в ПФЛ, у полтавчан ситуація стабілізувалася й клуб продовжить виступи на професіональному рівні.

Не варто поки й хвилюватися щодо майбутнього другої ліги. Днями в ПФЛ відбулася нарада за участю представників аматорських команд. Темою зустрічі стало отримання атестату на право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед клубів ПФЛ сезону 2011-2012 рр. Учасниками наради були представники таких команд: ФК «Украгроком» (Кіровоградська область), ФК «Славутич» (Черкаси), ФК «Кристал» (Херсон), ФК «Олімпік» (Кіровоград), ФК «Макіїввугілля» (Макіївка), ФК «Аванград» (Краматорськ), ФК «Локомотив» (Київ), ФК «Реал Фарм» (Південний Одеської області), ФК «СКАД-Ялпуг» (Болград), ФК «Фенікс-Іллічівець» (Калініно). Якщо вищеперераховані колективи вчасно виконають усі вимоги, необхідні для процедури атестації, то не виключено, що вже наступного сезону друга ліга отримає суттєве поповнення. Принаймні в це хочеться вірити. Та й час, аби виправити всі недоробки, ще є.


Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

футбол
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Dijon19834
Зато Верес жирует фирташовский и не думает сниматься