Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
1336
0

Ужгородці здолали аматорів

Новини зі станів команд першої ліги

Ужгородці здолали аматорів

Геліос: Закінчили перемогою

У четвертому спарингу кримського збору «Геліос» переміг віце-чемпіона Молдови команду «Іскру-Сталь» з міста Рибника. Перший тайм матчу минув у рівній позиційній боротьбі. Лише інколи «червоно-чорним» удавалося за рахунок швидкості володіти незначною ігровою перевагою. На 24 хвилині один з таких сплесків дав позитивний результат. Акименко на лівому фланзі накрутив кількох опонентів, увійшов у штрафний і виклав м'яч під удар Андрію Кикотю — 1:0.

На жаль, зберегти перевагу в рахунку «сонячним» не вдалося. За шість хвилин до свистка на перерву футболісти «Іскри-Сталі» зрівняли рахунок — 1:1.

Після відпочинку малюнок гри повністю змінився. Українська команда, додавши в русі, почала повністю перегравати молдован. Ось тільки до реалізації моментів футболісти «Геліоса» підійшли невідповідально. Лише на 84-ій хвилині забили, як виявилось, переможний м'яч.

Кобець заробив штрафний метрах у 20 від мети, а Тарасенко прямим ударом чудово «вистрілив». Голкіпер «Іскри-Сталі» на удар зреагував, але парирував м'яч прямо перед собою. Захисник Сергій Литовченко встиг на добивання — 2:1.

Склад «Геліоса»: Зарубін, Чуланов, Бєлов (Борзенко, 55), Литовченко, Буличев, Кикоть, Деркач (Тарасенко, 71), Кобець, Хромих (Батусов, 70), Кандауров (Черников, 75), Акименко (Фоменко, 46).

У завершальному контрольному матчі збору в Криму «Геліос» зіграв з молодіжним складом ПФК «Севастополь». Перший м'яч забив Антон Хромих. На 24-ій хвилині гри він обвідним ударом спрямував м'яч точно в дальній кут — 1:0.

Після відпочинку розпочату партнером справу продовжив Олександр Акименко. Вийшовши на заміну в дебюті другого тайму, він на 78-ій хвилині подвоїв перевагу «Геліоса», а за п'ять хвилин до фінального свистка заробив пенальті й сам його впевнено реалізував - 3:0.

Склад «Геліоса»: Качоренко, Черников, Борзенко, Лобойко, Рубцов, Сумцов, Соломаха (Хамільтон-Роллінгс, 80), Даудов, Хромих (Бєлов, 60), Фоменко, Тарасенко (Акименко, 55).

Відразу після гри футболісти «Геліоса» на клубному автобусі взяли курс із Криму на Харків.

Чорноморець: Гришко повернувся і грає

Наприкінці навчально-тренувального збору одесити зіграли два контрольні матчі. Спочатку з азербайджанським клубом «Хазар-Ленкорань», а потім з хорватським клубом «Істра-1961».

У першому поєдинку «Чорноморець» переміг з рахунком 3:2 (у «моряків» відзначилися Борис Тащі, Ігор Силантьєв і один з футболістів, які перебувають на перегляді). У матчі взяли участь 18 гравців: у першому таймі — Ширяєв, Тащі, Діденко, Бобко, Балашов і шестеро футболістів, які перебувають на перегляді; на заміну виходили Гришко, Зубейко, Владов, Гавриленко, Слінкін, Силантьєв і ще один потенційний новачок. Друга гра завершилася з рахунком 0:0.

Зірка, Енергетик: Боротьба була на першому місці

На навчально-тренувальному зборі в Карпатах, бурштинський «Енергетик» поступився кіровоградській «Зірці» з рахунком 0:2. З перших хвилин на складному футбольному полі команди демонстрували більше боротьби, ніж комбінаційної гри. Кіровоградська команда володіла незначною перевагою, яку втілила в два забиті м'ячі, по одному в кожному з таймів: до перерви відзначився Андрій Порошин, а в другому таймі остаточний рахунок в матчі встановив потенційний новобранець команди. В подальшому кіровоградці могли як забити, так і пропустити, але рахунок не зазнав змін — 2:0 на користь «Зірки».

Наступний матч «Енергетик» планує зіграти в п'ятницю, четвертого лютого, в Галичі зі збірною студентів ФК «Тернопіль».

Закарпаття: Другий спаринг знову за ужгородцями

Підопічні Гамули знову обіграли любительську команду «Середнє». Наставник ужгородців Ігор Гамула вирішив перевірити всіх футболістів, які нині перебувають під його рукою. Окрім травмованих Гибалюка, Артюха, Бобаля та Бойка, всі гравці були готові вийти на поле. Коуч «Закарпаття» також випробував, чи готовий стати третім воротарем команди Мирослав Лютнянський, який відіграв обидва тайми.

Закарпаття — ФК «Середнє» (сел. Середнє) — 2:0.
Закарпаття (1 тайм): Лютнянський, Малигін, Олефір, Комарницький, Нойок, Райчевич, Мельник, Сантрапинських, Лозовий, Давидов, Нудний.
Закарпаття (2 тайм): Лютнянський, Шендрик, Хауші, Лень, Вайда, Малиш, Кундрик, Микуляк, Лисицин, Штурко, Целих.
Голи: Лень (65), Лисицин (80).

Наступний контрольний матч ужгородці зіграють 3 лютого з угорським «Гонведом».

Олександр ОЗІРНИЙ, Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.