Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1981
4

Леонід МАТУШЕВИЧ: «Клуб готовий до другої ліги»

Переможцем цьогорічного Меморіалу Макарова став ФК «Путрівка»

Леонід МАТУШЕВИЧ: «Клуб готовий до другої ліги»

Цьогорічний розіграш Кубка Макарова увійшов до історії — вперше його виграв аматорський клуб. Президент ФК «Путрівка» - тріумфатора турніру, розповів про перспективи команди заграти на професіональному рівні. Ціна питання, на його думку, — 2 мільйони гривень.

—Леоніде Васильовичу, аматорський клуб із невеличкого села обіграв по ходу турніру першоліговий «Арсенал», дублерів «Оболоні», дві команди «Динамо», дубль столичного «Арсеналу» та ФК «Львів». У чому секрет успіху?
—Кубок Макарова команда виграла завдяки тому, що постійно працює над собою. Інший важливий фактор — її забезпечено всім необхідним. І третє — нині триває плановий процес підвищення в класі ФК «Путрівка». Уже цього року ми плануємо грати не лише в чемпіонаті області, а й серед аматорів чемпіонату країни. Все це й приносить результат.

— А чи не говорить тріумф «Путрівки», водночас, і про слабкість суперників і гравців, які виступають у першій лізі та молодіжних командах своїх клубів, незважаючи на тренувальний статус турніру для них?
—Візьмемо до уваги факти. У фіналі ми обіграли ФК «Львів», нехай навіть і не в найсильнішому складі. Але ж ця команда закінчила першу частину змагань першої ліги на другому місці, і, за словами свого президента, має на меті підвищитися у класі вже цьогоріч. До цього ми обіграли білоцерківський «Арсенал» — команду з вісімки найкращих у першій лізі. Дублюючі склади «Оболоні» та «Арсеналу» взагалі представляють клуби прем'єр-ліги, тому зайве говорити, що ці суперники були дуже сильними. Випадкових футболістів у таких колективах немає. До речі, в складі «Арсеналу проти нас грав, скажімо, Євсєєв, відомий за виступами в прем'єр-лізі. Загалом, про слабкість суперників наша перемога на турнірі не свідчить. Мабуть, просто так розмістилися на небі зірки, й, з Божою допомогою, «Путрівка» таки тріумфувала.

—Ви сказали про «плановий процес підвищення в класі». І справді: тепер усі чекатимуть на появу вашої «Путрівки» в другій лізі. Клуб готовий до такого кроку?
—Готовий. Чому б ні? Але нині йтися про це може лише досить обережно та помірковано, адже футбольні реалії такі, що все залежатиме від того, як команда буде фінансово забезпечена.

— 2009 року з'явилася інформація, мовляв, річний бюджет вашого клубу — 500 000 грн. Нині з таким же азартом вкладаєте кошти в своє «дітище»?

—На той час до півмільйона ми не дотягували, але, водночас, наш бюджет складав не менше 400 000 грн. — це реальна цифра, якщо команда має за мету розвиватися та підвищуватися в класі. Такий бюджет — середньостатистичний для добротної команди обласного рівня.

—Нині бюджет перебуває на такому ж рівні?
— Наш бюджет дозволяє команді бути всім забезпеченою: грати на нормальному полі, мати стабільний тренувальний процес, також мати м'ячі, транспорт для виїзних матчів, преміальні для стимулювання футболістів. Точні цифри називати нині не дуже коректно.

—Гаразд, а скільки грошей потрібно клубу, аби гідно та стабільно грати на рівні другої ліги?

—Знаючи реалії команд другої ліги (насамперед у Київській області, адже, окрім того, що я є президентом ФК «Путрівка», ще й обіймаю посаду, першого віце-президента Київської обласної федерації футболу), гадаю: якщо впродовж сезону клуб матиме два мільйони гривень і гроші при цьому доцільно вкладатимуться в розвиток команди, а не «тринькатимуться» на будь-що, то такої суми достатньо, аби виходити з другої ліги до першої.

—Повертаючись до Кубка Макарова, особисто вам який матч запам'ятався найбільше?

—Окрім фінального, запам'ятався своєю принциповістю останній матч групового турніру з вишгородським «Діназом». Наші поєдинки завжди проходять з особливим запалом і перемог в них чимало.

—А як святкували перемогу на турнірі?
—Без особливого завзяття, адже ще на початку турніру я сказав, що перемога в ньому не є самоціллю. Головне для нас було взяти в ньому участь та провести один із етапів підготовки до літнього сезону. Ніхто не робив би трагедії, якби ми навіть не вийшли з групи. Та річ у тім, що кожен футболіст, котрий виходить на поле, ставить за мету будь-що перемогти — це нормально для кожної людини.

—Чи після такого успіху з'явилися пропозиції вашим футболістам від професіональних клубів?
—Є пропозиції для доброго десятка гравців ФК «Путрівка», але  все  вирішуватимуть самі хлопці. Я ніколи не був якимось інквізитором: якщо футболіст отримає гідну пропозицію з кращими умовами, ніж у Путрівці, і вона його влаштує, я лише двома руками «за», адже футболіст має отримати змогу прогресувати. Наведу приклад: один із наших колишніх гравців уже другий сезон успішно грає в першій лізі чемпіонату Грузії, де є кращим її бомбардиром.

Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Александр Тишура
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. На чем ездит украинский легионер в Лондоне? Пришлось продать авто
Футбол | 28 марта 2024, 22:31 0
ВИДЕО. На чем ездит украинский легионер в Лондоне? Пришлось продать авто

Егор Ярмолюк приобрел BMW M5 в Британии, но не смог получить страховку

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 7
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Dinamowetz
Неправильно написали, не вникли в тему. Путровка сейчас на штучном поле теремков играет куда ей во вторую лигу, не то чтобы в первую. Инфраструктуры в команды нет одни только свободные агенты, которые пережидают чтобы в другие клубы уйти.
ortigosa
ФК "Путінка"
shannon7
из 2 лиги некуд понижаться можно только сняться
BekXan
Леонід МАТУШЕВИЧ: «Клуб готовий до другої ліги»
Что бы понизиться потом назад потому что денег как всегда не будет.......