Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
3237
1

Томас ШПЕК: «Я такого не говорил»

Мы стали свидетелями очередной антиукраинской провокации?

Томас ШПЕК: «Я такого не говорил»
«Україна та Польща не встигнуть з підготовкою в необхідні строки стадіонів до Євро-2012». Таку думку висловив технічний директор проекту будівництва стадіону у польському місті Вроцлаві Томас Шпек. Про це повідомив ряд українських спортивних сайтів із посиланням на німецьке інформаційне агентство Sport-Informations-Dienst. Як заявив Томас Шпек, найбільше занепокоєння викликають роботи на українських аренах у Києві та Львові, на зведення яких знадобиться ще близько року.
 
Хтось влучно підмітив: усі сучасні брудні технології виросли з рукава мундиру старого Геббельса. Аналізуючи «контрпропагандистські» матеріали деяких «паперових» та електронних ЗМІ країн, спортивні функціонери яких сплять і бачать, що в України відберуть право на проведення Євро, легко переконуєшся: в основі їх – брутальна брехня.
 
Причому, чим відвертіша, неправдоподібна - тим гучніше розголос. Звичайно, механізм поширення злоякісної інформації – на рівні сучасних технічних досягнень. «Деза», що виринає з електронно-комп’ютерних «ретрансляторів», перетворюється в страшну руйнівну силу. Спершу - поява на маловідомих сайтах, звідки її підхоплюють «електронні колеги», поки пожежа неперевіреної інформації не охоплює пристойний масив інтернету, щоб перебратися до «паперових» джерел інформації. Можна говорити про те, що після Кардіффу проти України було розв’язано справжню інформаційну війну.
 
Зрештою, все добре, що добре закінчується. Після зустрічних запитань щодо підгрунття висновків, зроблених німецьким архітектором щодо невчасності спорудження львівської та київської арен, Томас Шпек спростував інформацію, яка пішла начебто з його вуст. «Ні, я цього не говорив, це неправдива інформація», – підкреслив німецький експерт.
 
Він підтвердив, що німецькі ЗМІ поставили запитання щодо термінів завершення будівництва усіх українських і польських стадіонів, а також максимально дозволені для цього рамки УЄФА. «Я пояснив, що згідно з попередніми вимогами УЄФА, усі українські і польські стадіони мали бути збудованими до кінця 2010 року. Однак згодом в УЄФА побачили, що в ряді випадків це неможливо, і тому дозволили завершити будівництво арен в Україні і Польщі до середини 2011 року», – заявив Шпек.
 
Він наголосив, що з цього часу нічого не змінилося, і стадіон у Вроцлаві має бути збудований у липні цього року, у Гданську – до кінця травня, а Національний стадіон у Варшаві – у липні-серпні. «Я їм (німецьким ЗМІ – авт.) сказав лише те, що знаю про офіційні терміни завершення будівництва стадіонів», – наголосив німецький експерт.
 
Спеціаліст поінформував, що це саме стосується й українських арен. «Я зараз перебуваю у Львові і підтверджую, що стадіон повинен бути споруджений до кінця липня цього року. Водночас «Олімпійський» стадіон у Києві також мають збудувати в серпні цього року», – наголосив фахівець.
 
Він зазначив, що це офіційні терміни спорудження стадіонів. «Водночас думаю: якщо для завершення будівництва якогось з українських чи польських стадіонів потрібен буде додатковий час, скажімо шість тижнів, то УЄФА погодиться на це», – сказав Шпек, додавши, що для УЄФА важливо бачити, що стадіон збудовано, на ньому проведено матчі, і перед Євро-2012 це дало організаторам досвід в обслуговуванні футбольних поєдинків.
 
Здавалося б, за час, що минув від жовтневого Виконкому УЄФА, де було зазначено, що Україна точно матиме Євро, у рамках якого проводитиме 16 матчів, в тому числі фінал – в Києві, пора б і заспокоїтися, припинити викиди дезінформації. Тим більше, що вже нинішнього, 2011 року, президент УЄФА Мішель Платіні, оцінюючи нинішній стан готовності до Євро-2012 за 500 днів до його початку, зазначив, що Україна та Польща досягли значного прогресу в підготовці до чемпіонату.
 
«Упродовж останнього року ми спостерігаємо величезний прогрес, зокрема були введені в експлуатацію нові стадіони та термінали аеропортів. Темпи робіт дозволяють УЄФА почуватися дуже впевненим щодо готовності усієї необхідної інфраструктури», – заявив зокрема керівник європейського футболу в коментарі офіційному сайту УЄФА.
 
«Україна подолала відставання у підготовці до Євро-2012 і буде готовою ввести в дію головні інфраструктурні та спортивні об’єкти вже у серпні 2011 року». Про це зовсім недавно у Брюсселі заявив голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін під час відкриття презентації Євро-2012 у Європейському парламенті.
 
Що стосується пліток і перекручень, то їхня кількість справді помітно зменшилася. Однак це зовсім не означає, що інформаційну війну припинено зовсім. Один з її проявів – поява неперевіреної інформації щодо того, що УЄФА нібито розглядає можливість екстреного підключення до організації чемпіонату Європи з футболу в 2012 році Німеччини. Для таких, з дозволу б сказати, «ентузіастів» і патріотів» ще раз наведемо висловлювання Мішеля Платіні з недавнього інтерв’ю італійському виданню «La Gazzetta dello Sport»: «Немає вже ані жодних сумнівів ані альтернативних варіантів, що Євро-2012 відбудеться в Україні та Польщі», - заявив президент УЄФА.
 
Інцидент вичерпано?
 

Інформаційний центр «Україна-2012»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 14
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Лунин может остаться в запасе на следующий матч Реала. Известны причины
Футбол | 23 апреля 2024, 19:32 12
Лунин может остаться в запасе на следующий матч Реала. Известны причины

Ожидается, что против «Реал Сосьедад» сыграет Кепа Аррисабалага

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
grisha41
Инсинуации характерны на этапе поготовки к любым матчам европейского и мирового уровня. Евро-2012 не исключение. Кто помнит как перед чемпионатом мира в Англии пропал Кубок. А дворняжка Питл по своим надобностям задрала лапку, а мальчик Чэт в образовавшейся ямке высмотрел Кубок.