Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
31515
308

Карпаты выходят в полуфинал Copa del Sol

Единственный гол Кузнецова подарил львовскому клубу победу + ВИДЕО

Карпаты выходят в полуфинал Copa del Sol
Проти шведської команди «Карпати» востаннє грали давненько – восени 1999 року, коли в кваліфікації Кубка УЄФА після двох нічиїх з однаковим рахунком 1:1 поступилися «Хельсінборгу» у серії післяматчевих пенальті. Вчора ж «зелено-білі» взяли гору над ІФК «Гетеборг» і в такий спосіб не лише вийшли у півфінал Copa del Sol-2011, а й повернули борг за «Хельсінборг».
 
Головний тренер «Карпат» Олег Кононов, у порівнянні з грою проти «Мьольде», в стартовому складі на поєдинок з «Гетеборгом» зробив чотири заміни. Місце у рамці замість Тлумака зайняв Богатінов, а дискваліфікованого Федецького на правому фланзі оборони замінив Петрівський. Ще дві зміни відбулися в лінії нападу – Кузнецов і Кожанов розпочали гру на лаві запасних, а зі старту вийшли Тіаго та Ґурулі. Зазначимо, що свого голеадора Хюссена не виставив і тренер шведів Йонас Ульссон.
 
Перші 15 хвилин команди немов придивлялися одна до одної, тож події розвивалися у центрі поля, а обидва кіпери – і Богатінов, і Сандберг – не стільки були учасниками гри, скільки її сторонніми спостерігачами. Але територіальна ініціатива завдяки помітно кращому контролю м’яча була на боці «Карпат». І саме наша команда завдала два перших удари у грі по воротах суперника. Щоправда, і Лукасу, і Тіаго бракувало влучності. Не влучив у рамку і дальній постріл Дрюгге, без сумніву, кращого гравця шведів у матчі, але Богатінов та його парнери в тому епізоді трохи понервували – круглий пройшов поряд з правою «дев’яткою» наших воріт. А невдовзі все той же Дрюгге виграв боротьбу на другому поверсі й класно пробив головою під поперечку. Втім, Богатінов продемонстрував суперклас – кінчиками пальців перевів м’яча на кутовий. «Карпати» на це відповіли підступним ударом Голодюка в ближній кут, але Сандберг пильності не втратив. 0:0 – за такого рахунку суперники й пішли на відпочинок.
 
Минуло лише кілька хвилин другого тайму, а «Карпати» вже мали стовідсоткову нагоду відкрити рахунок. На 49-ій хвилині Ощипко довгою діагоналлю за спини захисників вивів у прорив правим флангом Лукаса. Іспанець вискакував сам на сам з воротарем, але його з відвертим порушенням зупинив ісландський легіонер «Гетеборга» Вальгдарссон, і арбітр матчу Томас Скервен з Норвегії без вагань вказав на точку. Однак реалізувати пенальті Ощипку не вдалося – м’яч пройшов поряд з лівою від воротаря стійкою.
 
І все ж за якихось п’ять хвилин «зелено-білі» таки змусили «синьо-білих» розпочинати гру з центру поля. І що характерно, гольову комбінацію розпочав Ощипко, який ледь не став антигероєм зустрічі. 8-й номер карпатівців довгою передачею, щоправда, тепер вже по лівому флангу, знову вивів у прорив Лукаса. Іспанець миттєво прострілив вздовж лінії воріт, і Кузнецов у боротьбі із захисником в дотик правою «щокою» переправив круглого у дальній кут. Суперкомбінація для футбольного посібника і рахунок відкрито – 1:0!
 
 Забитий м’яч додав упевненості підопічним Олега Кононова і в подальшому вони холоднокровно контролювали гру. Звичайно, гравці «Гетеборга» намагалися відновити рівновагу, але так і не створили бодай один насправді гольовий момент. Більше того, «Карпати» були значно ближчими до того, щоб збільшити перевагу до двох, а то й до трьох м’ячів, ніж шведи зрівняти рахунок. Так, на 70-ій хвилині Худоб’як виконав передачу верхом зі штрафного і після кількох рикошетів Мілошевіч пробивав у падінні метрів з десяти – круглий пройшов за кілька сантиметрів від каркасу воріт. А наприкінці матчу стійка двічі рятувала ворота «Гетеборга» від гола. Спочатку на 87-ій хвилині вже Кузнецов отримав довгу діагональну передачу від Ощипка і з меж карного з правої класно пробив у нижній дальній кут, але Сандберг кінчиками пальців таки дотягнувся до м’яча, і той від стійки відлетів у поле. А на останній хвилині основного часу Лукас зі своєї половини поля втік від захисників, на швидкості обвів кіпера, який кинувся йому на зустріч, проте пробиваючи з гострого кута практично у порожні ворота, влучив знову у штангу. Втім, для перемоги вистачило й одного м’яча. Тож тепер карпатівці готуватимуться до півфінального матчу Copa del Sol-2011.

Sport.ua
 
Карпаты - Гетеборг - 1:0
Гол: Кузнецов, 54.
На 49-й минуте Ощипко не реализовал пенальти (мимо).
«Карпаты»: Богатинов, Милошевич (Балажиц, 80), Ощипко, Петривский, Годвин (Мартынюк, 72), Худобяк, Голодюк (Ткачук, 46), Тиаго (Кузнецов, 46), Тубич, Гурули, Лукас.
«Гетеборг»: Сандберг, А.Юханссон, Сигурдссон, Х.Йонссон, Вальгдарссон, Я.Юханссон, Эрикссон, Другге, Сана, Бьярнасон, Беркрот.
Предупреждения: Тиаго, Кузнецов.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Кубок Азии U-23. Южная Корея не сыграет на Олимпиаде, трудная победа Японии
Футбол | 26 апреля 2024, 02:55 0
Кубок Азии U-23. Южная Корея не сыграет на Олимпиаде, трудная победа Японии

Южная Корея в длинной серии пенальти уступила Индонезии – 2:2 (пен. 10:11)

Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 12:41 9
Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Опытным центральным защитником интересуется «Металлист 1925»

Комментарии 308
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
kkdshka
))))))))))))))ВОТ ЧТО ПРОИСХОДИТ КОГДА ЗАДЕРЖИВАЕТСЯ ОЧЕРЕДНАЯ ИНТЕРЕСНАЯ СТАТЬЯ НА САЙТЕ))))))
Rotomoto
и тут мля национализм развели.. тьфу мля, конченая страна.
conquistador
Служба така, що поробиш...
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
conquistador
Якщо послухати "записних" кацапських патрійотів, то лише українці бяки, всі інші - безвинні ангели, жертви кровожерливих хохлів
conquistador
А коли твої земляки починають співробітничати з зайдами, допомагаючи їм без суду та слідства вбивати твоїх рідних, сусідів, друзів (єдиною провиною яких було походження "з буржуазного класу") нищити храми і т.д. ти теж будеш всіх любити? ті хто був в УПА воювали на своїй землі (а не на Рязанщині, Татарстані чи Уралі). І вони вважали тих хто співпрацює з совітами колаборантами та зрадниками. Як вчиняли з такою категорією ті ж таки совіти - думаю знаєш (і в громадянську, і після).
Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
WladWest — 01.02.2011 14:43
====Я это написал,как пример рашенского дебилизма, а ты не понял.
Ой,сорри.
WladWest
Lanskoy — 01.02.2011 14:48а те, кто выдавал евреев, кто убивал пленных, кто вырезал поляков или украинцев, живших по соседству - тот не может быть патриотом, тот моральный урод и преступник.\\\\
Эта часть фразы относится, исключительно, к украинцам? Или вообще?
Lanskoy
Уважаемые патриоты Украины! Неужели вы серьезно считаете, что, сказав, мол, у вас, русских, национализма не меньше, вы типа отмазались от своего? Черного кобеля не отмоешь добела. Украинский национализм так же омерзителен и ограничен, как и любой другой национализм.
Патриотизм же - это любовь к родине, к месту, где ты родился, а не к нации. А в месте, где ты родился, также родились и живут люди разных национальностей, и подлинный патриотизм - когда ты любишь и этих людей, своих земляков, не деля их на своих и чужих. Настоящие патриоты во время войны укрывали евреев и пленных, а те, кто выдавал евреев, кто убивал пленных, кто вырезал поляков или украинцев, живших по соседству - тот не может быть патриотом, тот моральный урод и преступник.
Давайте же будем подлинными патриотами Украины и любить свою страну и любить людей, которые в ней живут, к какой бы нации ни принадлежали и каким бы языком ни говорили.
WladWest
Я это написал,как пример рашенского дебилизма, а ты не понял.
kanapik
Хм) не знав що спорт юа став політичним сайтом
Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
conquistador
===тобто, по суті сказаного заперечень нема? заперечення - по "формі подачі матеріалу"?
Не в этом дело.Чтобы кого-то обвинять,нужны доказательства.А когда нет ни доказательства,ни фактов,на одном предположении(причем тупом предположении) далеко не уйдешь.
Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
WladWest
===Ну это как сказать, раша, в отношении Украины, слов не выбирает.
Это совсем не означает,что мы должны походить на них.
===Ну а то, что на стороне чеченцев воевали целые формирования укр. националистов? А Латвийские снайперши?
Было дело.Но какое отношение они имеют к терактам?
conquistador
тобто, по суті сказаного заперечень нема? заперечення - по "формі подачі матеріалу"?
WladWest
Ну а то, что на стороне чеченцев воевали целые формирования укр. националистов? А Латвийские снайперши?
WladWest
Ну это как сказать, раша, в отношении Украины, слов не выбирает.
Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
conquistador
Это равносильно что Россия будет обвинять Украину в терактах,типа:" Западная Украина враждебно относится по отношению к России,значит это они устраивают теракты"
Жоня(Севаст-FCDK-Днепр)
conquistador
===І з чим ти там не згоден?
"В России психологически привыкли к терактам, а в Украине – нет, потому у меня возникает вопрос: не является ли это экспортом таких вещей в Украину, не укладывается ли это в общий план взбудоражить общество в Украине?"
Маразм,как говорится,крепчает!Такие мысли нужно оставлять при себе или высказывать при беседе с друзьями,но чтоб человек такого статуса в открытую обвинил соседнее государство(не важно какое) - дебизизм полнейший.
JohnyTempus
+100
просто они умнее сделали. Назвали єто не национализмом, а патриотизмом. + любую проблему которая происходит в стране приписывают кавказцам. Ну и потом валят их.
получаеться поступают как нацысты, но выглядит как будто борьба против тероризма и защита отечества ))
наши же наоборот никаких плохих либо вопиющих действий против других национальностей не делают, но из-за названия (националист, которые люди путают с нацизмом) попадают под невероятную критику. В основном из-за необразованости населения конечно...