Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1814
2

Сумна перспектива хмельничан

Хмельниччина може залишитися без професіонального футбольного клубу. Не зараз, пізніше

Сумна перспектива хмельничан

Уже якось традиційно для шанувальників Хмельницького футболу зимовий антракт асоціюється з невизначеністю із подальшою долею єдиної в області команди майстрів, яка нині іменується «Динамо». Нинішня зима не стала винятком з неписаного правила. І поки що видає на тарілочку лише сумні новини, які трансформуються у не менш невеселе майбутнє, котре «вимальовується на горизонті». Отже, що відбувається із «Динамо» та чого слід очікувати?

Бюджет не гумовий

Якщо торік депутати Хмельницької міськради відшукали на команду в бюджеті Хмельницького близько 800 тисяч гривень, то на 2011 рік... лише 160 тисяч гривень! У професіональному футболі за такі гроші просто неможливо існувати, хіба що набрати футболістів «з вулиці» чи школярів, яким непотрібно ні харчуватися, ні заробітну плату отримувати. Однак навіть і ці 160 тисяч команда не зможе використати винятково на поїздки в інші міста, де слід грати. Адже «Динамо» має сплатити внесок за участь у змаганнях, а це... 77,5 тисячі гривень. Безумовно, якби ще й фізкультурно-спортивне товариство «Динамо» виділяло певну суму на команду, то, може, не все так і виглядало б у чорних кольорах. Але ж не дають! Та й взагалі не можуть утримувати команду. Ось і виходить, що єдина професіональна футбольна команда області має грати в першості України з футболу серед команд другої ліги лише за кошти бюджету міста. А бюджет цей, на жаль, не гумовий.

Гравці розбігаються

Звісно: яке фінансування, таке і бажання у багатьох футболістів захищати честь Хмельницького футболу. І навесні, коли «Динамо» в квітні доведеться виходити на поле в офіційних матчах, може статися так, що більшості гравців, які грали восени, вболівальники не побачать. Вже нині зі стовідсотковою впевненістю можна сказати, що не гратимуть у Хмельницькому Богдан Бортник, який уклав угоду із командою прем'єр-ліги луцькою «Волинню», та Олексій Черемисін, котрий повернувся до рідної для себе київської «Оболоні». Навряд чи побачимо приїжджих Антона Осокіна, Олександра Шимка, Назара Маврова, Данила Лазара, Олександра Малицького. Бо сенсу їм працювати в Хмельницькому за «миску супу» немає. Однак і місцеві футболісти можуть залишити «Динамо». Зокрема, Анатолій Шляховий, Андрій Слободян, Олексій Колесников, Олександр Антонов, Микита Плосконос. І хто ж залишиться? Ми нарахували 13 футболістів...

Невтішний прогноз

Отже, як ніколи, на жаль, єдиний професіональний футбольний клуб області може загинути на 51 році свого життя. Статися це може вже влітку, оскільки зі 160 тисячами гривень команда довше не протягне. Щоправда, Хмельницька міська рада ухвалила звернення до обласної влади, щоб та простягнула руку допомоги та надала фінансову підтримку. Однак чи допоможуть? Вболівальники, здається, у це мало вірять, бо вже не одні обласні чиновники (попередні) обіцяли виділити кошти на професіональний футбол, але далі слів справа так і не дійшла. Здається, не вірять фани і в те, що в команди знайдеться приватний спонсор, якого вже кілька років шукає міська влада, а знайти не може. Чи то шукають не там, чи то й справді нікому футбол не цікавий. Ось тільки дивно, що, до прикладу, в Рівному чомусь знаходять. Та ще й кого — олігарха Дмитра Фірташа...

«Проскурівський телеграф»

газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику
Футбол | 19 апреля 2024, 00:51 12
Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику

Французская команда выиграла четвертьфинал ЛЕ

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
glazivano
Гарне місто, досить затишний, впорядкований стадіон.... А спонсора, нажаль немає... Хмельницький заслуговує на команду, як мінімум першої ліги.