Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1041
1

Владимир ШАРАН: «Мы провели очень хорошие спарринги»

Наставник «Александрии» рассказал о прошедшем сборе и планах на следующий

Владимир ШАРАН: «Мы провели очень хорошие спарринги»
Владимир Шаран
26 січня ПФК «Олександрія» повернувся з чергового навчально-тренувального збору в підготовці до весняно-літньої частини 20-ї першості в сезоні 2010-2011. Протягом 14 днів у Туреччині олександрійські футболісти проводили тренування та провели три контрольні спаринги.
 
Поділитися своїми враженнями від навчально-тренувального збору ми попросили розповісти головного тренера команди Володимира Богдановича Шарана.
 
- Володимире Богдановичу, скажіть, будь ласка, якою була головна мета цього тренувального збору?
- 12 днів, що ми провели на зборах, були ефективно використані. Завдання якісної фундаментальної фізичної підготовки гравців були повністю виконані. Футболісти не тільки займалися фізичною підготовкою: бігали кроси, займалися в тренажерному залі, а й достатньо працювали з м’ячем. Ми проводили такі тренування, щоб гравцям було цікаво, а головне покращило їх фізичний стан. Умови перебування в усіх відношеннях були хороші.
 
- Чи визначився тренерський штаб з новачками? Чи виправдались Ваші сподівання стосовно них?
- В принципі нам вдалося переглянули всіх новачків, які перебували з нами на цьому зборі. На наступний збір поїдуть ті гравці, які будуть потрібні команді навесні.
 
- Володимире Богдановичу, чи задовольнили результати спарингів?
- Ми провели дуже хороші спаринги з командами першого дивізіону російського футболу: «Шинніком» (Ярославль), «Уралом» (Катеринбург) та болгарською командою «Черноморец». Ці матчі стали для наших новачків гарною перевіркою їх здібностей. Якщо наші суперники ставили за мету здобути результат, то наші завдання іншими були – підготувати гравців фізично. Вимагати від новачків якісної гри було важко, бо цей етап підготовки проходив під девізом - накопичення та поліпшення фізичних кондицій. На жаль, одну контрольну гру нам не вдалося провести, бо три дня йшов дощ, але ми провели дуже ефективне, цікаве тренування з відповідними навантаженнями. 
 
- Які завдання ставлять тренери ПФК «Олександрія» на наступний збір?
- Уже 30 січня команда збирається в Олександрії, а 2-го лютого відлітає знову в до Туреччини. На цьому етапі будемо максимально удосконалювати швидкісні якості гравців. Працюватимемо в тому ж режимі, в якому тренувалися на попередньому зборі, дещо зменшивши фізичні навантаження. Оселимося в м. Сіде. Я вже там був, бачив футбольне поле, яке має якісний газон; усі належні умови для повноцінних тренувань. Уже є домовленість про проведення 5-ти контрольних спарингів на цей збір. 4 лютого зіграємо зі «Славією» (Софія, Болгарія, вища ліга, 7-е місце), 6-го – з одним із лідерів першої ліги, теж представником болгарського футболу, 9-го лютого нашим суперником буде російський першолігівський клуб «Металург- Енісей» з Красноярська, перша ліга. 12-го числа зустрінемося з командою «Гурнік» (м. Забже, Польща, вища ліга), яка після першого кола в екстракласі (D1) займає 7-е місце. Ще один спаринг-партнер визначиться дещо пізніше. Перед нами поставлені вимоги - ефективно провести ці збори, бо вони будуть визначальними перед стартом навесні, та вберегти гравців від травм.
 
- Уболівальник чекає футболу. Що можна сказати, побажати багаточисельній аудиторії вболівальників ПФК «Олександрія»?
- Передаю всім нашим уболівальникам великий футбольний привіт з найкращими побажаннями добра і щастя від тренерського корпусу та футболістів команди. Головне – терпіння, удачі нам усім, дочекатися 20-го березня. Ми в свою чергу постараємося продемонструвати достойний футбол для палкого олександрійського вболівальника. 
 
Ю.Біланюк, І.Мельник, ІАЦ ПФК «Олександрія»
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
asonassa1983
Київ за Олександрію. Шупик покажи клас!