Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Вторая лига
|
1372
0

Свердловці здолали дубль Металіста, дніпродзержинці – Дніпра

Новини зі станів команд другої ліги

Свердловці здолали дубль Металіста, дніпродзержинці – Дніпра

ШАХТАР. Спарингувалися й переглядали новачків

21 січня на базі харківського «Металіста» футболісти свердловського «Шахтаря» провели черговий контрольний поєдинок, інформує прес-служба клубу. Суперником «гірників» у цьому матчі був дублюючий склад «Металіста». Молодь харків'ян після 19 турів посідає друге місце в першості дублерів прем'єр-ліги.

Як і попередній домашній спаринг проти ФК «Стаханов», зустріч розпочалася о 14.00. Це був «класичний» товариський матч, в якому обидва наставники в кожному таймі використали новий склад гравців. «Металіст» перший тайм грав майже тими футболістами, які приїхали на оглядини, розбавленими кількома гравцями з основного складу. У другому таймі на поле вийшов кістяк молодіжної харківської команди. У свердловців цього разу не було поділу на «молодіжний» і «основний» склади. Наставник «помаранчево-чорних» Валерій Бермудес не ставив на перше місце результат, тому вирішив переглянути у грі всіх футболістів, що перебувають на оглядинах. З основного складу свердловців у першому таймі виходили Старцев, Семенов і Сичов. У другому — Іванов, Деордиця, Савін, Цабріа і Пономар.

Загалом, гра у виконанні обох команд варіювала від контролю м'яча до швидких атакувальних дій. У першому таймі більшу частину часу «Шахтар» володів перевагою. Гравці не реалізували низку моментів для взяття воріт. Харків'яни надійно влаштувалися на своїй половині поля, організувавши кілька оборонних ліній, і намагалися переважно використати позиційні помилки гравців «Шахтаря», кілька разів перевіривши також пильність Вадима Старцева. М'яч було забито після розіграшу стандартного положення. М'яч після кутового переправив головою в сітку воріт господарів один з гравців, які перебувають у «Шахтарі» на оглядинах.

У другій половині матчу спочатку на полі була рівна гра з небезпечними моментами біля воріт обох команд, а ось кінцівка зустрічі залишилася за дублерами «Металіста». Відігралися харків'яни після кинджальної флангової атаки з навісом у центральну зону штрафного майданчика «гірників». Залишений без опіки, Євген Будник зрівняв рахунок. Але незабаром з пенальті футболіст «Шахтаря» пробив влучно. Перед цим недозволеним прийомом було перервано небезпечний момент в штрафному харків'ян, який завершився голом. Але свисток арбітра прозвучав раніше. У кінці матчу м'яч також удруге побував і у воротах «Шахтаря». Знову відзначився Євген Будник, проте цього разу форвард «Металіста» був в офсайді. Запам'ятався сейв Антона Іванова, що витягнув м'яч з «дев'ятки» своїх воріт. Фінальний свисток арбітра зафіксував переможний для свердловців рахунок — 2:1.

Наступний спаринг «Шахтар» проведе 26 січня з «Іллічівцем-2» в домашньому критому манежі маріупольців.

СТАЛЬ. Непоступливі дніпродзержинці

Контрольний матч «Сталі» з дублем «Дніпра», який нині перебуває на високій третій позиції в турнірі дублюючих команд прем'єр-ліги, відбувся на навчально-тренувальній базі дніпропетровського клубу в приміщенні манежу, який було побудовано і здано в експлуатацію кілька місяців тому, інформує прес-служба клубу.

«Сталь» після тренувань на полях поганої якості зіграла контрольний матч на штучному газоні, через що довелося витратити трохи часу, щоб до нього звикнути.

Початок зустрічі проходив за переваги «Сталі», але, як часто буває у футболі, першою зуміла забити інша команда. Необов'язковий фол одного з оборонців дніпродзержинців у своєму штрафному призвів до пенальті у ворота Давидова, який реалізував Бабенко. Пропущений м'яч особливо не змінив малюнок матчу, й надалі основні події проходили на половині поля дублерів. Активно попереду діяв нападник Сергій Савченко, який ще в першому таймі неодноразово опинявся на ударній позиції і мав низку непоганих нагод.

Основні події матчу розгорнулися в його другій половині, коли в складах обох команд відбулося багато замін і на футбольному полі з'явилися гравці, що приїхали на оглядини. Спочатку одна з нечисленних атак дубля «Дніпра» призвела до влучного удару Мудрака. Але надалі по ходу другого тайму «сталевари», остаточно заволодівши ініціативою, дали зрозуміти, що програвати, хай і в контрольному матчі, вони не збираються. Розмочив рахунок Савченко, котрий першим зорієнтувався біля воріт Каніболоцького після навісу з флангу. На 76-й зненацька підключився до атаки за місцем центрального нападника номінальний правий оборонець Олександр Обревко і змусив капітулювати стража воріт «Дніпра» вдруге. А за п'ять хвилин до завершення матчу Савченко поставив крапку в грі влучним ударом з-за штрафного майданчика — 3:2!

Наступний контрольний матч дніпродзержинці проведуть також з дублем дніпропетровського «Дніпра» на їхній навчально-тренувальній базі 28 січня.

ІЛЛІЧІВЕЦЬ-2. Амбітний «Авангард» не підкорили

У критому спорткомплексі «Іллічівець» маріупольський «Іллічівець-2» провів контрольний поєдинок проти «Авангарду» (Краматорськ).

Чемпіон Донецької області 2010 року «Авангард» — команда амбітна. Наступного сезону вона планує заявитися в другу лігу. А найближчим часом у планах керівництва «Авангарду» — провести навчально-тренувальний збір у Туреччині: на таке фінансову змогу має не кожна команда не лише другої, але й першої ліги.

«Іллічівець-2» посилився гравцями молодіжного складу Немром Шабаном, Дмитром Тищенком і Сергієм Губановим. Окрім того, ще переглядали кількох потенційних новобранців.

Рахунок відкрили гості з пенальті на 13-й хвилині. Голкіпер Карой зачепив руками у своєму штрафному форварда суперників, а потім не вгадав напрям польоту м'яча під час виконання 11-метрового. Майже одразу гравці «Авангарду» могли забити ще, але Руслан Петрович головою вибив м'яч з порожніх воріт після кутового.

Відігралися маріупольці на 86-й хвилині. Філатов з лівого флангу передав м'яч у центр на Шабана. Він відпасував на правий фланг, куди у вільну зону вривався Дмитро Гунченко. Дворазовий переможець всесвітніх Універсіад влучив у дальній кут.

У кінці зустрічі команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку Гунченко не зміг переграти воротаря, вийшовши сам на сам. А в контратаці у відповідь нападник гостей бив уже в порожні ворота, але на шляху м'яча на самій лінії знову встав герой зустрічі Руслан Петрович.

Іллічівець-2: Карой (Зінченко, 46), Цюпа (Канонік, 78), Петрович, Оберемок (Передрій, 46), Д.Тищенко (Казноха, 46), Сікульський (Тропін, 46), Губанов (Філатов, 70), Швець, Шабан (Бойко, 46; Шабан, 80), Малиновський (Качмазов, 46), Гунченко.

Наступний контрольний матч «Іллічівця-2» заплановано на 26 січня. Суперником буде свердловський «Шахтар».

МФК МИКОЛАЇВ. Підсилили лінію оборони

МФК «Миколаїв» підписав контракти з оборонцями Олександром Волчковим (колишній клуб — «Бастіон») і Олександром Камерцелем (колишній клуб — «Титан», Армянськ).  На оглядинах в команді перебувають півоборонці Віталій Пономар із «Шахтаря» (Свердловськ) і Євген Колісник із ПФК «Олександрія».

Олександр ТРАВЯНКА, Вадим СІРИЙ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.