Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1273
0

Олег КОНОНОВ: «Дадим шанс нашей молодежи»

«Карпаты» отправились в Испанию на первые сборы

Олег КОНОНОВ: «Дадим шанс нашей молодежи»

Олег Кононов працює з «Карпатами» третій сезон. На попередні закордонні збори своїх підопічних він возив до Туреччини, Австрії, Угорщини. Цього ж разу «зелено-білі» готуватися до весняної частини сезону полетіли до Іспанії. Саме з питання, чому вибір було зроблено на користь Піренеїв, і почалася розмова кореспондента Інформаційного центру клубу з Олегом Георгійовичем за якихось півгодини до вильоту карпатівців зі Львова.

– За час моєї роботи в «Карпатах» ми жодного разу збори в Іспанії не проводили. А минулої осені грали в Севільї гру Ліги Європи. Нам дуже сподобалося, як нас приймали, як усе було організовано. Тому коли нам запропонували в Іспанії провести збори та ще й взяти участь у турнірі, – ми дали згоду. Сподіваюся, що зробили правильний вибір.

– Які завдання стоятимуть перед «Карпатами» на цьому зборі?
– В Іспанії ми запланували виконати дуже великий об’єм роботи. Адже саме зараз необхідно закласти фундамент функціональної готовності кожного гравця і команди загалом. Це дозволить нам здобути необхідний результат у перших іграх весняної частини сезону. Часу на розкачку у нас немає – до завершення чемпіонату України командам залишилося зіграти лише по 11 матчів. А значить, необхідно з першої зустрічі грати в свій футбол і брати очки. Зараз ми перебуваємо в зоні єврокубків і маємо навіть невеличкий очковий відрив від найближчих переслідувачів. Але в жодному разі нам не можна розслаблятися. Ми ставимо перед собою завдання не лише зберегти за собою п’яту позицію, а й спробуємо піднятися вище. А для цього необхідно не гаяти часу, а плідно працювати щодня. Ми непогано попрацювали впродовж минулого тижня у Львові. Тепер взятий темп у роботі необхідно розвинути в Іспанії.

– «Карпати» підписали трьох новачків. Охарактеризуйте цих гравців.
– Перш ніж перейти до кожного з них персонально, скажу, що ми шукали футболістів, які ще мають чималу перспективу росту, але разом з тим, уже сьогодні готові реально допомогти команді робити результат. Адже перед нами стоять серйозні завдання, які ми повинні вирішити. Тому сподіваюся, що Мартін Богатінов, який є воротарем збірної Македонії – а це вже свідчить про його серйозний рівень – зміцнить нашу воротарську позицію.

– Ви розраховуєте на нього як на основного воротаря?
– Я розраховую, що він буде корисний «Карпатам». З одного боку, надіюся на його реальну допомогу у грі, а з іншого сподіваюся, що він створить дуже серйозну конкуренцію Андрію Тлумаку та Віталіку Руденку і змусить їх ще більше працювати над собою.

– Напевно те саме стосується і Ґреґора Балажіца?
– У нас останнім часом гостро стояло питання надійності гри у центрі захисту. Я переглянув багато поєдинків за участю Ґреґора і переконаний, що цей футболіст нам повинен принести користь. Балажіц є чудово координований, достатньо швидкий і, що дуже важливо, добре підбирає м’яч як внизу, так і вверху. А найголовніше, у нього є інтелект. Так, він ще молодий, але у нього є чималий потенціал і тепер вже й від нас, від тренерів, багато що залежить, чи зможе він його розкрити саме в «Карпатах».

– Богатінов і Балажіц повинні зміцнити нашу оборону. А Лукас, судячи з усього, має посилити атаку?
– Так, цей хлопець мені до вподоби тим, що він може однаково добре як завершувати атаку, так і робити останню гольову передачу. Він дуже амбітний і по спортивному злий. А ще він дуже порядна людина, хоча й з дуже непростою життєвою долею. Коли ми йому запропонували контракт і він дав усну згоду, тут же в нього з’явилися пропозиції від клубів Прімери. Однак він одразу їм відмовив, пояснивши, що вже дав слово команді з України. Він сказав мені, що хоче всім довести, що класним футболістом можна стати і за межами Іспанії.

– А на доморощених молодих гравців ви ставку робите?
– Звичайно, так. Дуже сподіваюся, що нарешті почне суттєво прогресувати у грі Славік Мартинюк. Я вірю в цього футболіста і знаю, що він може грати на високому рівні. Також маю надію, що почнуть робити результат, а не лише будуть перспективними, Юра Габовда і Володя Гудима. З нами їдуть на збори також ще два гравці молодіжної команди – Степан Гірський та Ігор Тістик. Їм також надаємо шанс себе проявити і поборотися за місце в основному складі. Всі ми повинні чітко розуміти, що легіонери, це добре, але тільки на них одних команду не зробиш. Її серцем, душею колективу повинні бути свої вихованці. А легіонери мають бути лише допоміжною силою.

– Наскільки важливим для вас, як для тренера, буде виступ команди на турнірі Copa Del Sol-2011?
– Результати матчів турніру будуть важливими перш за все з психологічної точки зору. Будь-яка перемога, а тим більше в іграх такого доволі престижного турніру, завжди додає впевненості в своїх силах. А психологія переможця – дуже важлива складова сучасного футболіста.

– Але ігрову практику в іграх турніру ви надаватиме всім гравцям?
– Звичайно, що так. Хочу подивитися в цих іграх і нашу молодь, і, зрозуміло, новачків. Проведемо і деякі експерименти в плані ведення гри.

– Грати будете на фоні великих навантажень?
– Так, навантаження будуть чималі. Але по іншому на цьому етапі підготовки не можна. Навіть у дні матчів, якщо їх початок буде призначено на вечірній час, в першій половині дня будемо проводити тренування. Але, коли грати будемо в обідню пору, то занять в той день не буде.

- Батіста наразі бігає по колу. Є шанс, що бодай до кінця зборів він зможе тренуватися в загальній групі?
- Не думаю. Вільяму треба ще працювати індивідуально.

Інформаційний центр ФК «Карпати», Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс
Футбол | 23 апреля 2024, 23:59 83
Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс

Команда Артеты праздновала самую крупную победу в истории отношений между этими коллективами

Куртуа рассказал, когда вернется в строй и высказался о Лунине
Футбол | 23 апреля 2024, 20:17 0
Куртуа рассказал, когда вернется в строй и высказался о Лунине

Бельгиец рассказал, что никуда не торопится

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.