Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1272
0

КОНОНОВ: «Уперше братиму участь у передсезонному турнірі»

Розмова з головним тренером львівських «Карпат»

КОНОНОВ: «Уперше братиму участь у передсезонному турнірі»
Олег Кононов

У неділю, 23 січня, львівські «Карпати» вирушили на перший закордонний збір до Іспанії, в рамках якого візьмуть участь у представницькому турнірі «Сора Dеl SоІ». Напередодні відльоту команди кореспондент «УФ» поспілкувався з головним тренером команди Олегом Кононовим, який розповів про цілі на турнірі та загалом на другу частину сезону.

-Олеже Георгійовичу, чи задоволені ви фізичною формою своїх підопічних після виходу з відпустки?
— Наразі цілком задоволений — як рівнем готовності хлопців, так і бажанням, яке вони демонструють під час роботи на першому етапі підготовки. Тож причин для невдоволення просто немає.

— На що спрямовано підготовку під час перебування команди у Львові?

—Передовсім, це традиційне медичне обстеження футболістів після відпустки, а також входження в ігровий та тренувальний тонус. І, звичайно, підготовка до наступного етапу, який розпочнеться для них в Іспанії.

—Перші дні після відпустки команда працювала за графіком три тренування на день. Хлопці не скаржилися?
—Скарг не було, та й по три тренування в нас було не кожного дня, а вдавалися до практики чергування з одним чи двома заняттями. Та й відзначив би, що нам неабияк пощастило з погодою — не було снігу, й ми мали змогу тренуватися на ідеальному, як для нинішнього періоду року, полі.

—Враховуючи завантаженість «Карпат» у єврокубках, особисто ви задоволені виступом команди в національній першості?

—Гадаю, будь-який тренер не може бути цілком задоволений виступом своїх підопічних, завжди гадає, що все могло скластися краще. Але наразі, враховуючи велику кількість матчів у всіх турнірах, у цілому задоволення присутнє. За винятком кількох поєдинків, де ми зобов'язані були перемагати.

—Як вдавалося мотивувати хлопців на кожен окремо взятий матч?
-Кожен гравець, який виступає в нашій команді, має розуміти, що зараз потрібно як мінімум відстоювати завойовані в попередньому сезоні позиції. Ми маємо дивитися лише вперед та вдосконалюватися. Хлопці розуміли загальні цілі, які ставилися перед ними, а перед кожною грою ми розмовляли вже конкретніше, залежно від суперника, який нам протистояв.

—Чи є розчарування від виступів у груповому турнірі Ліги Європи? Чи невдалий досвід може бути теж корисним?
—Звичайно, всі ми засмучені через велику кількість поразок. Хотіли виступити краще. Вважаю, в домашніх матчах ми цілком заслуговували не на одне підсумкове очко, а значно більше. Але подібне може статися в кар'єрі будь-якого футболіста чи тренера, тому не варто зациклюватися на тому, що було, а потрібно зробити правильні висновки та рухатися далі.

—Чи можна було чекати на інший підсумок групового турніру для «Карпат»?

— Як на мене, то все могло скластися інакше. Сила суперників нас абсолютно не лякала, лише потрібно було ще більше вірити у свої сили.

—Який поєдинок запам'ятався найбільше в першій частині сезону?
— Якщо говорити про чемпіонат, то я би назвав останній поєдинок у сезоні проти «Зорі» у Львові. Після першого тайму ми програвали, але в другій половині матчу хлопці зібралися та здобули вольову перемогу (4:2 — Прим.авт.). У Лізі Європи незабутні враження залишилися, звичайно, від протистояння з «Галатасараєм», а також від домашнього поєдинку з дортмундською «Боруссією».

— Є вже й перше придбання «Карпат» у нинішнє міжсезоння — іспанець Лукас... Можете сказати кілька слів про новачка?
—Ми багато його переглядали в матчах за колишній клуб — як особисто я, так і представники селекційної служби клубу. Можу сказати, що наразі його підготовка нас повністю влаштовує. Як буде надалі, не загадуватимемо наперед.

— Також вітчизняні ЗМІ інформують як про факт підписання контракту з нападником Едгаром Манучаряном...
— Поки що зарано про це говорити. Жодних паперів ми більше ні з ким не підписували. Щодо преси, яка ледь не щодня «інформує» про підписання того чи іншого футболіста, то це не відповідає дійсності. Довіряйте лише офіційній інформації.

—Чи плануються ще придбання?
— Так, ми слідкуємо за певними кандидатурами, але завчасно називати їх, гадаю, немає сенсу (розмова відбувалася в суботу, ще до того, як стало офіційно відомо про підписання «Карпатами» македонського голкіпера Мартина Богатинова та словенського захисника Грегора Балажица - Прим. «УФ»).

—Кілька сезонів поспіль непогані результати демонструє молодіжний склад «Карпат». Чи плануєте залучати молодих гравців до першої команди?

—Звичайно. Восени в матчах чемпіонату України та Ліги Європи активно брали участь Габовда, Гудима та Мартинюк. Цього року до них ще долучаються Гірський та Тістик, яких ми беремо на збори.

—Як почуваються футболісти, які пропустили завершення першої частини сезону через травми?

—Ощипко та Зеньов практично повністю відновилися після своїх травм, і в Іспанії тренуватимуться на повну силу. Те ж саме стосується й Кополовця. Залишається лише Батиста, який у Львові працюватиме за індивідуальною програмою.

— Попереду в «Карпат» участь у турнірі в Іспанії. Які цілі маєте на Піренеях?
—Першочергова мета — це, звичайно, підготуватися до другої частини чемпіонату України. На даному етапі в нас заплановано серйозну роботу, й маємо чітко дотримуватися наміченого графіку. А тренування будемо поєднувати з виступом на турнірі, де в кожному матчі нашою метою буде перемога.

—Клуби зі Скандинавії, які протистоятимуть «Карпатам» на турнірі (норвезькі «Тромсе» та «Мольде», а також «Гетеборг» зі Швеції — Прим, авт.), традиційно проповідують силовий футбол. Що ви зможете протиставити суперникам?
—Ви знаєте, скандинавські команди, гру яких ми мали змогу спостерігати в Лізі чемпіонів та Лізі Європи, нині вже не демонструють винятково силовий футбол, а можуть зіграти технічно й організовано. Звичайно, у складі скандинавських клубів виступають високі й потужні футболісти, тому на нас чекає серйозне випробування.

— Наскільки корисна участь у подібних турнірах під час передсезонної підготовки?

— Якщо чесно, разом зі своєю командою я вперше братиму участь у передсезонному турнірі, тому про їхню користь чи шкоду сказати нічого не можу. Щоправда, під час участі в турнірі у футболістів підвищується мотивація. Це вже будуть не прості контрольні матчі, де можна продемонструвати половину своїх можливостей. Доведеться повністю викладатися в кожному поєдинку задля досягнення кінцевої мети — перемоги в турнірі.

Юрій ВИШНЕВСЬКИЙ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Пушич рассказал о травме Конопли и причины успеха в матче с Зарей
Футбол | 24 апреля 2024, 02:40 0
ВИДЕО. Пушич рассказал о травме Конопли и причины успеха в матче с Зарей

Главный тренер «Шахтера»​​​​​​​ рассказал о матче 25-го тура УПЛ

Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки
Футбол | 23 апреля 2024, 06:30 30
Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки

Горняки могут выйти напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.