Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
2181
1

Якщо вистачить грошей – на збори до Криму

Новини зі станів команд першої ліги

Якщо вистачить грошей – на збори до Криму
Нефтяник-Укрнефть - Крымтеплица

Енергетик: Гравців братимемо з «ближнього зарубіжжя»

Як повідомив кореспондента «УФ» головний тренер бурштинського «Енергетика» Сергій Пташник, команда вже пройшла медогляд і з сьогоднішнього дня розпочне тренуватися. Перший збір триватиме днів 10-12, упродовж яких мають відбутися дві контрольні гри: перша — в неділю з «Буковиною», друга — 29 січня, орієнтовний суперник: кіровоградська «Зірка». Другий збір відбуватиметься теж на території Івано-Франківської області в курортному містечку Яремче. Щодо третього збору, то, за словами Сергія Володимировича, хотілося б з'їздити до Криму, але це вже залежатиме від фінансової змоги. Якщо така з'явиться, то «Енергетик» поїде до Криму вже ближче до початку чемпіонату, позаяк перший весняний матч команди — проти одеського «Чорноморця», і можна було б прямо із Криму поїхати на гру, а звідти вже додому. Також планують зіграти в щорічному традиційному турнірі на Кубок Підгір'я.

Щодо кадрів: окрім тих чотирьох гравців, про яких ми вже писали (Бандрівський, Бочкур, Веретко, Міліщук), команду ніхто не залишив. На перший збір з нею поїде місцева молодь 1991-1992 р.н. та молодь, як висловився тренер, з «ближнього зарубіжжя». Для тих, хто подумав, ніби в бурштинців з'явилися гроші на серйозні придбання, тренер пояснює: йдеться про сусідні з Івано-Франківщиною області, як-от Львівська, Чернівецька, Тернопільська та інші.

Титан: У пошуках захисника та форварда

Команда Армянська вийшла з відпустки вчасно, як і планували, — 15 січня, й, пройшовши медогляд, розпочала тренувальний збір. Він триватиме до 27 січня в Армянську. Далі буде один короткотривалий збір з першого по восьме лютого — теж удома. Третій збір розпочнеться 12 лютого і закінчиться в двадцятих числах. Також Микола Федоренко планує звозити своїх підопічних на збір до Туреччини, який матиме суто ігровий характер — з його допомогою команда поступово входитиме в сезон.

У понеділок армянці зіграли з молодіжненською «Кримтеплицею» і програли з рахунком 0:3. Ось склад «Титана» у цьому матчі: Тукач, Світличний, Момотенко, Шамкевич, Цапій, Ковальов, Білик, Волга, Довжик, Яровенко, Візенок. У другому таймі на поле вийшли: Кошелєв, Радевич (Плохін, 78), Музика, Столярчук, Цапій (Климентовський, 55), Маринич (Шарко, 78), Крюков, Маслов, Кадимян, Радіонов, Бережной (Бобров, 78). Як бачите, у складі «Титана» було багато нових прізвищ. За підсумками зустрічі Микола Іванович залишив трьох гравців (Цапій, Музика та Скарлош, який у матчі участі не брав ), а іншим подякував і відправив з команди.

Окрім матчу з «Кримтеплицею», планується ще один спаринг на 27 січня (суперник поки що не відомий). Зате вже відомий суперник на других зборах — п'ятого лютого команда зіграє з луганською «Зорею». Основним завданням буде перегляд потенційних новачків команди, серед яких Микола Федоренко намагатиметься знайти хорошого захисника та нападника.

Кримтеплиця: Загадкові новачки

Молодіжненці в першому для себе спарингу в новому році переграли, про що вже йшлося вище, армянський «Титан» з рахунком 3:0.

У першому таймі місце у воротах «Кримтеплиці» зайняв Сергій Вокальчук, — зазначає офіційний сайт клубу. До слова, Сергій цілком може розраховувати на постійне місце в стартовому складі й в офіційних змаганнях, адже раніше він програвав конкуренцію Олександру Бандурі, який нині захищає кольори донецького «Металурга». В обороні грали Віталій Візавер, Сергій Бойко, Павло Щедраков та Олександр Антонюк. Центр поля поділили Володимир Романенко та Станіслав Печонкін. На лівому фланзі півзахисту вийшов Дмитро Трухін, в атаці — Владислав Голопьоров. Також на полі з'явилися два футболісти, які перебувають на перегляді, їхні прізвища поки що не афішують, але в розмові з «УФ» тренер команди Олександр Севидов зазначив, що ставка робитиметься передусім на вихованців кримського футболу. Також відомо, що один із новачків — атакувальний півзахисник, інший — нападник.

У другому таймі в складі «тепличників» на полі з'явилися Володимир Симончук, Арсен Абляметов, Віталій Саранчуков, Віталій Старовик і Редван Мемешев.

Забиті м'ячі на рахунку Сергія Бойка та двох загадкових футболістів, які, схоже, дуже навіть не проти залишитися в «Кримтеплиці».

Буковина: Створюється фонд підтримки клубу

За повідомленням офіційного сайту чернівецького клубу, в місті створюється фонд підтримки ФСК «Буковина». Шанувальники чернівецької команди, які прагнуть допомогти в організації та діяльності фонду, а також увійти в його оргкомітет, могли в середу, 19 січня, завітати в офіс ФСК «Буковина» (готель «Черемош», вул. Комарова, 13 а) на 11 годину.

Нагадаємо, в розмові з «УФ» головний тренер восьмої команди першості після осінньої частини змагань зазначив, що лідери «Буковини» нині перебувають на оглядинах в інших клубах першої та прем'єр-ліги. Також Вадим Заяць сказав, що фінансова ситуація в клубі не критична, але «Буковина» почувається досить обмежено щодо свого інфраструктурного розвитку, а президент клубу Василь Орлецький нині перебуває в пошуку надійних інвесторів.

Геліос: З двома новачками до Криму

З неділі основний склад «Геліоса» проводить у Криму черговий етап передсезонної підготовки. Місцем дислокації «сонячних» є добре їм знайома навчально-тренувапьна база футбольного клубу «Кримтеплиця», що в селищі Молодіжне. У рамках даного етапу «предсезонки» підопічні Романа Покори зіграють одразу чотири спаринги. Перший з них заплановано на сьогодні. Суперник — молодіжний склад симферопольської «Таврії». А в неділю, 23 січня, «сонячні» зіграють з восьмою командою української прем'єр-ліги — полтавською «Ворсклою». Два інших спаринги заплановано на 27 і 30 січня. Суперники ще не відомі.

А тим часом контракти з клубом уклали ще двоє гравців. Андрій Деркач, відомий уболівальникам футболу своєю грою в бориспільському «Борисфені» (далі був придбаний донецьким «Шахтарем», але заграти в Донецьку не вийшло). Останній клуб — івано-франківське «Прикарпаття». Сергій Литовченко — гравець з величезним досвідом виступів у прем'єр-лізі, ще він грав за симферопольську «Таврію» та київський «Арсенал». Останній клуб — луцька «Волинь».

Нива: Вирішальна десятихвилинка


У вівторок вінничани провели зустріч із «Зенітом» (Боярка), інформує прес-служба клубу. І хоча говорять, що рахунок у подібних матчах значення особливого не має, підопічні Олега Федорчука перемогли — 4:1. Відзначилися Герасимець (18), Ярмолюк (81, пен.), Абатуров (87), Кушка (89).

«Нива» (1 тайм): Гайдаржи (Степанюк, 22), Прохоров (Родін, 22), Прачук, Найко, Доценко, Герасимець, Варченко, Лук'янець (Веретинський, 22), Бовтрук, Козьбан, Качур (Кушка, 40).

У другому таймі у складі «Ниви» з'явилися новачки. Гра дещо вирівнялася. Зенітівці більше контролювали м'яч, хоча цей контроль був лише на своїй половині поля. Переломним же моментом у грі став одинадцятиметровий незадовго до кінця зустрічі, після якого ще три м'ячі побувало у воротах боярців.

Варто зазначити, що нині на оглядинах у команді перебувають майже 14 футболістів. Трьох з новачків можна було побачити на полі в першому таймі. Це Дмитро Доценко («Іллічівець-2»), Олександр Прачук («Рось»), а також Дмитро Родін («Карпати-2»).

Наступними спаринг-партнерами вінничан будуть: «Арсенал» БЦ (20 січня), «Буковина» (31 січня), одним із суперників стане колектив з Вінницької області, можливо — збірна області.

Зірка: На збір до Карпат


У понеділок увечері футболісти кіровоградської «Зірки» вирушили на навчально-тренувальний збір до Карпат. Тренерський штаб команди взяв 25 гравців. Збір відбуватиметься поблизу міста Рахів Закарпатської області й триватиме до 30 січня. 23 та 29 січня заплановано контрольні матчі. Суперники визначаться пізніше.

Нафтовик-Укрнафта: Перевіряють новачків


Після різдвяних свят «Нафтовик-Укрнафта» зібрався в Охтирці на другий навчально-тренувальний збір, інформує прес-служба клубу. Як розповів головний тренер команди Сергій Мизін, команда розпочала запланований тижневий тренувальний збір, на якому футболісти пройдуть поглиблене медичне обстеження, після чого проводитимуть дворазові тренування, на яких основну увагу приділятимуть фізичній підготовці. Вранці працюватимуть над витривалістю футболістів, а ввечері — тренажерний зал та аеробіка. На цей збір заплановано одну двосторонню гру, яка відбудеться сьогодні (20 січня) у Харкові. У ній тренерський штаб планує перевірити всіх новачків, які приїхали на оглядини. Після неї стане відомо, хто поїде на збір до Молодіжного. Розповів наставник охтирців і про футболістів, з якими продовжено контракти. Ними стали Бояринцев, Вітер, Втюрин, Прокурор, Саванчук, Карпенко, Дейнеко. Інші підшукують клуби: Каракевич, Семенина, Погорєлов, Покосенко, Лавренюк, Котелюх. У всіх інших контракти ще тривають.

Наступним етапом підготовки буде збір у Молодіжному, де команда візьме участь у Кубку Кримтеплиці.


Олександр ОЗІРНИЙ, Анатолій ВОЛКОВ, Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, кто в Украине будет транслировать матчи Евро-2024
Футбол | 18 апреля 2024, 13:30 7
Стало известно, кто в Украине будет транслировать матчи Евро-2024

MEGOGO — официальный вещатель УЕФА Евро-2024

10 самых известных футболистов, которых Дарио Друди привез в Украину
Футбол | 18 апреля 2024, 13:38 7
10 самых известных футболистов, которых Дарио Друди привез в Украину

Новый спортдир «Полесья» ранее помог пристойно «затариться» легионерами «Зирке» и «Карпатам»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
PERUVIAN
регистрируйтесь по ссылке http://olimpbet.ru/?partner=warren
ставки от пяти рублей
разнообразная линия