Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
2235
5

Чорноморець підписав аргентинця

Новини зі станів команд першої ліги

Чорноморець підписав аргентинця

Зірка: Мінімальні перемоги

У першому товариському матчі «Зірка» протистояла кіровоградському «Олімпіку», інформує прес-служба клубу. Гравцям обох команд було складно показати свою майстерність на засніженому футбольному полі. З перших хвилин першолігівці заволоділи ініціативою, що дозволило їм створити кілька небезпечних нагод біля воріт суперника, але Порошин та потенційний новобранець команди не скористалися своїми шансами відкрити рахунок у матчі. Лише за три хвилини до завершення першої половини зустрічі з передачі Порошина Кочура забив, як з'ясувалося згодом, єдиний м'яч у цій зустрічі.

У другому контрольному матчі гол Олександра Мизенка змусив похвилюватися гравців «Зірки». Молодим вихованцям заслуженого тренера України Вадима Бондаря в звітній грі допомагали невтомні ветерани кіровоградського футболу Андрій Добрянський та Олександр Мизенко; їхній досвід допоміг гідно протистояти гравцям «Зірки». У складі ж команди Анатолія Бузника грали переважно молоді гравці та ті, хто перебуває на оглядинах. У першому таймі незіграному складу «Зірки» не вдавалося знайти свою гру біля воріт суперника. До того ж, одна з атак підопічних Вадима Бондаря на 18-й хвилині завершилася влучним ударом Мизенка. Після перерви гравці «Зірки» повністю заволоділи ініціативою. Результату довго чекати не довелося. На дванадцятій хвилині другого тайму Самойленко зрівняв рахунок — 1:1. А за вісім хвилин «Зірка» залишилася вдесятьох: вилучили автора гола. Попри гру в меншості, підопічні Бузника продовжували шукати щастя біля воріт суперника і за свої старання були нагороджені: з передачі Ситника Сирота забив переможний гол.

Чорноморець:  До Туреччини без Ребенка та Гришка

15 січня одеський «Чорноморець» вилетів до Туреччини на перший свій збір. На нього поїхали такі гравці. Воротарі: Євген Ширяєв, Геннадій Ганєв, Євген Паст. Польові гравці: Олександр Бабич, Костянтин Балабанов, Віталій Балашов, Іван Бобко, Денис Васин, Дмитро Владов, Максим Гавриленко, Олег Гуцол, Анатолій Діденко, Євген Зубейко, Леонардо де Матос, Сергій Політило, Мігель Портильо, Ігор Силантьєв, Андрій Слінкін, Борис Тащі, Себастьян Сетті.

За інформацією офіційного сайту «Чорноморця», з 26-річним аргентинським півзахисником Сетті вже укладено контракт на 2,5 року. Останнім клубом Сетті був китайський «Чанчунь Ятай». Крім того, на збір поїхали майже десяток новачків, прізвища яких не розголошуються.

На першому зборі заплановано чотири спаринги: 19-го січня «Чорноморець» зіграє з російським «Шинником» (Ярославль), 22-го — з австрійським ФК «Капфенберг», 26-го — з «Амкаром» (Перм, Росія), 29-го одесити планують зустрітися з ФК «Актобе» (Казахстан), але ще офіційного підтвердження немає.

Що стосується втрат, то ще восени з команди пішли чотири гравці — Дорош, Челебадзе, Трусевич і Буряк. До них можуть приєднатися також Дмитро Гришко, який перебуває на перегляді в сімферопольській «Таврії», і Павло Ребенок, який хоче працевлаштуватися у «Ворсклі».

ПФК Олександрія: Перший спаринг


Свій перший контрольний матч у Туреччині ПФК «Олександрія» провів з ярославським «Шинником» — командою російської першої ліги, яка за підсумками минулорічної першості посіла 10 місце. Вже на 12-й хвилині українці відкрили рахунок у матчі. Відзначився Руслан Зейналов. Та вже за п'ять хвилин дебютант «Шинника» Анатолій Нежелєв відновив рівновагу в матчі. Ігровою та територіальною перевагою володіли підопічні Володимира Шарана. Вони швидше розумілися і раз-по-раз турбували голкіпера ярославців. Усе той же Зейналов, Таргамадзе та сербський легіонер олександрійців Мирослав Грумич мали можливість збільшити рахунок у матчі. Але зробив це юний Дмитро Осадчий, скориставшись точною передачею від партнерів. Та все ж утримати перевагу нашим землякам не вдалося. Роман Войдель за п'ять хвилин до завершення матчу відновив рівновагу.

Наступний поєдинок олександрійці проведуть 18 січня. їхнім суперником буде єкатеринбурзький «Урал», команда першої російської ліги, яка посіла сьоме місце.

«Шинник» (Ярославль) — ПФК «Олександрія» — 2:2 (1:1).
ПФК «Олександрія»: Овсієнко (Паньків, 46), Сидоренко (Гітченко, 46), Басов, Єрмак (Казанюк, 75), Запорожан (Башлай, 46), Довгий (Боровський, 70), Пархоменко (Кабанов, 46), Таргамадзе (Іващенко, 46), Ксьонз (Шупик, 46), Зейналов (Осадчий, 46), Грумич (Полярус, 70).
Голи: Нежелєв (17), Войдель (85) — Зейналов (12), Осадчий (56).

Енергетик: Ще дві втрати

Команду залишили двоє гравців. Окрім Андрія Бандрівського та Назара Міліщука, які пішли ще до Нового року, список втрат поповнили Роман Бочкур та Андрій Веретко. Щоправда, обидві втрати важко назвати серйозними, адже ці гравці не належали до основного складу.

Геліос: Повернення Хромих

Склад «сонячних» поповнив досвідчений 28-річний півзахисник Антон Хромих, що пограв свого часу в одеському «Чорноморці» і овідіопольському «Дністрі». А розпочинав свою ігрову кар'єру Антон у харківському «Арсеналі».

Титан: Кошелєв — найкращий


Воротаря армянського «Титана» Артема Кошелєва вболівальники команди визнали найкращим гравцем 2010 року. Друге місце посів нападник Костянтин Візьонок, а третє дісталося правому півоборонцю Віталію Субочеву.

Олександр ТРАВЯНКА, Сергій ЧАЙКА, Олександр ОЗІРНИЙ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Где смотреть онлайн матч чемпионата Украины Днепр-1 – Динамо Киев
Футбол | 26 апреля 2024, 03:31 0
Где смотреть онлайн матч чемпионата Украины Днепр-1 – Динамо Киев

Поединок 26-го тура УПЛ состоится 27 апреля в 13:00 по Киеву в Днепре

Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф
Футбол | 26 апреля 2024, 11:35 35
Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф

Вспоминаем неожиданных чемпионов топ-5 в контексте их следующего сезона

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
artur-dymov
дааа..хорошие ребята--но незаменмых нет!
JIecHuk (Одесса)
Не знаю как в последних играх(не видел их),но раньше Ребенок и Гришко были железно в основе,не хотелось бы их терять.
Gorino
Думаю, молодец Черноморец. Берет аргентинцев ( будем надеятся нормальных ), а багаж с состава отправляет аж ...в ПЛ ( некоторых )
Gorino
В десятку
Odessit-FCCO
Нужно срочно искать замену Ребенку и Гришко.Хорошие игроки.