Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
1767
3

Сержао та Біро Жаде допомогли розгромити білорусів

У першому товариському матчі Білорусь програла Азербайджану 1:5

Сержао та Біро Жаде допомогли розгромити білорусів
Сержао и Биро Жаде

У неділю, 16 січня, відбувся перший з двох запланованих матчів між національними збірними Білорусі та Азербайджану. У мінському спорткомплексі «Дінамо» при величезному скупченні глядачів білоруська команда поступилася гостям з рахунком 1:5. Повторний поєдинок відбудеться у вівторок, 18 січня, і розпочнеться о 19.00.

Перевага підопічних Жозе Алесіо стало очевидною вже з перших хвилин зустрічі. Стартова четвірка азербайджанської команди в складі Сержао, Феліпе, Борісова та Фарзалієва і перевела гру до воріт Новойчіка, і лише чотири з невеликим хвилини знадобилося гостям, щоб відкрити рахунок. Феліпе в центрі майданчика відібрав м'яч у Горбенка, зробив передачу на Борісова, котрий, не зближуючись з воротарем, пробив точно в кут воріт.

А через дві хвилини перевага збірної Азербайджану обчислювалася двома м'ячами. Господарі невдало розіграли кутовий, в результаті якого... Біро Жаде вивів Тіаго один на один з Новойчіком. Дев'ятий номер збірної Азербайджану поступив, як і Борісов трохи раніше: не став обігрувати воротаря, а пробив повз нього - 0:2.

Ну а найкрасивішим в першому таймі став гол, забитий Руфатом Балакішієвим. Білоруські футзалісти пішли в пресинг, але Біро Жаде з Балакішієвим за рахунок стінки його легко подолали, і останній, зробивши слалом від своїх воріт, і по ходу обігравши ще двох суперників, метрів з п'яти зовнішньою стороною стопи пробив у штангу, від якої м'яч закотився у ворота .

А що ж білоруська команда? Вона в першому таймі так і не змогла знайти свою гру, і все, що могла б записати собі в актив, це удар Попова по воротах з восьми метрів, в яких вже не було Твєрянкіна (Андрєй намагався перервати передачу Лєвуса з кута майданчика), але м'яч просвистів над поперечиною.

Зі стартовим свистком до початку другого тайму у воротах збірної Азербайджану вийшов Марат Салянскій, але вже через 36 секунд був змушений виймати м'яч зі своїх воріт. Савінцєв з ауту прострілив на дальню штангу, а там вже Попов в стрибку переправив м'яч у сітку.

1:3 - і, здавалося, інтрига в матчі може відродитися. Але вже через дві з половиною хвилини все повернулося на круги своя. Четвертий гол збірної Азербайджану був записаний на Сержао, але, напевно, правильніше було б його автором вважати Борісова. На самому початку 24-ї хвилини гості отримали право на кутовий, Феліпе викотив м'яч на Борісова, після потужного удару якого м'яч рикошетом від спини (або ліктя?) Сержао опинився в сітці.

Навіть поступаючись в рахунку три м'ячі, у присутності майже тисячі уболівальників збірна Білорусі не могла собі дозволити скласти зброю. Пік її активності припав на останню десятихвилинку, коли ворота азербайджанської команди захищав номінально третій воротар Ельнур Заманов.

Щоправда, варто відзначити, що при цьому господарі частенько «загравалися», в результаті чого гості отримували можливості для різких контратак, на вістрі яких найчастіше був Борісов. Оформити дубль Віталію не вдалося, але однією з помилок білорусів збірна Азербайджану скористатися змогла. На 39-й хвилині після довгої передачі Заманова Лєвус невдало зіграв головою, і Біро Жаде, вийшовши один на один, технічно пробив під поперечину.

У вівторок, 18 січня, в тому ж спорткомплексі «Дінамо» суперники проведуть повторний матч, який обіцяє бути більш напруженим - зрозуміло, що дві поразки, нехай і в товариських матчах, в плани збірної Білорусі не входять.

БІЛОРУСЬ - АЗЕРБАЙДЖАН - 1:5 (0:3)
16 січня. 13,30. Мінськ. Спорткомплекс «Дінамо». 1000 глядачів.
Арбітри: Ракуцкій, Дейкало (обидва - Мінськ, Білорусь).
Білорусь: 1.Новойчік - 2.Чєрнік, 8.Савінцєв, 9.Лєвус (к), 14.Попов - 5.Юрага, 7.Чібісов, 11.Кузнєцов, 13.Горбєнко - 4.Кадаков.
Азербайджан: 1.Твєрянкін (12.Салянскій (к), 21, 19.Заманов, 31) - 4.Сержао, 5.Феліпе, 8. Фарзалієв, 14.Борісов - 2.Гулієв, 9.Тіаго, 6.Балакішієв, 10.Біро Жаде - 3.Атакішієв, 13.Гамбаров.
Голи: Попов (21) - Борісов (5), Тіаго (7), Балакішієв (10), Сержао (24), Біро Жаде (39).
Попередження: Юрага (33) - Біро Жаде (20).

МФК Ураган

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украина – Франция – 4:4. Третье место для сине-желтых. Видео голов и обзор
Футзал | 17 апреля 2024, 07:59 0
Украина – Франция – 4:4. Третье место для сине-желтых. Видео голов и обзор

Смотрите видеообзор матча 3-го тура турнира в литовском городе Йонава

Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику
Футбол | 19 апреля 2024, 00:51 38
Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику

Французская команда выиграла четвертьфинал ЛЕ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
FAN-URAGAN
fiorentina10 — 17.01.2011 20:05
Взагалі-то Пилипів українець.
fiorentina10
Насправді їхні прізвища Сержахрамов, Тіагієв, Пилипів і Бір-заде.
dadaali
Сержао, Тиаго, Фелипэ, Биро Жаде.......какой нафиг Азербайджан?????