Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1933
1

1 березня УЄФА назве ціну квитків

Новини Євро-2012

1 березня УЄФА назве ціну квитків

УЄФА 1 березня цього року оприлюднить інформацію про вартість квитків на матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це повідомив директор турніру Євро-2012 в Польщі Адам Олькович. «Мусимо почекати на офіційну інформацію УЄФА щодо вартості квитків, яку буде оприлюднено 1 березня. Однак хочу сказати, що ціни на них під час чемпіонату будуть майже такими, як і під час Євро-2008 в Австрії та Швейцарії», — зазначив А.Олькович. Він нагадав, що найдешевший квиток на поєдинки Євро-2008 коштував майже ЗО євро.

Харків полічив витрати

У Харкові на підготовку до Євро-2012 торік витрачено 1,5 млрд. грн., з них 554 млн. — кошти з державного бюджету. Як зазначає директор Департаменту з питань підготовки до Євро-2012 Віктор Христоєв, основними об'єктами, які було здано 2010 року, були нова станція метро та кільцева дорога навколо Харкова. Нині триває реконструкція аеропорту, будується злітно-посадкова смуга, впорядковуються дороги, закуповується новий транспорт, споруджується друга навчально-тренувальна база, вже практично повністю готовий стадіон «Металіст».

На околицях Донецька створять два паркінги

У Донецьку створять 2 паркувальні зони на зовнішніх межах міста для відстою легкового автомобільного транспорту вболівальників. Південну паркувальну зону буде створено в районі Маріупольської розв'язки автошляху «Донецьк — Маріуполь». Як повідомили в міськраді, вже визначено місце для неї та проведено переговори з інвестором. Орієнтовний термін підписання договору оренди земельної ділянки — травень цього року. Північну паркувальну зону буде створено на об'їзній дорозі в районі Ясиноватської розвилки. На сьогодні визначено місце під паркінг (50 га, орієнтовна кількість автомобілів — 2,5—3 тис), ведуться перемовини з власником земельної ділянки.

Львівський полк отримає нову техніку

Львівський полк внутрішніх військ отримає техніку та засоби зв'язку на 1,1 млн. грн. для забезпечення правопорядку під час Євро-2012. Як повідомили у прес-групі ВВ МВС України, зокрема Львівський полк отримає три автобуси «ПАЗ» і 2 мікроавтобуси «Газель». Ключі від техніки командирам підрозділів 11 січня вручив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк. Раніше Львівський полк отримав мікроавтобус «Газель», автобус «ПАЗ»,  автомобіль УАЗ «Патріот» і засобів зв'язку на 100 тис. грн.

Червоний діамант — символ Донецька

Червоний діамант став символом Донецька. Крім того, місто визначилося із промоційним девізом. Головним критерієм відбору стало зображення іміджу Донецька як перспективного міста, що розвивається. Як повідомляють «Коментарі», девізом Донецька став слоган «Ореn yоur mіnd — ореn Dоnеtsk!», який серед жителів міста виявився популярнішим, ніж варіанти «Донецьк — арена доблесті та слави!» та «Якщо десь і є футбольний рай - то це наш Донецький край!». Водночас логотипом міста було обрано червоний діамант.

Донецьк освітив понад 50 відсотків вулиць

У Донецьку мережами зовнішнього освітлення охопили 1 тис. 410 вулиць в усіх районах міста, що складає 56 відсотків від загальної кількості вулиць. Як повідомили Інформаційному центру «Україна-2012» в Донецькій міськраді, до ЧЄ планують провести реконструкцію зовнішнього освітлення вулиць, проспектів і бульварів центра міста. Зокрема, впродовж цього року планують відновити зовнішнє освітлення на 181 вулиці. Роботу над проектом уже почали і передбачають її завершити до початку чемпіонату.

У Донецьку для волонтерів ЧЄ відкрили мовний клуб

Майбутні волонтери футбольної першості у Донецьку можуть вдосконалити англійську в спеціально створеному мовному клубі «Спікінг Клаб Євро-2012». Як повідомили Інформаційному центру «Україна-2012» у Донецькій міськраді, проект створено для неформального спілкування студентів іноземною мовою. Організаторами клубу виступають викладачі кафедри іноземних мов і студенти старших курсів факультету іноземних мов Донецького національного університету. Основною базою відбору волонтерів до Євро-2012 стануть виші міста та області. Планується впровадити заходи «Спікінг клаб» в інших вишах.

Тернопіль готує тренувальну базу

У міському бюджеті Тернополя передбачено три мільйони гривень на реконструкцію центрального стадіону, що має стати тренувальним полем для команди-учасниці Євро-2012, яка проводитиме свої матчі у Львові. Арена увійде до складу спортивного комплексу, який включено до офіційного каталогу УЄФА. Як повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради, згідно з проектом, стадіон матиме футбольне поле розміром 105x68 метрів, а повністю криті трибуни з новими пластиковими сидіннями зможуть прийняти 12 750 глядачів. До стадіону мають добудувати невелике овальне приміщення, де будуть готель і ресторан. Під спортивними майданчиками, розташованими поряд з ареною, влаштують підземний паркінг. Приміщення стадіону розширять на шість тисяч квадратних метрів — тут облаштують додаткове приміщення на колонах. У ньому зможуть розміститися спортзали, ресторани, кав'ярні, офісні приміщення та магазини.

Донецьк планує розмістити 21 тис. гостей

Як повідомили Інформаційному центру «Україна-2012» у Донецькій міськраді, основну частину місць забезпечать за рахунок студентських гуртожитків (10 тис. місць) і фан-таборів, наметових містечок (8-10 тис. місць). Також гостям чемпіонату запропонують проживати в готелях, які не задіяні у розміщенні цільових груп УЄФА (119 місць), санаторіях, профілакторіях (298 місць) і приватних помешканнях (600 місць). Як зазначили у міськраді, сьогодні розробляється проект фан-таборів, наметових містечок. Передбачається, що ці об'єкти розташуються на прилеглій території виставкового центру «Експо-Донбас» (майже 3,7—4 тис. місць) та на відкритій ділянці на в'їзді до міста у Маріупольському напрямку (майже 6 тис. місць).

Безвізовий режим з ЄС уже 2012 року?

Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв сподівається, що Україна отримає безвізовий режим із європейськими країнами до ЧЄ-2012. Це він зазначив під час зустрічі з членом Європейської комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле 11 грудня. «Впровадження безвізового режиму між Україною та ЄС має високий суспільний інтерес, і уряд України приділяє цьому питанню значну увагу. Ми сподіваємося, що до початку футбольного чемпіонату Європи безвізовий режим почне діяти», — зазначив він. За словами першого віце-прем'єра, Україна докладе максимум зусиль для прискорення процесу перемовин щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи створення зони вільної торгівлі. Він сподівається, що цей переговорний процес успішно завершиться вже цього року. Також Андрій Клюєв повідомив, що уряд завершує розробку Національного плану на 2011 рік з виконання плану дій щодо лібералізації візового режиму. Це буде комплексний документ, який стане програмою інституційних і законодавчих реформ у міграційно-візовій сфері відповідно до європейських стандартів.

Поле харківської арени підготує британська компанія

Футбольне поле для харківського стадіону «Металіст», на якому відбудуться три матчі групового етапу Євро-2012, готуватиме всесвітньо відома англійська компанія. Про це повідомив президент ФК «Металіст» (Харків) Олександр Ярославський. За його словами, в рамках підготовки до континентальної першості 2012 року Європейський футбольний союз уклав угоду з британською компанією, що працювала над створенням газону домашньої арени лондонського «Арсеналу» — стадіону «Емірейтс». «На сьогодні поле в нормальному стані. Наскільки це можливо в нашій кліматичній зоні. Я хочу сказати, що вже три дні з нами працює знаменита англійська компанія з ім'ям, відомим у всьому світі. Вони займалися створенням поля на «Емірейтс Стедіум», УЄФА підписав з ними договір на Євро-2012. Ця компанія також займалася підготовкою полів і на чемпіонаті світу в ПАР. Вони доведуть поле нашого стадіону до найкращого стану», — повідомив Олександр Ярославський. Президент «Металіста» також висловив упевненість у тому, що газон харківської євроарени буде кращим, ніж на стадіоні «Арсеналу».

Німці визначаться з базою до червня цього року

Керівництво національної збірної Німеччини в першій половині цього року планує відвідати низку базових тренувальних комплексів України та Польщі, що пропонуються для проживання команд-учасниць Євро-2012. Про це заявив генеральний менеджер «Бундестім» Олівер Бірхофф, повідомляє видання «Suddеutsche Zеіtung».

За його словами, пошуками місця проживання німецької команди під час Євро-2012 займуться найближчим часом. «Польща є пріоритетом. Там набагато краща інфраструктура. Втім, ми будемо дивитися об'єкти і в Україні», — сказав Бірхофф. У свою чергу, головний тренер збірної Німеччини Йоахім Лев висловив сподівання, що його команді вдасться якнайшвидше забронювати собі путівку на континентальну першість. На переконання фахівця, максимальна кількість очок у перших чотирьох поєдинках відбору не означає, що «Манншафт» може цілий рік відпочивати.

На тренувальній базі «Скіф» фундаменти заклали

На реконструкції тренувальної бази «Скіф» завершено закладення фундаментів адміністративного корпусу. Як повідомляє «Дирекція з будівництва об'єктів до Євро-2012 у м.Львові», роботи з заливки фундаментів тривали паралельно зі зведенням каркасу будівлі. На сьогодні уже закінчено 2/3 залізобетонного каркасу, а повністю облаштувати стіни та перекриття споруди мають на початку лютого наступного року. Тренувальну базу «Скіф», що її включено до каталогу базових тренувальних центрів для команд-учасниць Євро-2012, планують ввести в експлуатацію у серпні цього року. Загальна вартість проекту — 79 мільйонів 478 тисяч гривень.


Олександр ОЗІРНИЙ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Николай(Донбасс)
УЕФА только назовет... а Боря уже огласил... И посчитал, что зарплаты среднестатистическому украинцу хватит на все матчи. Только донецкое чудо не огласило за какой период. Наверное лет за десять.