Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1799
0

Перемогу «городянам» у рік зайця подарував Заяць

У Львові відбувся турнір пам’яті Володимира Вараксіна

Перемогу «городянам» у рік зайця подарував Заяць
Степан Юрчишин вручает приз Сергею Валенко

У спортзалі львівського СКА після 9-річної перерви вперше переможцем міжнародного турніру пам'яті Володимира Вараксіна стали не представники СДЮШОР «Карпати». У фіналі юні гравці ФК «Львів» за серією пенальті перемогли «Карпати-98» (гравці 1998 р.н.) — 3:2 (основний час — 2:2) і вибороли головний перехідний приз турніру.

Майстер спорту Володимир Вараксін був відомим півзахисником львівського СКА (1950-60 рр.), виступав також за львівський «Сільмаш». Згодом став одним з провідних тренерів при групі підготовки львівського СКА. Вихованцями Володимира Вараксіна були Степан Юрчишин, Олексій Швойницький, Ігор Польний, Андрій Федецький та інші. Ім'ям Володимира Вараксіна названо найстарший дитячо-юнацький турнір з футболу, який розігрується з 1980 року і має свій перехідний Кубок.

На шляху до фіналу-2011 ФК «Львів», якого тренує Олег Колобич, здолав моршинську «Скалу» — 4:0, долинський «Нафтовик» — 3:1, «Карпати-99» — 3:2, СДЮ-ШОР з Ужгорода — 2:1 та поступився львівській «Галичині» — 2:3.

Тож у фіналі ФК «Львів» зустрівся з «Карпатами-98» (тренер — Тарас Ткачик). Рахунок відкрили минулорічні переможці турніру, коли Максим Нелюбін першим встиг на добивання м'яча. У середині другого тайму несподівано помилився воротар «Карпат» Орест Калита, від рук якого м'яч і влетів у сітку. Але вже за дві хвилини карпатівці знову вийшли наперед — після удару впритул зі стійкою Сергія Валенка. І все ж, за кілька секунд до фінального свистка арбітра Андрія Чулика «городяни» зрівняли рахунок — головою пробив під поперечину Григорій Занько. Згідно з регламентом турніру, команди пробивали по три пенальті, але вони також не виявили переможця — 2:2. У «Карпат-98» відзначилися Максим Нелюбін і Сергій Валенко, у ФК «Львів» — Павло Апенько та Маркіян Шулін. Відтак юні футболісти пробивали з «позначки» ще по удару — до першого промаху і міцнішими нерви виявилися у Максима Зайця, який і провів переможний гол — 3:2. Третє місце посіла «Скала», яка з рахунком 5:0 здолала ровесників з львівської СДЮШОР-4.

Про кубки, дипломи, подарунки та призи учасникам турніру традиційно подбали обласна федерація футболу, ФК «Карпати», багаторічні організатори турніру Микола Рогуцький та Василь Каспаревич. У церемонії нагородження брали також участь вихованець групи підготовки СКА, а нині спортивний директор ФК «Карпати» Степан Юрчишин, директор СДЮШОР «Карпати» Богдан Цап, директор спортзалу СКА Мирон Лялек і прославлені ветерани «Карпат» — Ігор Кульчицький та Володимир Данилюк. Найкращим гравцем турніру став Міхал Шраковський (МКС «Полонія», Перемишль), воротарем — Владислав Ціздем (ФК «Львів»), захисником — Маркіян Подола («Карпати-98»), нападником — Віталій Теплий («Скала» Моршин). На рахунку найкращого бомбардира турніру Сергія Валенка («Карпати-1»), як і торік, знову виявилось 11 м'ячів. І спеціальний приз наймолодшому гравцеві турніру одержав воротар «Інтера» з Тульчина Антон Кречик.


Юрій НАЗАРКЕВИЧ, газета «Український футбол»

футбол
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.