Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1574
3

Стали известны соперники Карпат на Copa del Sol

С львовянами померяются силами «Тромсе», «Гетеборг» и «Мельде»

Стали известны соперники Карпат на Copa del Sol
На тренувальних зборах в Іспанії «зелено-білі» візьмуть участь у міжнародному турнірі «Копа дель Соль», який триватиме з 27 січня до 7 лютого. У групі «В» разом з «Карпатами» гратимуть норвезькі «Тромсе» та «Мьольде», а також шведський «Гетеборг».
 
«Тромсе» (Норвегія)
 
Заснований 1920 року. Матчі проводить на стадіоні «Алфхейм» (7 500). «Тромсе» - найпівнічніший клуб в світі, який грає у вищому дивізіоні своєї країни. «Тромсе» ніколи не вигравав чемпіонат Норвегії, одного разу ставав срібним призером, двічі бронзовим та ще двічі вигравав національний Кубок. «Тромсе» був одним з перших клубів відомого норвезького футболіста Торе Андре Фло.
 
Проти українських клубів у єврокубках не грав.
 
«Гетеборг» (Швеція)
 
Заснований 1904 року, «Гетеборг» входить до так званої «великої трійки» шведського футболу. Разом з АІК та «Мальме» «синьо-білі» виграли 43 національні чемпіонати, 18 з яких здобув саме «Гетеборг». Саме цей клуб вважається найуспішнішим в Скандинавії, адже зміг двічі виграти європейський трофей – у 1982 та 1987 шведи піднімали над головами Кубок УЄФА. У «Гетеборзі» грали відомі футболісти – Кеннет Андерсон, Ніклас Александерсон, Тедді Лучіч, Томас Равелі та інші. З-поміж відомих тренерів можна виділити Свен-Горана Еріксона, який працював з командою з 1979 по 1982 рік. Саме цей наставник і зумів вперше привести скандинавську команду до європейського тріумфу.
 
Проти українських клубів у єврокубках не грав.
 
«Мьольде» (Норвегія)
 
Заснований 1911 року, «Мьольде» ніколи не вигравав чемпіонат своєї країни, проте відразу 7 разів ставав срібним призером. Ще двічі клуб вигравав Кубок Норвегії. Найцікавішим є те, що турнір «Копа дель Соль» стане для «Мьольде» дуже важливим. Справа в тому, що з січня 2011 року тренером команди став один з найвідоміших норвезьких гравців – Оле Гунар Сульшер, який за час своєї кар’єри в «Манчестер Юнайтед» заслужив прізвиська «суперзапасний», «палочка-виручалочка» та «убивця з обличчям немовляти». Тож дебютує на посту головного тренера Сульшер саме матчем проти «Карпат».
 
Проти українських клубів у єврокубках не грав.
 
Інформаційний центр ФК «Карпати»
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ksvpat
вот это будет заруба. говорят барселона тв выкупила все матчи!!! прямой эфир!!!!
s-u-p-r-e-m-e
мощный турнир....))
s-u-p-r-e-m-e
"Copa del Sol (исп. Кубок Солнца)- международный футбольный турнир среди скандинавских команд, проводимый в Марбелье с 3 по 12 февраля 2010 года. Турнир проводится во время зимней паузы в скандинавских чемпионатах и призван подготовить команды к продолжению сезона.
Финал 2010 года "ЦСКА" Россия матч отменён
из-за непогоды "Шахтер" Украина