Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1419
0

Андрій ПОЛУНІН: «12-те місце – це не позитивний результат»

Розмова з директором охтирського «Нафтовика-Укрнафти»

Андрій ПОЛУНІН: «12-те місце – це не позитивний результат»
Нефтяник-Укрнефть - Крымтеплица

Команда «Нафтовик-Укрнафта» після відпустки зібралася 22 грудня в Охтирці на перший навчально-тренувальний збір, який тривав до 28 числа. На цей тренувальний процес було запрошено багатьох футболістів з перспективою посилення гри команди. Про підсумки осінньої частини першості та перспективи на майбутнє своїми враженнями ділиться директор ФК «Нафтовик-Укрнафта» Андрій Полунін.

-Андрію Вікторовичу, в першому колі команда виступала неоднозначно: то красиві перемоги, то прикрі поразки. Як ви можете оцінити її виступи в літньо-осінній період першості?
—Як ви сказали, так і є. У нас відбулися зміни в тренерському штабі команди. Я вважаю, що й колектив пристосовувався до нового керманича, та й гравці старалися виконувати його вимоги. Перерва після зміни головного наставника була невеликою, і тому було нелегко створити колектив однодумців. І гравці, і тренери старалися виконувати поставлені завдання, та це було не легко. Адже підготовчий період був досить короткий, і керівному штабу не вдалося втілити свої задумки в результат. Змінився і тренувальний процес, і вимоги до футболістів стали іншими. А 12-те місце на проміжному фініші — це не позитивний результат. Та все-таки футболісти в багатьох матчах демонстрували хорошу гру, про що свідчать результати на виїзді, та й в окремих матчах на своєму полі. У принципі нам потрібно провести три повноцінних навчально-тренувальних збори, і результат буде.

—Нині команда провела перший збір в Охтирці, зіграла у Харкові дві двосторонні гри. Чи визначилися з гравцями, які залишаться в команді?
—Цей збір був селекційним. Багато гравців основного складу не брали участі в ньому. Ми запросили тих гравців, у яких закінчувався термін дії контрактів, а також групу нових. На даний момент з команди пішов Олег Котелюх. За взаємною згодою ми з ним достроково розірвали контракт. Вирішив залишити колектив воротар Максим Лавренюк, у якого закінчився термін дії контракту і ми не гарантували йому місця в основному складі. А Максим хоче грати, тож ми пішли йому назустріч. Що стосується інших, то контрактів ні з ким ми поки що не підписували. Вирішили, що подивимося на них після нового року і відтак вирішимо, з ким укладати контракти. У нас вдосталь часу, є великий список потенційних кандидатів, і той, хто покаже себе під час підготовки та в контрольних матчах з ліпшого боку, залишиться в команді.

—Які завдання поставлено на весняну частину першості?
—Завдання у нас одне: виходити на кожну гру й перемагати. Не менш важливим є і те, щоб команда у кожному матчі показувала такий красивий футбол, який завжди був у Охтирці. Хотілося б, щоб ті вболівальники, які приходять на стадіон, отримували задоволення від гри своєї улюбленої команди.

—Селекційна робота проводитиметься серйозно?
—Ця робота у нас велася весь час і триває й нині. У нас на перегляді ціла група новачків. Хтось із них приїде на збори і в подальшому, комусь подякували й сказали, що він нам не підходить. Будемо запрошувати на збори нових футболістів. Працюватимемо в цьому напрямку.

—Які плани підготовки команди?
—Плануємо провести чотири навчально-тренувальних збори: з 15 по 22 січня — в Охтирці, потім — участь у Кубку «Кримтеплиці» з 25 січня по 8 лютого і два збори в Алушті: з 13 по 24 лютого та з 28 лютого по 11 березня. Після цього будемо в Охтирці готуватися до першого календарного матчу. Дай Боже, щоб нам профінансували ці плани, і тоді все буде нормально.

—Нині на перегляді було багато новачків. Чи хтось залишив про себе приємне враження?
—Ну якщо ми чотирьом футболістам сказали, щоб вони приїздили на наступний збір, то вони в перспективі можуть підсилити гру команди.

—Вважаю, що охтирську команду вболівальниками не скривджено. Люди ходять на футбол, підтримують свою команду...
—Тут я з вами цілком згоден. В Охтирці багато людей, які й раніше ходили на футбол, і нині ходять, і ходитимуть. Усе залежить від гри команди, і чим краще вона гратиме, то більше її вболівальників буде на трибунах.

Василь ЧЕРНЕЦЬ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Историческая бронза! Украина впервые стала призером ЧМ
Футзал | 06 октября 2024, 17:12 67
Историческая бронза! Украина впервые стала призером ЧМ

Команда Александра Косенко в матче за 3-е место разгромила Францию

Ребров вызвал в сборную Украины двух игроков вместо Ярмоленко и Лунина
Футбол | 06 октября 2024, 22:25 35
Ребров вызвал в сборную Украины двух игроков вместо Ярмоленко и Лунина

Александр Назаренко и Дмитрий Ризнык переведены из резервного списка в основной

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.