Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
12886
116

Энергия + Тайм = Энергия-Тайм

Президенты двух львовских футзальных клубов озвучили создание нового совместного проекта (ОБНОВЛЕНО)

Энергия + Тайм = Энергия-Тайм

Прес-конференція президентів колишніх клубів «Енергія» та «Тайм» Стефанківа Олександра Миколайовича та Кедика Романа Володимировича

О.С.:  Сьогодні ми хочемо офіційно озвучити інформацію, про яку вже говорять кілька місяців, а саме - ми підтверджуємо, що переговори із Романом Володимировичем Кедиком велися, ведуться і ми виходимо на фінішну пряму, - а це значить, що команди «Енергія» і «Тайм» хочуть об’єднати свої зусилля з метою успішного виступу на міжнародній арені. Звісно, що і на внутрішній також в тому числі. Цей проект розрахований мінімум на 2,5 роки,  За цей час ми хочемо підтвердити свої чемпіонські звання, а також вийти до «Фіналу чотирьох» Кубку УЄФА, де команди «Тайм» і «Енергія» не змогли досягти успішних результатів. Якщо об’єднати зусилля, гравців та тренерський штаб, то ця задача може бути реальною. Це операція по об’єднанню вже здійснена, Гончаренко вже представлений команді, - тим гравцям, які були підібрані Станіславом Олександровичем, які на його думку повинні відстоювати честь нової команди.
Р.К.: Оскільки вже чимало було сказано Олександром Миколайовичем, і все це відповідає дійсності, то я хотів б тільки додати, що зараз на перегляді є кілька людей, і протягом кількох днів вже будемо мати остаточний склад команди. Цілі ми ставимо відносно великі, але вони є досить реальні, і на європейській арені із такою командою достойно виступити можна.

- За яким принципом буде формуватися основний склад команди «Енергія-Тайм»?
О.С.: Хочу зауважити, що головним тренером команди є Станіслав Гончаренко, а помічником – Микола Сич, вони обоє людей із команд знають нормально, і вони будуть вирішувати кого брати, і на які позиції, оптимально це повинно бути 3 воротарі і три четвірки. Зараз у нас є трохи більше, але оскільки трансферне вікно ще відкрите, то можливо ще будуть деякі зміни, але до матчу із «Ураганом» ми хочемо визначитися остаточно. Хоча, ситуація із тими людьми, які виставлені на трансфер, може бути вирішена до кінця січня, то затверджений склад буде вже на початку лютого.

- Нова команда буде сформована лише на базі гравців цих двох команд, чи будуть запрошені інші виконавці?
Р.К.: По мірі можливостей. Наразі тренер не бачить такої доцільності, оскільки склад зараз є досить боєздатний.
О.С.: По завершенні сезону звісно це питання буде підніматися, але зараз воно не є актуальним. Тим більше, у міжсезоння дуже важко брати хороших гравців, і саме тих, яких ми хочемо.

- Всі гравці підписують контракти із новою командою?
- Так.

- На 2,5 роки?
О.С.:
Хто як. Але ми розраховуємо, щоб більшість саме була у складі протягом цього періоду.

- Хто залишається у команді і хто її покине?
О.С.:
Підписані контракти вже можемо озвучувати, воротарі - Кардаш, Лисенко, Ільків, із польових гравців – Федюк, Струк, Романов, Рогачов, Кондратюк, Легчанов, Якунін, Овсянніков, Павленко, Макаєв, Дмитро Бондар. Команду покине Пітуля, під питанням Олександр Бондар і Задорожний. Хлопці зараз перебувають далі на оглядинах, і тренер повинен визначити, хто з них зможе допомогти команді. Тригубець веде переговори із «Кардиналом», оскільки він сам родом із Рівного і його там хочуть бачити. Ситуація із Івановим і Петрушиним, які теж виставлені на трансфер, як і Тригубець, поки не визначена.

- Як буде виглядати емблема клубу?
О.С.: Питання атрибутики не вирішується за один день, але я думаю до початку нового сезону це буде вже визначено. Зараз ми лише працюємо над формою – до таймівської добавляємо елементи форми енергетиків і навпаки.

- А як бути із очками набраними командами в цьому сезоні? (Сміх в залі, вигуки – «Додати!»)
Р.К.:
Безумовно краще визначати по команді, яка набрала більше очок. «Тайм» попробує дограти 50% ігор, які не відбулися досі. А очки будуть братися «Енергії», оскільки вона вище у турнірній таблиці. А сумувати – було б непогано. Але і в плей-офф це ж б нічого не дало.

- Як «Тайм» буде догравати матчі?
Р.К.:
Ми маємо ще молодіжну команду, то половина цих матчів ми відіграємо.

- Щоб не віддавати очки суперникам?
О.С.:
Так, ми розуміємо, що ці очки будуть тільки на руку суперникам.

- А яка ситуація із Кубком України, адже гравці «Тайму» вже були задіяні у цьогорічному розіграші. Чи зможуть вони брати участь у «Фіналі чотирьох» вже у підсиленій «Енергії»?
О.С.:
За новим регламентом це не заважає гравцям після дозаявлення внаслідок трансферу, брати участь в Кубку вже у новій команді. Тому з тим проблем не буде. Нашим найближчим завданням і є якраз здобути цей трофей.

- А хто зараз президент команди?
О.С.:
Стефанків – президент команди, Роман Кедик, як і Володимир Матвіїшин – почесний президент.

- Наскільки правдивими були чутки про фінансові проблеми «Тайму», чи це не були перебільшенням, і якщо ні, то чи не стало це однією із причин даного обєднання.
Р.К.:
Безумовно фінансові проблеми були, хай ні для кого це не буде секретом. І, можливо, в деякій мірі вони і були серед причин. Але це не основна.

- Зараз фінансовий вклад рівний ?
Р.К.:
Так, 50/50.

- Чому у міні-футболі зараз спостерігається тенденція, що команда, яка досягне певних вершин, вийде на пік, здобуде чемпіонські звання, і падає, розвалюється, чи бореться за незначні завдання.
Р.К.:
Я вважаю, що після двох років наступає певний психологічний спад. Це описано в відповідній літературі. Якщо не вливати нову кров, то із власними гравцями, які протягом тривалого часу, 5-6 років, грають досить стабільно, і відбуваються такі провали.

- Вони наїдаються футболом?
Р.К.:
Можливо. І футболом і званнями. Вони привикають до цього. Втрачають мотивацію.

- Як вболівальники сприймуть таке об’єднання?
Р.К.:
Думаю, що нормально. Частина з них вже знає.
О.С.:
Ми ніколи антагоністами не були. Ми завжди за нічию вболівали. (сміх в залі)

-Що буде у програмках на сторінці «Історія клубу»?
Р.К.:
Мабуть треба писати дві історії. Насправді, це питання, як і символіки, кольорів, залишається відкритим.

- Неофіційною столицею футзалу називали Львів. Але протягом останнього року кількість команд у вищій лізі зменшилася вдвічі – із чотирьох залишилося дві. Чи не потрібно вболівальникам переживати, щоб цей статус міста перейшов до Харкова, скажімо, де команд також дві?
О.С.: 
Це питання є досить відносним. І не тільки кількістю команд  визначається. Я думаю, що ми це вже переросли. Перейшли той етап, коли один одного хотіли побороти. Чи команду Мирона Кіндія, чи Володимира Валявки. Головне - це брати національний чемпіонат, бути кращим в Україні і виходити на міжнародну арену.

- Кількість дербі все ж зменшилося...
О.С.:
Можливо для вболівальників це десь в певній мірі і гірше, але для вищих задач цей крок, я вважаю, правильний, оскільки йде не є розсіювання ресурсів, а, навпаки, зосередження.

- Станіслав Олександрович взяв на себе зобов’язання вивести команду у «Фінал чотирьох» Кубку УЄФА. Чи реально українськими виконавцями обігравати «Бенфіку» і «Інтер Мовістар»? Адже чимало європейських команд беруть курс на «бразилізацію» свого складу.
О.С.:
Я думаю це питання не є зараз актуальним також, оскільки першим є завдання отримати золоті нагороди чемпіонату. І тоді дивитися, чи ці люди готові виконувати поставлену задачу. Але візьміть до прикладу російську «ВІЗ-Сінару», яка без жодного бразильця здобула європейський трофей. Я вважаю, що тренер у нас найкращий в Україні, виконавці – найкращі, - фактично, збірна. Але, на жаль, не нам вирішувати останнє. Хоча це було б приємно. Щоб на наших виконавцях базувалася національна команда. І в такому разі ми б рекомендували, щоб тренував її Гончаренко.
Р.К.: Приклад «Тайму» останніх двох років довів, що можна нашими виконавцями грати на рівних із європейськими командами.І в об’єднаній команді зараз чимало гравців вже грали як і за збірну, міжнародні матчі, так і на Кубку УЄФА. Цього року колінка вже перед «Бенфікою» не тремтіли на відміну від позаминулого року, коли гравці «Тайму» грали проти своїх кумирів.

-
Якщо згадати червень місяць, то Станіслав Олександрович заявляв, що при збереженні основного складу команди, перед клубом стоїть завдання мінімум підтвердити здобутки всередині країни, і пройти у «Фінал Чотирьох» в КУ.   Але як бачимо, - невдалий старт, непевна гра у Європі і тепер – об’єднання двох команд. Чи можете ви назвати конкретну причину невдач?
Р.К.:
Що стосується чемпіонату, то причини невдалого старту різні. Можливо, психологічна перевтома із минулих чемпіонатів. Але трагедії із цього на початку ніхто не робив, оскільки можна надолужити це потім, із восьмого місця навіть, хоча це і не бажано. Ставка зробилася на єврокубок. Щодо «Фіналу чотирьох», то складно пояснити провал із сербами. Можливо, інше поле, не пристосувалися до м’яча, чи тривалий переїзд чи інші фактори. Основну причину виділити складно.

Вітаємо всіх із новим роком і дякуємо за увагу.

Андрій СТАДНИК, зі Львова, спеціально для Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 116
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dantist74
Еще раз для особо "одаренных" и не блистающих разум:
ПОЧИТАЙТЕ ИНТЕРВЬЮ!!!!!!!!!
dantist74
serjo71
Вот видишь, я был прав! ПТУ за самогон.
serjo71 — 07.01.2011 17:41

не будет никакой игры и иначка получила 3 очка даром...
ВСЁ
И если верить твоей тупой логики, то по три очка даром получат все...
serjo71
в твоей иначке челюстей тыщ 50 и это вместе со стариками,детьми ,дамами, ну и с тобой.(это я ещё верхние и нижние считаю).
работяга,когда же ты отдыхаешь?при этом три трудодня пропустил по причине гипертермии
serjo71
не будет никакой игры и иначка получила 3 очка даром...
ВСЁ
serjo71
Ты просто заставляешь...
На когда перенесли игру ,в какое время она состоится, а видеотрансляция будет и в котором часу?
Челюсти ,бля он шинирует...Это трудно по-твоему?
fiorentina10
ХДОПЦІ! СХАМЕНІТЬСЯ, СЬОГОДНІ ВЕЛИКЕ СВЯТО!
pravda78
Dantist
Для енакиевского краснодипломника Гарварда,которого, видимо, торкнуло от "целебного" воздуха родного города,выдаю информацию.На момент игры с Таймом в команде Енакиевец все были здоровы.Просто твоя любимая команда решила,что самая хитровспаханная(как по ходу и ты)и на спортивные принципы забила.Ну как это тебе еще втолдычить,а!?
dantist74
pravda78
У меня складывается впечатление, что ты с трудом закончил восемь классов в школе, а потом пту за самогон... Ну ясно же написано, игра перенеслась а не отменили все результаты. Ну как тебе еще втолдычить, а!? Ну если не понимаешь с первого раза, ну почитай еще раз интервью. И по поводу прошлого года уже столько всего писали... Ну был нарушен регламент и наш президент мфк добился правды, разве это плохо? А по поводу игры- это игра.В футболе всегда есть победители и проигравшие. И хватит уже толочь воду в ступе.
fiorentina10
ХРИСТОС НАРОДИВСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!
ovosh80
а меня порадовала вот эта фраза "Цей проект розрахований мінімум на 2,5 роки, За цей час ми хочемо підтвердити свої чемпіонські звання, а також вийти до «Фіналу чотирьох» Кубку УЄФА, де команди «Тайм» і «Енергія» не змогли досягти успішних результатів" ............. отчего - то сразу вспомнилась http://sheba.spb.ru/lib/krylov11.htm
pravda78
dantist
Признайте,что обкакались с Таймом играть.Стыдно за вашу команду.Хотите,чтобы сняли очки у ваших конкурентов,которые в честной борьбе Тайм обыграли.А не по-вашему будет потому,что когда пытаешься добиться результата не в честной борьбе на поле,а под ковром,то в конечном итоге все равно проиграешь .В любом случае вам позор.
Может немного не в тему пример.Но вот вы в прошлом году за пределами поля боролись за попадание в шестерку.Может даже и справедливо.А сколько вы в той шестерке игр выиграли?Игра все расставила по своим местам
dantist74
Да, кстати, я ни из кого дурока делать не собираюсь. Но если ты себя относишь к их числу, то я то тут при чем!?
dantist74
serjo71
Если ты думаешь, что меня укусил, то глубоко заблуждаешься. Я уже давно на такой бред не обращаю внимание.Ты просто показал свое невежество и необразованность. А вот когда таким героям ломают челюсти и их нужно шинировать, куда сразу пропадает героизм!? Как овечки блеют... Смешно смотреть даже.
serjo71
Чё ты из нас дураков пытаешься сделать?
А говорил , что доктор(хотя какой из стоматолога доктор)
dantist74
pravda78
Вот объясни, в чем сыр-бор, игру же никто не отменял, её просто перенесли. Никто никому ничего на халяву не давал. Мы сыграем игру с Таймом. И... что должно быть по нашему???
pravda78
Dantist,ты можешь болеть сколько угодно.А для того,чтобы отменить игру кашля Хурсова или Замятина недостаточно.На сайте-тишина,команда тренируется.С Лисой договорились-молодцы.Но все равно не по вашему будет
dantist74
serjo71
Я да.
keegan
Мужики,ну хватит уже,для каждого его команда -лучшая!!! С Рождеством Христовым и пусть победит сильнейший( НА ДАННЫЙ МОМЕНТ)!!!
AN_124
Всі лохі - лише кардинал валить
AN_124
На мій погляд з цього нічого не вийде...