Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
4579
1

Василий РАЦ: «Закарпатье не возглавлю»

Экс-футболист киевского «Динамо» может возглавить один из украинских клубов

Василий РАЦ: «Закарпатье не возглавлю»

Відомий у минулому футболіст Василь Рац найближчим часом може працевлаштуватися в Україні. Про це і не тільки фахівець розповів ексклюзивно в інтерв'ю для нашого сайту.

- Василь Карлович, ви давно вже хочете працевлаштуватися тренером. Як просувається справа?
- Кілька зустрічей було, але ще до конкретики справа не дійшла. Сподіваюся, в найближчі дні ситуація проясниться. Але наперед мені важко щось сказати.

- В Росії, Україні чи інших країнах проводити переговори?
- Є варіант в Україні.

- Можливо, йдеться про ужгородське «Закарпаття», в яке у вас уже сватали?
- (Сміється) Ні, йдеться не про «Закарпаття».

- А взагалі, це команда із Прем’єр ліги?
- Ні, не з елітного дивізіону. Взагалі, наперед, я так зрозумів, нічого говорити не можна. Не раз так було, що здавалося, що усе вже обумовлено, а в останній момент усе зривалося.

- Колишній «динамівець» Олег Саленко якось сказав, що в Україні тренерський цех закритий, працюють одні і ті ж тренери, а фахівцеві не з пулу важко знайти роботу. Погоджуєтеся з цією думкою?
- Мені важко судити, він постійно живе в Україні, а я тільки наїздами тут буваю. Але, думаю, є доля правди в цій думці. Олег Саленко, мабуть, з цим зіштовхнувся. Він ж живе у Києві, має більше інформації від мене. Що стосується мене, то роботу знайти мені важко через великий перерив у футбольній кар’єрі. Крім того, якби я жив в Києві, мені було б легше працевлаштуватися.

- Багато «динамівців» працевлаштувалися тренерами у своєму рідному клубі. У вас не склалися стосунки із братами Суркісами чи є інші причини?
- Ні, справа не в стосунках. Як уже говорив, справа в місці проживання. Хто працює в «Динамо» по завершенні кар’єри, постійно жив в Києві. А я ні. В цьому уся і справа.

- Ви якось сказали, що хочете свого сина влаштувати в якійсь українській команді. Ще не зробили цього?
- Ні, ще не встиг. А так, справді, хочу це зробити. Він повинен відчути різницю між угорським і українським футболом. Наразі мій син грає в другій лізі чемпіонату Угорщини.

- Як прокоментуєте повернення Юрія Сьоміна на тренерський місток «Динамо»? Двічі в одну річку можна увійти?
- Думаю, повернення Сьоміна в «Динамо» є помилкою. Говорю так не через якісь особистісні протиріччя із ним. Ми навіть не знайомі. Більше того, вважаю, Сьоміна хорошим фахівцем. Але він кинув «Динамо» через акції в «Локомотиві». Якби він любив цей клуб, то так би не зробив, а залишився б і щось би зробив в «Динамо». А так, в Сьоміна не вийшло в «Локомотиві», його звільнили, після чого він не маючи кращих пропозицій вертається в Києві. Сумніваюся, що в цій ситуації Сьомін для «Динамо» є найкращим варіантом. Це моя думка, як насправді, покаже час.

- Як гадаєте, в сучасних умовах доцільно ще говорити про патріотизм до клубу?
- Думаю, ні. Усе впирається в гроші. Можливо, є гравці які є патріотами своїх клубів. Але більшості це поняття не відомо. Тому, мені здається, про патріотизм можна забути. Зараз усе впирається в меркантильні стосунки, а усе інше – другорядне.

Розмовляв Андрій Захарчук, www.24tv.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
SergeSuper
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил