Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
20961
52

НСК Олимпийский: итоги 2010

Реконструкция стадиона близится к завершению + ФОТО

НСК Олимпийский: итоги 2010
НСК Олимпийский
Реконструкцію Національного спортивного комплексу «Олімпійський» було розпочато у серпні 2008 року в рамках підготовки до Євро-2012. До реконструкції стадіон складався з чаші з двома ярусами трибун та 4 освітлювальних щогл. Така конструкція арени була морально застарілою та не відповідала міжнародним вимогам для проведення спортивних змагань високого рівня та інших масових заходів, оскільки не забезпечувала належного рівня комфорту та безпеки глядачів.
 
Для проведення на НСК «Олімпійський» спортивних змагань міжнародного рівня концепцію стадіону було кардинально змінено. Проектом реконструкції НСК «Олімпійський» передбачено зведення на місці історичної арени сучасного багатофункціонального комплексу класу «Еліт». Проект реконструкції НСК «Олімпійський» включає:
 
-   реставрацію трибун верхнього ярусу та заміну складок трибун нижнього ярусу чаші стадіону,
-   встановлення унікального вантово-мембранного покриття над трибунами,
-   зведення на місці західних трибун нової п'ятиповерхової будівлі VIP-зони,
-   побудову низки інфраструктурних об’єктів (підземний паркінг, естакада та об’їзна дорога, зона гостинності),
- благоустрій території довкола стадіону (Черепанова гора),
- облаштування футбольного поля та легкоатлетичних бігових доріжок
- встановлення сучасних світлових, звукових, інженерних мереж та IT-систем
 
За експертними оцінками, ситуація з реконструкцією Головної спортивної арени України у першому півріччі 2010-го року була критичною. Організаційна структура НСК «Олімпійський» мала суттєві недоліки, що заважало ефективно управляти проектом. Як наслідок – своєчасне введення стадіону в експлуатацію опинилося під загрозою. Станом на 1 січня 2010 року було виконано лише 35 % від загальної кількості робіт. На 1 травня 2010 року відставання від існуючого графіку будівництва перевищувало 6 місяців, а щомісячне невиконання планів – 50%. Існували проблеми з фінансуванням проекту.
 
Через відсутність у повному обсязі робочої документації, професійного менеджменту, системи бюджетування, а також ефективної програми контролю якості УЄФА поставило під сумнів відповідність стадіону та прилеглої території вимогам на час проведення ЄВРО-2012. Під загрозою опинилося проведення на НСК «Олімпійський» фіналу Чемпіонату Європи з Футболу у 2012 році.
 
Проект будівництва НСК «Олімпійський» станом на 01.05.2010 потребував кардинального втручання в структуру управління та координації всіх процесів.
 
21 квітня 2010 року Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про передачу державного підприємства «Національний спортивний комплекс «Олімпійський» до сфери управління Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. На НСК «Олімпійський» було сформовано нову професійну команду на чолі з менеджментом міжнародного рівня.
 
Враховуючи критичну ситуацію на об’єкті, нове керівництво вже в травні затвердило реальний детальний графік будівництва, який враховував відставання, відображав реальний стан будівництва та об’єднанав усі технологічні процеси.
 
Після 01.05.2010 р. на проекті було здійснено антикризові заходи з основних напрямків:
- Створено проектну команду.
- Організовано детальне планування в рамках проекту підготовки до Євро-2012: будівництво та реконструкція НСК «Олімпійський», зони гостинності, 1,5 км зони, зони благоустрою, 13-поверхової будівлі, реконструкція Троїцької площі, будівництво електропідстанцій «Олімпійська» та «Європейська».
- У зв’язку з унікальністю проекту в застосуванні проектних рішень (вантової покрівлі, вакуумної каналізації, сучасної системи енергозбереження та ін.) нових типів матеріалів, здійснено детальне планування послідовності технологічних операцій. Детально опрацьовано технологію будівництва та монтажу обладнання.
- Здійснено розстановку пріоритетів у виконанні плану проекту. Це допомогло раціонально розподілити матеріальні та людські ресурси до завершення проекту.
- До виконання робіт залучено ще 2 генпідрядні організації, що дозволило прискорити темпи будівництва та зробити його конкурентним.
- Створено ефективну систему бюджетування з деталізацією, пов’язаною з основними об’єктами будівництва та планом фінансування (титули будівництва).
- Впроваджено системний підхід до організації документообігу та комунікацій між всіма учасниками проекту.
- Організовано управління ризиками.
- Встановлено контроль за реалізацією календарно-мережевих графіків
- У період травень-липень 2010 р. на вимогу Замовника та за участю Науково-дослідного інституту будівельного виробництва (НДІБВ), Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій (НДІБК) була розроблена програма контролю якості виконання будівельно-монтажних робіт.
- Розроблено ефективну організаційну структуру.
 
 Внаслідок нового підходу до управління проектом ситуація у другому півріччі 2010 року кардинально змінилась. У вересні критичну межу графіку було подолано. Експерти УЄФА відзначили значний прогрес на будмайданчику. А 4 жовтня 2010 року Виконавчий комітет УЄФА остаточно затвердив НСК «Олімпійський» місцем проведення фінального матчу 1 липня 2012 року.
 
За 7 місяців роботи, починаючи з травня 2010 року, на НСК «Олімпійський» виконано в півтора рази більше робіт, ніж за 2008-2009 роки разом. (60%) Щоб виконати 18-місячний графік робіт, розрахований на 36-40 місяців, будівництво проводиться цілодобово у 3 зміни за будь-яких погодних умов.
 
Спільними зусиллями нової команди на НСК «Олімпійський» у 2010 році було виконано наступні роботи:
 
- Проведено повну реставрацію складок другого ярусу трибун чаші стадіону.
 
- На 60% виконано роботи зі встановлення навісу над трибунами: встановлено всі 80 підпірних колон; завершується розкладка вантової системи та триває підготовка до її підняття; закуплено й доставлено необхідне обладнання і матеріали для встановлення мембранного покриття, запланованого на 2011 рік.
 
- Зведено нову 5-поверхову будівлю VIP-зони та виконано більшу половину оздоблювальних робіт. Зараз тут завершується скління приміщень, тривають роботи з влаштування інженерних мереж. Після реконструкції у VIP-зоні розміщуватимуться зручні роздягальні для спортсменів та тренерів, зала для преси, зали для гостей та зона прийому високих делегацій та комфортабельні ложі з видом на поле.
 
- У комерційній зоні (зона уболівальників) завершено загальні будівельні роботи, завершується прокладка інженерних мереж. Загальна готовність приміщень складає 60%.
 
- Побудовано основні об’єкти інфраструктури. Закінчено будівництво залізобетонного каркасу естакади та об'їзної дороги (70%), яка з’єднує вулиці Димитрова та Еспланадну. Споруджено приміщення під об'їзною дорогою. З випередженням на кілька місяців розпочато будівництво підземного паркінгу на 280 паркомісць. Закінчено роботи з влаштування залізобетонного каркасу стоянки автобусів. Затверджено проект та розпочаті підготовчі роботи по зоні Гостинності.
 
- Проведено роботи з озеленення та укріплення північного схилу Черепанової гори, на якій розкинеться дендропарк з зоною відпочинку. Для збереження історичної місцевості гору укріпили 14 підпірними стінами та встановили дренажні системи. Ведуться роботи з буріння артезіанської свердловини глибиною 340 м., прокладено артезіанський водопровід.
 
- Закуплено 75% необхідного інженерного та IT-обладнання обладнання. Оскільки стадіон буде «розумним», до 40% його вартості складають сучасні IT- системи та екологічно-безпечні та економічно виправдані інженерні рішення (вакуумна каналізація, водовідведення, системи звуку та освітлення, кондиціонування та ін.).Наразі тривають роботи з влаштування систем водопроводу, енергопостачання, кондиціонування, вентиляції, слабострумових систем, систем пожежогасіння, систем теплопостачання. Для забезпечення роботи в осінньо-зимовий період змонтовано і запущено теплопункт, обігрівається зона уболівальників і VIP-зона.
 
- Вибрано підрядника з світовим досвідом для виконання робіт з влаштування ігрового поля. Виконання робіт заплановано на березень-червень 2011 року.
- Довкола стадіону завершується бетонна підготовка під мощення 47 тис.м2граніту, укладку якого заплановано на березень-травень 2011 року.
 
На наступний 2011 рік заплановано завершення реконструкції НСК «Олімпійський», що передбачає виконання наступних робіт: підйом вантової системи та монтаж мембранного покриття; завершення встановлення та перевірка інженерних систем та IT-рішень; закінчення оздоблювальних робіт; влаштування бігових доріжок та легкоатлетичних споруд, які відповідатимуть усім міжнародним вимогам IAF; облаштування футбольного поля; будівництво зон гостинності та закінчення благоустрою території. Щоб уникнути проблем з енергопостачанням НСК «Олімпійський» заплановано реконструкцію ТЕС-5 та будівництво Електропідстанцій «Європейська» та «Олімпійська». Остання – потужністю 110 мВт – забезпечуватиме не лише потреби стадіону(12 мВт), а й центру міста.
 
Після реконструкції, завдяки сучасним технологіям, НСК «Олімпійський» задовольнятиме усі вимоги до стадіонів класу «Еліт». Кожен його відвідувач може не тільки спостерігати за спортивними змаганнями, а й отримати усі можливі види сервісу: шопінг-центри, ресторани, конференц-центри з залами для переговорів та банкетними залами, сервіс для проведення спортивних змагань, концертів, шоу програм, виставок та показів, обслуговування VIP-клієнтів та багато іншого. Завдяки комерційній, торгівельній та розважальній складовим НСК «Олімпійський» зможе працювати всі 365 днів на рік.
 
Sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

9 шайб для Китая. Сборная Украины провела последний матч перед ЧМ
Хоккей | 24 апреля 2024, 20:03 3
9 шайб для Китая. Сборная Украины провела последний матч перед ЧМ

В такой игре проверить свой уровень точно не удалось

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 10
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Комментарии 52
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Рикки
вот где отмывают огормные деньги...
Tavrin
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Tavrin
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
evto
аууу!!! умники!
читай. ------------ келасс ЭЛИТ!
а что это значит??? что все будет ШИК. все там будет, все будет просто супер.
классы не мы определяем, а ФИФА. там есть определенные требования. которым этот стадион будет СООТВЕТСТВОВАТЬ!
меня лично беспокоит, что 69000 всего. не могли до 75000-80000 дотянуть.
DWORKIN
sa1rus — 28.12.2010 18:00
Да толку от этого никакого не было бы. Ахмет стадион за свои кровно стыреные строил, поэтому и контролировал воровство. А здесь денежка государственная и пофигу кто будет строить, воровать будут. Или ты думаешь заявленная сумма ушла на стадион? Половина, в лучшем случае, может и ушла.
MacGyver
Народ скажите кто знает, фасад будут стеклить, или снаружи будут видны голые колонны и бетон?
ArturoAgati
barik510 — 28.12.2010 13:50
---------------------------
Да а по поводу Палыча тоже время покажет но лично мне ДК при Палыче нравилось, особенно Алиев вот в России он играл не так сильно как в ДК смотрел матчи Локомотива.
ArturoAgati
barik510 — 28.12.2010 13:50
---------------------------
не тебе меня судить коммунизм будет не будет поживем увидим.Что касается КротоАрены о ты чё еба..ся ты был на ней !? Куда олимпийскому к Арене!?
sa1rus
beerwolf
бабла нарубили очень достаточно!!!!Нужно было что бы этот проект выкупили люди,ну например Ахметова,тогда эти сволочи не крали!Почему?Спросите Вы,потому что из будщета страны эти деньги выделяются а не из часной лавочки,а если государственные,значит халявные!!!Увы,но это очень мерзко(((
ABC
Если честно-это позор!Увы(.
FCMKH1988
нормальний стадіон не бздіть на вигляд нічим не гірший за крот арену!!! А от хто стане оператором стадіону? Це вже дуже цікаво!Че не прибере сурок його до своїх рук чи рабінович свої ратиці не посуне!
beerwolf
Mole69 — 28.12.2010 16:24
на халяву не достанется(хотя что назівать халвой, копейки за аренду - тогда может быть), за аренду Олимпийского ДК всегда бабло платили.
sa1rus — 28.12.2010 14:39
согласен. Но "Донбас Арена" - стадион с нуля построенный, по современному проекту, а "Олимпийский" - реконструированный с морально устаревшего, вот по-этому он и останется средненьким(в сравнении морально устаревший Уэмби вообще снесли и построили на его месте абсолютно новый стадион). Правда это все не умиляет количество сворованного на реконструкции бабла
DimKaaZP
такие бабки вгрохали, а в итоге - получиться каракатица. нужно было строить с ноля
Mole69
Жаль что даже такой стадион динамо на халяву достанется.
Kotltrans
Из всех спортивных арен, готовящихся к Евро-2012, НСК «Олимпийский» – наибольший. На его трибунах разместится 69 004 зрительских мест. из оф сайта НСК «Олимпийский»
Simf87
Когда НСК Олимпийский был ещё со скамейками,то вмещал он около 100 000,а когда установили пластиковые сиденья,стало 80 000.Так что теперь будет 70 000 и вполне понятно почему всего на двух ярусах такая вместимость.Весь секрет в беговых дорожках)))Из-за них трибуны по погонным метрам на много длиннее и соответственно вместимость больше,чем на аренах.
Disiny1
Egoist2012 — 28.12.2010 14:26
Суки, разворовали столько денег
-----------------
Поверь воруют стопудово!. Но только и вьябуют по полной. А то трандеть Ю с Ю научились, а работать ни хрена. И бабосы они с нас будут тянуть, а по другому никак. Но блин страна то строится, и это радует.
sa1rus
мда((читаю и диву даюсь!!Этот стадион в завершении его реконструкции обгонит по стоимости самые лудшие стадионы мира,а на самом деле проет его дерьмовенький(ну и как вы думаете куда деньги пошли и пойдут)думаю нестоит Вам говорить!А "олимпийский"не обгонит некогда "Донбас арену"
"олимпийский" будет самым средним стадионом
Egoist2012
Суки, разворовали столько денег
Sergio_Victore
unkind1985 — 28.12.2010 13:50
Согласен!
Пусть хоть каждый день те ленточки перерезают, лишь бы строили, и оно работало.
А при прошлой власти, и Черновецком в Киеве ниодного объекта не было построено!
Даже метро на Теремки начал строить ещё Омельченко или при нем, как и мост через Днепр, в принципе.
Я вообще не поддерживаю никого, но факт есть факт, нынешняя власть более продуктивно работает в плане строительства.