Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1627
0

Україна та Польща дбають про безпеку

Новини Євро-2012

Україна та Польща дбають про безпеку

Спільне робоче засідання українсько-польської міжурядової Робочої групи з питань координації безпеки під час Євро-2012 відбулося 21 грудня в Міністерстві внутрішніх справ України. У ньому взяли участь представники Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та Міністерства надзвичайних ситуацій.

Під час зустрічі сторони уточнили зміни щодо співпраці у Плані роботи Робочої групи, а також обговорили контури Стратегії безпеки Євро-2012 Польщі та України.

У свою чергу, начальник відділу з питань Євро-2012 і безпеки масових заходів Департаменту аналізу і нагляду Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі пан Адам Гліньський зазначив, що дуже задоволений такою зустріччю, тому що можна погодити та з'ясувати конкретні питання:

«Ефективними ці зустрічі будуть тільки тоді, коли напередодні зустрічатимуться наші експерти та обговорюватимуть і готуватимуть необхідні документи для затвердження нашими керівниками», — наголосив польський колега.

Зокрема, пан Адам розповів про недавню зустріч польсько-української Міжурядової робочої групи з питань координації безпеки під час Євро-2012, що відбулася наприкінці листопада цього року у Варшаві. «Під час засідання було ухвалено чимало важливих рішень, зокрема, актуалізацію плану роботи Робочої групи до кінця січня 2011 року, а також розроблення основних принципів до Стратегії безпеки Євро-2012 Польщі та України, яку сподіваємося ухвалити в цілому вже до кінця травня 2011 року. Мені здається, що ми визначили правильні напрямки для нашої подальшої співпраці», — зазначив Адам Гліньський.

Також польські колеги детальніше поцікавилися, як функціонуватиме Міжвідомчий координаційний штаб із питань безпеки, позаяк у Польщі є подібна структура під назвою Комітет із питань безпеки.

«Високий замок» у Львові зміцнили до ЧЄ

Найвищу гору в місті Лева — історичну пам'ятку, яку львів'яни називають «Високий замок», упродовж року зміцнили та реставрували в рамках підготовки туристичних об'єктів до чемпіонату Європи. Ремонтні роботи на суму 1 млн. 67 тис. грн. профінансували з місцевого бюджету розвитку. Про це повідомив Інформаційному центру «Україна-2012» заступник Львівського міського голови з гуманітарних питань Василь Косів:

«Цього року ми відремонтували парк-гору на суму 1 млн. 67 тис. грн. у рамках підготовки туристичних об'єктів до Євро-2012. Зміцнили підпірні стінки, впорядкували серпантинну пішохідну доріжку, сходи, огорожу та оглядовий майданчик», — сказав він.

Як повідомив Косів, також довкола найдревнішої гори Львова зробили освітлення, тож тепер «Високий замок» можна побачити з різних куточків міста і вночі.

«Високий замок» — парк на Замковій горі у Львові, пам'ятник садово-паркового мистецтва місцевого значення. На верхній терасі міститься штучний курган з оглядовим майданчиком (висота 413 м над рівнем моря), насипаний у 1869 — 1900 роках польською громадою міста на честь 300-річчя Люблінської унії.

Повітряне турне Кубка Європи

Одним із головних промоційних елементів Євро-2012 стане турне повітряної кулі у вигляді Кубка Анрі Делоне. Про це в інтерв'ю віснику Інформаційного центру «Україна-2012» розповів операційний директор УЄФА Мартін Каллен.

За його словами, рекламної кампанії самого футбольного турніру в європейському телевізійному ефірі не буде. «Спеціальної масштабної кампанії на телебаченні не буде, адже чемпіонат Європи сам себе рекламує. Промоцією є навіть відбіркові турніри, які вже почалися — їх повністю забезпечили медіапідтримкою у 51 країні, що беруть участь у групових матчах. Природно, що вона посилиться у ЗМІ зі стартом продажу квитків навесні 2011-го, матчами плей-офф у листопаді 2011-го та жеребкуванням до фінальної частини турніру 2 грудня того ж року», — сказав Мартін Каллен.

Як повідомив футбольний чиновник, наступного року чимало уваги буде приділятися розповсюдженню ідеї Євро — зокрема, 2011 рік ознаменується відкриттям волонтерського руху. Громадян приймаючих країн закликатимуть брати участь у турнірі в якості волонтерів, глядачів на стадіонах та у фан-зонах.

З грудня цього року телевізійні канали розпочали трансляцію промоційних програм, присвячених країнам-господарям майбутнього чемпіонату.

«Ще одним цікавим промоційним елементом стане турне трофея, під час якого величезна куля у вигляді Кубка Анрі Делоне літатиме над Україною та Польщею, нагадуючи, що турнір уже не за горами», — повідомив Мартін Каллен.

Навколо НСК «Олімпійський» упорядкують зовнішню рекламу

Тим часом облаштування півтора-кілометрової зони навколо НСК «Олімпійський» є одним із головних завдань підготовки столиці до фінальної частини Євро-2012. Важливим аспектом упорядкування цієї території є приведення до ладу зовнішнього вигляду та місця розташування рекламних конструкцій. Про це повідомив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

За його словами, в межах цієї зони рекламні засоби мають бути уніфіковані за розміром, кольором і формою та гармонійно вписуватимуться в ландшафтно-архітектурні та історико-культурні особливості території.

Як повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації, згідно з рекомендаціями УЄФА щодо проведення чемпіонату Європи з футболу, пріоритетне право на розміщення реклами в півторакілометровій зоні навколо НСК «Олімпійський» буде надано виключно міжнародним спонсорам УЄФА. Відповідно до цього, місто безоплатно надасть УЄФА, на правах соціальної реклами, 448 місць для розміщення реклами турніру.

За інформацією Головного управління з питань реклами, з цією метою буде створено спеціальну Комісію з питань розробки паспортів вулиць, приведення до ладу фасадів будинків, благоустрою вулиць, єдиної схеми зовнішнього освітлення вулиць тощо.

Віце-прем'єр відкрив до Євро в Харкові нову станцію метро

Віце-прем'єр-міністр — міністр інфраструктури України Борис Колесников відкрив у Харкові нову станцію метрополітену «Олексіївська», яка з'єднала один з найзаселеніших районів міста з його центром, інформує прес-служба Харківської облдержадміністрації (ХОДА).

Окрім віце-прем'єра, участь у заході взяли також голова ХОДА Михайло Добкін, харківський міський голова Геннадій Кернес, народні депутати України, почесні громадяни Харкова, працівники метрополітену та будівельних організацій, представники ЗМІ.

Почесні гості розрізали символічну стрічку та передали начальнику КП «Харківський метрополітен» Михайлу Карамшуку ключ від нової станції метро. «Разом із міським головою та головою облдержадміністрації ми обговорили перспективи розвитку харківської підземки — і вже з початку наступного року розпочнеться будівництво ще однієї станції — «Проспект Перемоги», — зазначив під час виступу Борис Колесников.

Він привітав усіх присутніх з урочистою подією та подякував метробудівцям за самовіддану працю. За умови належного фінансування будівництва з боку держави, нова станція може буде введена в експлуатацію в травні 2012 року.

Нагадаємо, «Олексіївська» — 29-а станція харківського метрополітену. Вона розташована в північній частині міста на перетині пр. Л. Свободи та вул. Ахсарова. Введена в експлуатацію ділянка завдовжки 2,5 км з'єднає центр міста з Олексіївським житловим масивом, істотно поліпшить транспортне обслуговування населення Харкова.

Кошторисна вартість станції — 431, 4 млн. грн.

Борис Колесников: «Харків найкраще підготовлений до ЧЄ»

Також віце-прем'єр-міністр оцінив підготовку Харкова до єврочемпіонату як найуспішнішу серед усіх українських приймаючих міст. Про це він сказав напередодні під час робочої поїздки до Харкова, повідомляє Харківська обласна державна адміністрація.

«На сьогодні Харків є найкраще підготовленим з українських міст, які прийматимуть матчі Євро-2012. За рахунок приватних інвестицій, міського, обласного та державного бюджетів проведено величезний обсяг робіт. Реконструйовано аеропорт, повністю готовий стадіон. Дуже важливими залишаються питання готелів і доріг. На будівництво доріг виділятимуться гроші з державного бюджету, а власникам готелів, побудованим до Євро-2012, держава повністю компенсує відсотки за кредитами», — сказав пан Колесников.

Як зазначив віце-прем'єр, інфраструктура українських міст-господарів буде готовою вчасно, як і зобов'язувалися перед УЄФА, до кінця 2011 року. За його словами, наразі у підготовці до ЧЄ найважливішим питанням є підготовка персоналу.

Варто також зазначити, що Харків отримає перші З0 тролейбусів, закуплених у рамках підготовки до ЧЄ-2012 уже в січні 2011 року. Про це повідомив міський голова Харкова Геннадій Кернес:

«У січні, згідно з нашим контрактом, надійдуть перші З0 тролейбусів, з них 15 одинарних і 15 спарених. Це комфортабельні низькополі машини високої місткості».

Як нагадав Кернес, Харків уже проплатив перший транш за відповідним договором в обсязі 103 млн грн, що складає третину від необхідної суми.

Новий перон «Борисполя» побудували наполовину


Роботи з будівництва перону терміналу «D» київського аеропорту «Бориспіль» виконані наполовину й будуть завершені навесні-влітку 2011 року. Про це йдеться в прес-релізі спільного підприємства DАY JV. Підприємство також наголошує, що планує завершити будівництво терміналу «D» «Борисполя» згідно з графіком УЄФА до Євро-2012.

Наразі вже завершено будівництво основної частини будівлі терміналу, тривають роботи з монтажу металоконструкцій покрівлі та фасаду; розпочалося будівництво автомобільної естакади, запущено у виробництво обладнання для будівлі терміналу, зокрема, систему обробки багажу, а також уже введено в експлуатацію дорогу.

У компанії зазначають, що сьогодні на будівництві терміналу «D» працюють півтори тисячі робітників, з яких 60% — українці. Будівлю терміналу буде устатковано найсучаснішими технологіями щодо обладнання та безпеки польотів.

Нагадаємо, що проект будівництва пасажирського терміналу «D» аеропорту «Бориспіль» передбачає спорудження будівлі терміналу площею 100 тис. кв. м, перону (200 тис. кв. м), 11 стаціонарних посадкових мостів (телетрапів), автомобільної естакади (1,4 тис. кв. м) і дороги (4 тис. кв. м). Попередньо планується здати в експлуатацію новий термінал у кінці 2011 року.

НСК «Олімпійський» відвідав президент Угорщини

У п'ятницю, 17 грудня, головну арену майбутнього чемпіонату Європи-2012 з футболу відвідав президент Угорської республіки Пал Шмітт, який прибув до Києва з робочим візитом.

Зокрема, високоповажний гість зустрівся з генеральним директором НСК «Олімпійський» Володимиром Барковським, повідомляє прес-служба київського стадіону.

Під час візиту на головну арену України президент Угорщини ознайомився з історією та особливостями проекту реконструкції НСК «Олімпійський», на якому 1 липня 2012 року буде зіграно вирішальний поєдинок Євро-2012.

На донецькій ЗПС змонтували «світло»


На новій злітно-посадковій смузі Міжнародного аеропорту «Донецьк» повністю завершено монтаж і встановлення світлосигнального обладнання. Про це повідомило ТОВ «Дорожнє будівництво «Альтком».

Загалом змонтовано майже дві тисячі світломаяків. Також фахівці підприємства завершили встановлення трьох радіосигнальних маяків і виконали посів трав на виділених ділянках. Серед робіт, запланованих до кінця цього року, залишилися прокладання кабелів і монтаж радіотехнічного обладнання.

Нагадаємо, на цьому етапі виконано 50% робіт з реконструкції всього аеродромного комплексу. Завершено будівництво злітно-посадкової смуги та сполучної руліжної доріжки № 1. Готовність інших п'яти доріжок становить 50%.

Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.