Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3615
4

Сергій ЗАДОРОЖНИЙ: «Ніхто не хоче віддавати своє місце»

Інтерв’ю з гравцем львівської «Енергії» Сергієм ЗАДОРОЖНИМ

Сергій ЗАДОРОЖНИЙ: «Ніхто не хоче віддавати своє місце»
Сергей Задорожный

У виїзному кубковому матчі проти харківського «Локомотива» львівська «Енергія» завдала першої поразки у сезоні харків’янам. Напередодні матчу-відповіді у Львові наш кореспондент поспілкувався із гравцем «Енергії» Сергієм Задорожним про перспективи на матч-відповідь, а також про чутки, які ходять навколо об’єднання двох львівських команд.

- В кубковому матчі проти «Локомотива» ви вигравали 4:0, потім все-таки тричі пропустили. Чого не вистачило, щоб втримати більш сприятливий рахунок?
- В підсвідомості у нас був рахунок після першого тайму, тому на другий тайм вийшли із думками, що вже виграли. Загалом вийшли два різні тайми. У першому таймі ми грали від оборони і забивали на контратаках. А у другій половині матчу в душі десь розуміли, що вже виграли цю гру, а так не можна грати.

- Що сказав після цього матчу Микола Сич?
- Сказав, що якщо б до гри хтось йому сказав, що буде такий рахунок, то він не повірив би. В Харкові дуже важко грати. Тим паче ми вели у першому таймі 4:0, а в Харкові «Локомотив» цього сезону ще від жодної команди не пропускав стільки за перший тайм. Микола Анатолійович нас похвалив, сказавши, що результат позитивний, але не слід забувати про матч-відповідь 29 грудня у Львові. На матч-відповідь у Львові ми будемо теж виходити сконцентрованими та налаштованими лише на перемогу. Всі хлопці розуміють, що рахунок першого матчу є дуже слизьким. Тому ми будемо грати лише на перемогу. Забитий на виїзд м’яч – це, звичайно, плюсик, але він дуже маленький. Тому ми не будемо розслаблюватися.

- Забігаючи вперед, при умові, що «Енергія» пройде «Локомотив» з ким би не хотілося зустрітися в 1/2 фіналу?
- Наперед забігати не будемо. Треба передусім пройти «Локомотив». Для мене зараз важлива гра у середу проти команди із Рівного, а далі будемо налаштовуватися на кубкову гру проти «Локомотива».

- А чого не вистачає у грі проти «Шахтаря»?
- Реалізації моментів. Ми створюємо моменти, але реалізація у нас кульгає. Ви розумієте, що при рівній грі можна забити один гол і перемогти.

- Ти родом з Донбасу. Можливо, маєш якийсь рецепт успіху, з яким можеш поділитися із хлопцями по «Енергія», як перемагати «Шахтар»?
- Звичайно, що хочеться перемагати всі команди, не тільки «Шахтар». Я – максималіст. Кожен футболіст налаштовується на перемогу. М’яч круглий, ворота квадратні, тому треба виходити на всі ігри сконцентрованими.

- Ходять слухи, що в «Енергію» після Нового року можуть перейти деякі гравці із «Тайму» разом із тренером Станіславом Гончаренком…
- Поки що це лише слухи. Давайте дочекаємось офіційного рішення. Слухи ходять, а як кажуть, диму без вогню не буває.

- Відомо, що Станіслав Гончаренко завжди, коли приходить в якусь команд,у приводить із собою тих гравців, яких він бачить під свої тактико-технічні схеми. Чи не боїшся ти та теперішні твої партнери по «Енергії», що не всім знайдеться місце в складі «Енергії» зразка Станіслава Гончаренка?
- Звісно, це добре, коли у гравця є так би мовити «свій» тренер, який бере гравця, з яким раніше працював в одній команді в іншу. Ми всі розуміємо, що коли прийде новий тренер і нові гравці, то буде ще більша конкуренція за місце у складі команди. Тому ніхто не хоче віддавати своє місце. Кожен намагається працювати на максимумі та демонструвати свої найкращі якості. У підсвідомості всі розуміють, що прийдуть люди на їхні місця, але всі будуть старатися доводити своє місце у складі «Енергії». Всі доводитимуть те, що вони гідні захищати кольори «Енергії». Так буває практично завжди, коли приходить новий тренер і приводить з собою гравців, яких раніше знав. У мене такого тренера немає. Будемо тренуватися. А хто буди сильнішим, той і буде грати.

- Насамкінець, як зустрічатимеш різдвяно-новірічні свята?
- 29 грудня ми граємо у Львові проти «Локомотива». Тому мені немає сенсу на два дні їхати додому. Поспілкувавшись з сім’єю, вирішив Новий рік та Різдво зустрічати у Львові.

Мстислав КОЦЬКИЙ-БОБЯК, газета «Ратуша»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
nik_champ
Серик,ты лучший!Киев тебя ждёт,ты же знаешь))))
pro-fan
такой человек-игрок всем нужен,не только Донецку
papagatto
Задор, возвращайся в Донецк. Ты тут нужнее