Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
7020
2

Донецьк і Львів крокують разом

Новини Євро-2012

Донецьк і Львів крокують разом

Спонсори чемпіонату цікавляться єврооб'єктами Львова

У місті Лева відбувся «круглий стіл» за участю офіційних спонсорів чемпіонату Європи з футболу 2012 року, представників ДП «Дирекція з будівництва об'єктів до Євро-2012 у м. Львові» та ЛКП «Агенція з підготовки м. Львова до ЧЄ з футболу Євро-2012».

У рамках заходу спонсорам турніру було запропоновано розпочати взаємовигідну співпрацю, результатом якої стало б їхнє залучення на новий львівський стадіон, що його нині будують у місті, за рік до початку першості, а також продовження співпраці після проведення чемпіонату.

Як розповіли у ДП «Дирекція з будівництва об'єктів до Євро-2012 у м. Львові», нині в місті Лева вже опікуються питанням експлуатації єврооб'єктів. «Наступного року нас чекає велика кількість вагомих подій. Ми завершуємо будівництво стадіону, аеропорту та тренувальних баз до Євро-2012. Уже сьогодні ми думаємо як про відкриття цих об'єктів, так і про їхню експлуатацію. Особливо це стосується наповнення стадіону подіями, які стануть значними для львів'ян», — наголосив голова Дирекції Володимир Шадрін.

УЄФА про відмінності підготовки до Євро-2012 та Євро-2008

Найбільша відмінність у підготовці до Євро-2012 порівняно з ЧЄ 2008 року, який відбувся в Австрії та Швейцарії, полягає в різних обсягах робіт із будівництва інфраструктури, необхідної для проведення турніру.

Таку думку в інтерв'ю віснику Інформаційного центру «Україна-2012» висловив операційний директор УЄФА Мартін Каллен. «Усі організаційні роботи в різних країнах мають відмінності, починаючи з інфраструктури та завершуючи культурними особливостями. Найбільша різниця полягає в об'ємах роботи, що потрібна задля будівництва стадіонів, аеропортів, доріг та ін. Але є й багато схожого з підготовкою до чемпіонату 2008-го року, на які ми можемо рівнятися, готуючись до 2012-го», — сказав футбольний функціонер.

«У будь-якому разі нам потрібно організувати 31 матч на 8 стадіонах і забезпечити тритижневий фестиваль емоцій та пристрастей для всіх гостей і жителів України та Польщі у липні 2012-го», — додав Мартін Каллен.

За його словами, команди в обох приймаючих країнах у співробітництві з УЄФА працюють заради досягнення однієї мети — проведення за два роки фантастичного футбольного чемпіонату. Як наголосив директор УЄФА, для цього вже докладено колосальних зусиль, але попереду ще дуже багато роботи.

Прикарпатські кінологи готуються до Євро

У Львові під час Євро-2012 працюватимуть шість собак-спеціалістів з пошуку вибухівки та три — з пошуку наркотиків. Таких собак готують прикарпатські кінологи. Про це повідомили в СГЗ УМВС в Івано-Франківській області.

Після навчання вдома пси у Житомирській школі міліції пройдуть тести і отримають сертифікати придатності до роботи. Далі собак протестує спеціальна комісія з Києва. До єврочемпіонату кінологи Прикарпаття розробили тренувальну гармату, яка дистанційно вистрілює м'ячик для собаки.

За повідомленням начальника кінологічного Центру при УМВС в Івано-Франківській області Руслана Третяка, у прикарпатському кінологічному центрі, вперше в Україні, до боротьби з наркотиками залучають бійцівську породу — пітбуля. Тренувати собак тут починають з піврічного віку. Пес може навчитися за три місяці шукати наркотики, за півроку — вибухівку.

Нині на території кінологічного Центру при УМВС в Івано-Франківській області працюють 13 кінологів, які доглядають З0 собак різних порід: лабрадорів, спанієлів, вівчарок.

Нагадаємо, прикарпатські кінологи, які працювали зі своїми вихованцями у складі підрозділу миротворчої місії ООН у Косовому, здобули бренд — працездатність людей та собак.

Тренувальні бази-2012: 17 об'єктів України

На сайті Інформаційного центру «Україна-2012» відкрито новий розділ — «Тренувальні бази», посилання на який ви можете знайти у верхній панелі ресурсу. В розділі детально представлено всі 17 базових тренувальних центрів України для команд-учасниць фінальної стадії Євро-2012.

Нагадаємо, 1 жовтня 2010 року в Києві було представлено каталог з 38 навчально-тренувальних комплексів учасників чемпіонату. До переліку рекомендованих баз потрапили 17 українських і 21 польських об'єктів для розміщення та тренування команд. Наприкінці вересня всі 53 асоціації — члени УЄФА отримали представлений каталог.

Раніше на сайті було розміщено інформацію щодо всіх восьми арен Євро-2012 у розділі «Стадіони», де також наведено ключові цифри та опис проекту майбутніх стадіонів.

Окрім того, в розділі сайту «Аеропорти» можна знайти інформацію про нові аеровокзальні комплекси, які будуються в межах проекту підготовки України до Євро-2012 — у Києві, Донецьку, Харкові та Львові.

Донецьк: 18 турмаршрутів до Євро

У Донецьку до Євро-2012 підготували для туристів вісімнадцять найрізноманітніших маршрутів від соляних копалень до єдиного в Європі музею лісу, що пов'язані з історією та сьогоденням міста, регіону та його сусідів.

Так маршрут «Соляне царство Соледару» передбачає спуск до шахти №3-б, де можна побачити підземні зали та соляні скульптури, спуститися до величезного тунелю, завдовжки 120 метрів і заввишки з 9-поверховий будинок. Туристам запропонують оглянути спелеосанаторій «Соляна симфонія», підземну соляну православну церкву, що перебуває на глибині 300 метрів у одній із шахт ГВО Артемсіль, у Соледарі.

Маршрут «Юзівка — Донецьк: 18-21 ст.» ознайомить туристів із історією міста, з будинками Юзів і Бальфурів, спорудженими в другій половині 1874 року, з готелем «Великобританія» — одним із найстаріших будинків приймаючого міста, з Донецьким обласним краєзнавчим та художнім музеями, філармонією та парком кованих фігур.

«Донецьк спортивний» передбачає відвідання «Донбас-Арени», стадіону «Локомотив» (РСК «Олімпійський»), стадіону та Палацу спорту «Шахтар» і пам'ятника Сергію Бубці.

До маршруту «Донецьк культурний» включено спеціалізований виставковий центр «Експодонбас», обласний краєзнавчий та художній музеї, філармонію, академічний державний театр опери та балету, музично-драматичний театр, театр кіно, цирк «Космос» та інші.

«Донецьк — Нікополь» проляже через Чортомлицьку, Микитинську, Томаківську, Підпільненську Запорозькі Січі. Також тим, хто його обере, покажуть могилу кошового отамана Івана Сірка, Нікопольський історико-краєзнавчий музей.

Також розроблено маршрути «на острів Хортиця» у Запоріжжі та «до колиски козацької слави», які проведуть туристів шляхами славетних українських козаків.

Маршрут «Петриківський дивосвіт» включає в себе ознайомлення з Дніпропетровським художнім музеєм, який налічує понад 8 тисяч творів живопису, скульптури, графіки та предметів декоративно-ужиткового мистецтва XVI-XXI століть, а також із «Центром народного мистецтва «Петриківка».

Є серед маршрутів і подорож «до Великоанадольського лісу» — заказника площею понад 2,5 тис. га, закладеного ще 1834-45 років, та єдиного у Європі музею лісу. Гостям також покажуть дендрарій, пам'ятник засновнику лісу Граффу біля будинку першої школи лісників та буддійський монастир у селі Ольгинка (Донецька обл.).

Пропонуватимуть також подорож для туристів у «Село Красне — батьківщину композитора Сергія Прокоф'єва» та пройти «Шляхами Василя Стуса і Алли Горської на Донеччині».

Маршрути прокладено й до заповідника «Кам'яні могили» у селі Назарівка, до регіонального ландшафтного парку «Меотида», ботанічного заповідника «Хомутовський степ», до «Села Прелесне», яке історично належить до Слобідської України, до «пам'ятників Святогірського історико-культурного заповідника», на найбільший у Східній Європі «Артемівський завод шампанських вин». Пропонуватимуть ознайомлення з «історією Української залізниці».

Інспекція УЄФА відвідала будмайданчик стадіону у Вроцлаві


Група експертів УЄФА в четвер, 16 грудня, проінспектувала будівництво стадіону для Євро-2012 у Вроцлаві. Європейських футбольних чиновників цікавило вирішення питання з обслуговуванням представників ЗМІ та спонсорів УЄФА під час проведення континентальної першості.

Як розповіла речник спілки Wroclav 2012 Магдалена Малара, на вимогу УЄФА на східній трибуні арени буде організовано додаткову зону для вищезазначених груп гостей. «Представники УЄФА також цікавилися, як стадіон буде готовий до обслуговування представників ЗМІ — зокрема де буде розташовано пересувні телевізійні станції, а також так звану кабельну інфраструктуру», — повідомила Малара.

Під час візиту експертів УЄФА супроводжували співробітники кейтерінгової компанії, що співпрацює з Європейським футбольним Союзом. «Разом вони оглянули, як будуть готові до турніру зони харчування для вболівальників», — пояснила речник спілки Wroclav 2012.

Реклама України стартувала в європейському інтернеті


Слідом за рекламною кампанією України до Євро-2012, яка стартувала у грудні з трансляції ролика про нашу країну на провідних європейських телеканалах Еurоnеws та Еurоsport, промоція України розпочалася й в інтернеті. Недавно банер, який рекламує Україну, з'явився на сторінці спортивного телеканалу Еurosport в розділі «Футбол». Банер розташовано у правій частині інтернет-сторінки. На ньому зображується відео з ролика «Увімкни Україну», який на початку листопада цього року було представлено Віце-прем'єр-міністром — Міністром інфраструктури України Борисом Колесниковим. При натисканні на банер він трансферує веб-користувача на головну сторінку англомовної версії сайту Інформаційного центру «Україна-2012» — офіційного джерела інформації про Євро-2012.

Нагадаємо, рекламна кампанія України до Євро-2012 розпочалася в грудні цього року з трансляції відеоролика «Увімкни Україну» на провідних телеканалах Європи. З 1 грудня ролик вийшов на Еuronews, з 10 грудня — на Еurosport. Окрім того, очікується, що з 27 грудня цього року ролик також з'явиться на британському ВВС.

«Донбас-Арена» навесні отримає статус «еліт»

Донецький євростадіон «Донбас-Арена» отримає статус «еліт» не раніше весни наступного року. Про це повідомив генеральний директор арени донецького «Шахтаря» Олександр Атаманенко під час веб-конференції на сайті «Остров».

За його словами, «Донбас-Арена» вже подала заявку на отримання відповідного статусу.

«За новими правилами УЄФА, стадіон для отримання статусу «еліт» має пропрацювати мінімум один футбольний сезон, і на ньому мусять відбутися матчі найвищого рівня», — сказав він.

«Матчі чемпіонату України, збірної України, а також матчі Ліги Європи та Ліги чемпіонів УЄФА вже відбулися на «Донбас-Арені» і, за попередньою інформацією від експертів УЄФА, нашу заявку буде розглянуто навесні наступного року», — повідомив Атаманенко.

Донецьк на Євро став козацьким краєм

До переліку туристичних маршрутів Донбасу під час Євро-2012 включено козацькі маршрути. Як повідомили Інформаційний центр у Державній службі туризму і курортів Міністерства культури України, Донеччина затвердила 18 маршрутів, з них три стосуються козацької тематики, що зачіпають сусідні області.

Зокрема, приймаюче місто запропонує гостям Євро-2012 відвідати святі місця Дніпропетровщини з 7 темами під загальною назвою «До колиски козацької слави». Сюди входять Самарський Пустинно-Миколаївський монастир початку XVII ст., Стара Самар — козацьке поселення, відоме 1500 року, Старосамарський ретраншемент (с. Шевченко), де в 1736-1783 р. розташовувалося військове укріплення, Богородицька фортеця (с. Шевченко), закладена 1688 року, Святотроїцький собор, відомий козачий храм запорізького міста Самар, споруджений з дерева без жодного залізного цвяха, а також Храм ікони Божої Матері Іворської та Фортецю в Старих Кодаках.

Другий етап «Хортиця — колиска козацької слави» включає 6 маршрутів островом Хортиця. Тут гостям Євро пропонується відвідати Запорозький краєзнавчий музей, який налічує понад 100 тис. експонатів, Музей історії зброї, в основу якого лягла приватна колекція генерального директора ТОВ «Діана-92» Віталія Григоровича Шлайфера, Дніпровську ГЕС, яка є п'ятим ступенем каскаду гідроелектростанцій на Дніпрі, а також археологічні знахідки Національного заповідника «Хортиця», які охоплюються від часів палеоліту (35 тис. років тому) до XX ст., Козацькі човни — «чайки» на острові Хортиця, Музей історії запорозького козацтва.

Третій козацький напрям: Донецьк—Нікополь. Він включає Чортомлицьку Запорозьку Січ (с. Капулівка, о. Базавлук), засновану 1593 року, Могилу кошового отамана Івана Сірка, якого Запорозька Січ обирала 8 разів отаманом, Микитинську Запорозьку Січ (м. Нікополь), Томаківську Запорізьку Січ (М. Марганець, о. Томаківка) та останню, Підпільненську Запорозьку Січ (с. Покровське). а також Нікопольський історико-краєзнавчий музей.

На думку директора Національного заповідника «Острів Хортиця» Максима Остапенка, включення козацьких маршрутів до Донецької туристичної програми є закономірним. «Територія всієї сучасної Донецької області входить в одну з паланок земель Війська Запорозького Низового - в так звану Кальміуську паланку. На місті сучасного Маріуполя розташовувався центр паланки. Територія Сіверського Донця, інших річок належала Запорозькій Січі, тут пролягав кордон з Військом Донським. Тут є достатня кількість і своїх пам'яток козацького часу — фортеці, козацькі зимівники. А від Донецька до Запоріжжя, до Хортиці їхати нинішньою дорогою майже дві години. Якщо буде завершено реконструкцію автобану - дорога займе не більш як півтори години», — підкреслив директор музею. За його словами, останніми роками значна кількість донеччан приїжджає на Хортицю і цікавиться козацькою культурою.


Юлія СТЕЦЬКІВ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Megasuperfan
прокуратура уже на Львовский стадион крим.дело открыла...
крокуємо далі ... мать его перетак!
Darinka
Крокуємо разом,а у нас питбулей нетути...
Хто будет наркотики и выбухівку искать? (тьфу на них три раза!)