Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3488
0

Сергій ПТАШНИК: «Із Прикарпаття пішов сам»

Сергій Пташник залишив «Прикарпаття» та очолив «Енергетик»

Сергій ПТАШНИК: «Із Прикарпаття пішов сам»
Сергей Пташник

Ось, нарешті, й почала прояснюватися ситуація з Івано-Франківським «Прикарпаттям». Першою ластівкою став відхід із команди головного тренера Сергія Пташника, який відтепер очолюватиме бурштинський «Енергетик». Сергій Володимирович щиро здивувався, коли ми йому зателефонували з наміром привітати з новою роботою: «А ви звідки знаєте!?» Пожартувавши, що, мовляв, розвідка добре працює, ми перейшли до справи.

-Сергію Володимировичу, то ви самі пішли з «Прикарпаття» чи вас звільнили за погані результати?

—Пішов за власною ініціативою. Ми поговорили з Анатолієм Миколайовичем Ревуцьким і, за спільної згоди, розійшлися. Головне, що ми зробили все цивілізовано й залишилися в гарних стосунках.

—Дивне таке рішення, як на мене. Адже в команді, начебто, ось-ось мають з'явитися нові спонсори, а звідси й нові, набагато кращі, умови для праці...
—(Пауза). Дай, Боже, щоб у Франківську з'явилися гроші, бо це не чужа для мене команда — вона зробили з мене і спортсмена, і тренера, і людину. Тому бажаю їй лише успіху.

— Ні для кого не секрет, що клуб має заборгованість перед гравцями. А з вами вже розрахувалися?

— Ще ні, але гадаю, що ми з паном Ревуцьким цивілізованим шляхом вирішимо ці питання.

— Наскільки добре ви ознайомлені з можливостями ваших нових підопічних?

— Відсотків на вісімдесят я команду знаю. Часто так траплялося, що «Прикарпаття» та «Енергетик» грали в різні дні, і я встигав подивитися на домашні матчі бурштинців. До того ж, моя колишня команда двічі грала з моєю нинішньою — тому інформації маю достатньо.

—«Енергетик» теж небагатий клуб. Вас не турбує, що, можливо, доведеться знову грати без грошей?

—Справді, купи грошей тут немає, але головне, щоб ті кошти, які обіцяються, виплачувалися вчасно. З розмови з президентом клубу Мирославом Лотоцьким я зрозумів, що так воно й буде. Також важливим фактором є і те, що команда має дві бази, де можна цілком нормально тренуватися.

—Які завдання стоять перед вами на весняну частину змагань?
-Головне завдання — залишитися в першій лізі.

— Розкажіть, будь ласка, про плани підготовки команди.
— Відпочиватимуть хлопці до 13-14 січня, потім заплановано медогляд. За три дні на базі в селі Сокіл розпочнуться перші тренувальні збори, які триватимуть десять днів. Потім ми вирушимо на двотижневий збір на базу «Легенда», що розташована в місті Яремче. Заплановано також збір у Криму.

—Як плануєте проводити селекційну діяльність? Хтось піде з команди?
—На перший збір поїдуть всі ті гравці, котрі захищали її честь восени. Звісно, якщо хтось не захоче лишатися, то силою не утримуватимемо — надалі планую працювати тільки з тими гравцями, які хочуть бути в команді. Впродовж зборів я детальніше ознайомлюся із можливостями гравців і лише тоді вирішуватиму. Єдине побажання Мирослава Ільковича, щоб у команді грали місцеві вихованці, йдеться про футболістів із Івано-Франківщини.

—Тобто за гроші нікого не купуватимете?
—Однозначно, ні!

А тим часом...

Як повідомив у інтерв'ю одній з місцевих газет президент «Енергетика» Мирослав Лотоцький, ситуація з фінансами в клубі може суттєво поліпшитися. За його словами, до Бурштинської ТЕС, що спонсорує команду, долучиться ще один спонсор — Донецький паливно-енергетичний комплекс, і є ймовірність на 85-90 відсотків, що незабаром буде підписано контракт про співпрацю.

Також на офіційному сайті бурштинців з'явилася інформація, що команду вже залишили двоє футболістів — Андрій Бандрівський та Назар Міліщук. У гравців закінчилися контракти, тож керівництво клубу вирішило їх не продовжувати.

Олександр ОЗІРНИЙ, газета «Український футбол»

Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.